|

Hjælp! Spred budskabet: Røde Kors Hjælpenetværk

Kære ReThinkers

Vi har lige nu én opgave, der er vigtigere end alle andre: Vi skal undgå, at for mange bliver smittet på én gang med corona-virus.

Det går allerede hurtigt, og vi har tænkt over hvorledes vi som ReThinkers bedst kan hjælpe, således vi bidrager med at afbøde og forsinke smitten i Danmark.

Det bedste råd vi kan give er at holde afstand, bliv mest muligt hjemme, bliv hjemme hvis du har symptomer – og vask din hænder tit og ofte!  Det hele er beskrevet her, og hermed en kæmpe opfordring til at følge de retningslinjer der løbende bliver givet af myndighederne.

Ønsker du at give en hånd som frivillig (i trygge rammer), så vil vi varmt anbefale, at du læser om Røde Kors Corona Hjælpenetværk nedenfor og tilbyder din hjælp derigennem – Røde Kors har etableret en professionel og målrettet indsats, og jo flere frivillige hjælpere vi kan kanalisere i denne retning jo bedre!

Er du i en anden situation og har brug for hjælp – eller kender du nogen som har brug for corona-hjælp? Så læs nedenfor hvorledes du, eller dem du kender, kan blive matchet med en frivillig hjælper. Lige nu tilbyder mange deres hjælp i velmenende Facebookgrupper, vores opfordring vil klart været at benytte Røde Kors Corona Hjælpenetværk – for de er gearet til at løse opgaven! Vi har en stor opgave med at nå ud til de borgere, som ikke kender Røde Kors Corona Hjælpenetværk, og som kunne have gavn og glæde af hjælpen – så hjælp os med at oplyse om denne mulighed.

Vi har en meget stor forpligtelse til at hjælpe de svageste i vores samfund, de mest sårbare, mennesker med kroniske sygdomme, kræftpatienter og de ældre. Af hensyn til dem må smitten ikke sprede sig. Hvis mange bliver smittet, kan kapaciteten på intensivafdelingerne ikke følge med. Sundhedspersonalet kan heller ikke følge med. Derfor er det vigtigt at vi alle tager dette alvorligt.

#DelDitFællesskab på afstand

  

 

Røde Kors Corona Hjælpenetværk

Corona-situationen udvikler sig dag for dag, time for time. Der er et stigende behov for hjælp til alle dem som enten er syge, i karantæne eller særlig udsat for at blive smittet med Corona-virus. Derfor har Røde Kors på nationalt plan åbnet for et Hjælpenetværk!
 

Vil du hjælpe?

Røde Kors har brug for frivillige hjælpere. Du skal min. være 18 år. Ring 3529 9660 eller udfyld formularen HER, så bliver du kontaktet hurtigst muligt. 

Der er faste procedurer og vejledninger for både dem, der gerne vil hjælpe og dem, der skal modtage hjælpen, så Røde Kors’ Hjælpenetværk ikke bidrager til yderligere smitterisiko. 

Vi følger alle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen og andre relevante myndigheder. 

 

 

 

 

Hjælp!
Spred budskabet: Røde Kors Hjælpenetværk

Lige nu er situationen således, at der er flere borgere i Danmark, som tilbyder at hjælpe, end der er borgere som giver udtryk for, at de har brug for hjælp. Det føles godt, og vidner om at vi er et dejligt land med indbyggere med et godt samfunds-sind og en stor social kapital!
Men årsagen skyldes flere forhold!
For det første udvikler tingene sig hurtigt, og lige nu er de frivillige hjælpere på forkant – set i lyset af den drastiske udvikling de seneste dage, så kan dette billede hurtigt vende.
En del af forklaringen findes også ved at de udsatte borgere endnu ikke kender til Røde Kors Hjælpernetværk, og derfor ikke benytter denne mulighed – her vil vi meget gerne have din hjælp, vil du hjælpe med at sprede budskabet om dette Hjælpenetværk?

Hvis man har brug for hjælp til indkøb, hundeluftning, pakke- og medicinafhentning eller andre praktiske gøremål så er Røde Kors Hjælpernetvær det helt rigtige sted. Bemærk denne hjælp omfatter IKKE børnepasning! 

