|

HELE FAVRSKOV FÅR ET LØFT

Af byrådsmedlem Borten Bang – Venstre

Morten Bang, Venstre

 

For Venstre er det glædeligt, at et samlet byråd står bag det budget, der er forhandlet på plads de seneste uger.

Hele skoleområdet får tilført flere ressourcer, og der er afsat penge til at styrke de inkluderende fællesskaber. Det bliver spændende at følge udviklingen på de enkelte skoler Og med det, der er lagt op til, så er vi sikre på, at skoleledere og lærere kan løfte den opgave sammen med kommunens øvrige pædagogiske ressourcepersoner.

Det er også meget tilfredsstillende, at der afsættes 200.000 kr. om året de næste to år. Til at styrke den forebyggende indsats mod snus, tobak og andre rusmidler. Indsatsen målrettes mod vores børn og unge i udskolingen og på ungdomsuddannelserne.

Vi har også kigget i prognoserne, og der kommer flere ældre borgere i kommunen i årene, der kommer. Derfor er det vigtigt, at der er afsat flotte beløb til et nyt plejecenter i Hadsten og en udvidelse af antallet af plejeboliger i Hammel.

I budgettet er der også afsat 100.000 kr. om året de næste fire år til at vedligeholde, forbedre og udvikle de eksisterende MTB-spor i kommunen. Det er et stærkt signal og et stort skulderklap til de mange frivillige ildsjæle, der har knoklet for at skabe de flotte spor, vi har i dag, og som er til stor glæde og gavn for rigtig mange borgere i kommunen.

Vi har også prioriteret de frivillige foreninger. Der er afsat penge, der skal bringe skoler og foreninger tættere sammen, så vi kan få endnu flere børn/unge med i foreningslivet. Der er afsat penge til en hjælpepakke, som foreningerne kan søge på baggrund af de merudgifter/tabte indtægter, som Covid-19 har forårsaget.

Vi har desuden afsat 160.000 kr. til endnu en robot til banekridtning, som kan aflaste mange af vores frivillige, der knokler uge efter uge for at levere gode tilbud til rigtig mange af vores aktive borgere.

Derudover er aktivitetshuset ved HH prioriteret, og der er afsat syv mio. kr. Det er meget positivt, at der nu langt om længe kan komme gang i processen med at få opført det hus, der har manglet i mange år. Mit håb er, at der kan laves en aftale om finansieringen af huset, der er rimelig for både kommunen, HOG og de frivillige kræfter, der skal skaffe ”egenbetalingen”.

Det er et godt budget og der blevet plads til forbedringer på mange områder i hele kommunen.

 

Morten Bang, Medlem af Byrådet for Venstre

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Fuld butikstyv i Netto

Fuld butikstyv i Netto

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Information om coronasituationen

Information om coronasituationen

Her kan du finde information og seneste nyt om situationen i Favrskov Kommune i forbindelse med udbruddet af corona ... læs mere
Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Det samlede salg af huse, ejerlejligheder og sommerhuse gør tredje kvartal i 2020 til det bedst sælgende i 10 år. Det viser nye handelstal fra Boligsiden ... læs mere
0,5 procent-lånfløser 1 procent-lån

0,5 procent-lånfløser 1 procent-lån

Rentefald: Nu kan du få et 30-årigt lån med en rente 0,5 procent ... læs mere
Høj Stene ved Gudenåen indviet

Høj Stene ved Gudenåen indviet

Favrskov fik torsdag 8. oktober 2020 sin nyeste og ældste attraktion: Skibssætningen Høj Stene ved Gudenåen ved Vejerslev ... læs mere
Vil du vinde en Volkswagen Passat?

Vil du vinde en Volkswagen Passat?

Følg med i Knæk Cancer ... læs mere
Vind 10.000 kroner: Fortæl, hvor meget du bevæger dig

Vind 10.000 kroner: Fortæl, hvor meget du bevæger dig

Er du mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Forskningsprojektet Danmark i Bevægelse sætter nu fokus på danskernes bevægelsesvaner ... læs mere
Bilejer overraskede tyv

Bilejer overraskede tyv

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjyllands politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi ... læs mere
Loading...