|

Hjælp politiet med at få skovlen under cykeltyvene

Østjyllands Politi har brug for borgernes hjælp i kampen mod cykeltyvene.

 

Østjyllands Politi har i år ekstra fokus på de mange cykeltyverier, der især er et problem i storbyerne Aarhus og Randers. Men politiet har brug for borgernes hjælp i kampen mod cykeltyvene.

– Vi vil meget gerne opfordre borgerne til at holde ekstra godt øje med efterladte cykler og kontakte os, når de ser ensomme cykler, der står parkeret atypiske steder. Så skal vi nok komme ud og kigge nærmere på cyklerne, siger vicepolitikommissær Lars Bisgaard, der er leder af Østjyllands Politis cykelindsats.

– Vi vil også meget gerne opfordre varmemestre, skovbrugere eller andre, der daglig færdes på steder, hvor der typisk står efterladte cykler, til at holde øje og kontakte os, hvis de finder nogle forladte cykler, siger han.

Højaktuelt problem
Efterhånden som solen viser sig mere og mere, og temperaturen stiger, så sker der også en voldsom stigning i antallet af cyklister i byerne – og det øger risikoen for cykeltyverier.

– Vi ser det især ved større udendørsarrangementer, hvor der står mange cykler parkeret. Her vil vi også gerne opfordre borgerne til at holde øje og kontakte os, hvis de ser nogle mistænkelige personer liste rundt imellem de parkerede cykler, siger Lars Bisgaard.

”Meld din cykel stjålet”
Sidst, men ikke mindst, vil Østjyllands Politi også kraftigt opfordre til, at man får meldt sin cykel stjålet hos politiet.

– Der er faktisk overraskende mange, der ikke melder det til politiet, hvis de har fået stjålet deres cykel. Det er en rigtig dårlig idé, for det betyder, at vi har meget svært ved at fange og sigte gerningsmændene, fordi det er os, der skal bevise, at der er tale om tyvekoster, når de ikke er meldt stjålne. Desuden kan man ikke få penge fra sin forsikring, hvis ikke cyklen er meldt stjålet hos politiet, siger vicepolitikommissær Lars Bisgaard.

Det kan også være en god idé at lave særlige kendemærker på cyklen, så man nemmere kan finde frem til ejermanden

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Pressemeddelelse fra Vestjysk Bank

Pressemeddelelse fra Vestjysk Bank

Vestjysk Bank etablerer nyt hovedsæde i Birk ved Herning   ... læs mere
Danske familier kan købe 8 ud af 10 huse på boligmarkedet

Danske familier kan købe 8 ud af 10 huse på boligmarkedet

Nye beregninger viser, at en almindelig dansk familie har råd til at købe en større andel af husene på boligmarkedet nu sammenlignet med sidste år ... læs mere
UD I NATUREN (10)

UD I NATUREN (10)

Sikke et temperaturskifte naturen har været igennem😮men "efter vinter kommer vår"😆. Vi kigger også tilbage på den våde februar 2020 kontra kolde februar 2021 ... læs mere
Sammen går vi lysere tider i møde

Sammen går vi lysere tider i møde

2020 var mildt sagt ikke et nemt år. Heller ikke for Kræftens Bekæmpelse ... læs mere
Et trinbræt i Laurbjerg er ikke en kommunal opgave

Et trinbræt i Laurbjerg er ikke en kommunal opgave

Af Mette Nøhr, Hammel - Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti i Favrskov, Grønhøjvej 33, 8450 Hammel ... læs mere
LØSAGTIGHED...

LØSAGTIGHED…

Ole Juuls tankevækkende klumme er af ældre dato, men almen gyldig - og aktuel som aldrig før ... læs mere
Flertal holder foreningerne i uvished

Flertal holder foreningerne i uvished

af byrådsmedlem for Venstre Morten Bang - Hinnerup ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Velgørende stafet satte liv i fællesskabsfølelsen    

Velgørende stafet satte liv i fællesskabsfølelsen    

Foreningsidrætten er fortsat på standby, og det giver store afsavn. Søndag genskabte HOG-fodbold fællesskabsfølelsen i en velgørende ”sammen-hver-for-sig-stafet”.  ... læs mere
Loading...