Du kan ringe 3529 9660 eller læse HER (og husk at trykke på “Jeg ønsker hjælp”):

Du kan få hjælp hvis:

✔ Du er ældre og føler dig i risiko for at blive smittet.

✔ Du er særlig udsat fx pga. sygdom fx hjertekarsygdom, lungesygdom, nedsat immunforsvar og kræft og derfor har valgt at gå i selvisolation.

✔ Du er mistænkt for at være smittet og er derfor i hjemmekarantæne.

✔ Du er syg af Coronavirus og er derfor i hjemmekarantæne.

✔ Du på anden vis har brug for hjælp på grund af Coronasmitten.

Kan du svare ja til én af ovenstående, så ring eller skriv dig op via linket ovenfor, så kontakter Røde Kors Hjælpenetværk dig hurtigst muligt.

 

 

Region Midtjylland opruster

Corona-assistence søges. Normalt har vi ikke stillingsopslag i et ReThinker Nyhedsbrev – men situationen er absolut heller ikke helt normal. Region Midtjylland forudser, at de får brug for ekstra sundhedsfaglig arbejdskraft i forbindelse med den aktuelle situation med coronavirus.

Din hjælp kan være med til at gøre en stor forskel!

Derfor: Hvis du har lyst til og mulighed for at tilbyde din arbejdskraft på et af Region Midtjyllands hospitaler i den aktuelle corona-situation, så hører Region Midtjylland gerne fra dig.
Du er måske medicin- eller sygeplejerskestuderende, pensioneret sygeplejerske, læge, andet sundhedspersonale eller pædagog.
Det kan også være, du blot har forladt faget for en tid.

Du kan læse mere og registrere dig via linket. Der betales overenskomstmæssig løn for din indsats.

Link: www.assistance.rm.dk

Hjælp meget gerne med at sprede dette budskab.

 

PÅ GENSYN

Frivilligteamet på GeLinde
Anne-Sofie, Jens, Marianne, Camilla & Ulla

Mail: rethinkers@visitaarhus.com

Telefon til GeLinde: 27 15 97 87

>> Sådan finder du GeLinde

 ReThinkers – Visit Aarhus

Arrangementer og opgaver
NemTilmeld – Venma

Dette indlæg er videresendt af Carl.V.Buchwald, Bidstrup-Laurbjerg

 

Links:

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Kulturen er tilbage, men få har savnet den…

Kulturen er tilbage, men få har savnet den…

Kulturlivet brokkede sig højlydt og et enkelt kunstmuseums direktør, nemlig Erlend Høyersten fra Aros i Aarhus, truede sågar med civil ulydighed og ville åbne kunstmuseet på trods af forbud ... læs mere
Fra Det gamle Album i Hadsten Lokalarkiv

Fra Det gamle Album i Hadsten Lokalarkiv

Hadsten Mølle er nævnt allerede i 1400-tallet. Den malede bøndernes mel, så de kunne bage brød ... læs mere
Spiller Coronaen og klassikeren ordentligt sammen?

Spiller Coronaen og klassikeren ordentligt sammen?

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Lærke på vej mod nye mål efter aflyst VM 2020

Lærke på vej mod nye mål efter aflyst VM 2020

Lærke er indstillet til ”Årets Guldvinder” under Guldfesten ... læs mere
Trygt og sikkert at være fodboldfan i Danmark

Trygt og sikkert at være fodboldfan i Danmark

Det er kun enkelte højrisikokampe, hvor der kan være udfordringer ... læs mere
annonce : Lej en PØLSEVOGN med "DET HELE" (læs ny historie)

annonce : Lej en PØLSEVOGN med “DET HELE” (læs ny historie)

Lej en komplet pølsevogn med alt hvad der hører sig til. Inklusiv en pølsemand/kvinde. 1964 : Læs yderligere NOSTALGI om tilladelse til at sælge Pølser med REMOULADE og AGURKESALAT ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 470.

Ugens naturbilleder nr. 470.

Årets første sommermåned har meldt sig og sommervejret stemplede ind til tiden😎I dag kommer du bl.a. med ad banestien mellem Laurbjerg og Langå ... læs mere
Hvor bliver ørreden af i Gudenåen og Lilleåen?

Hvor bliver ørreden af i Gudenåen og Lilleåen?

Gennem de sidste 10 år er der sket en drastisk nedgang i den naturlige ørredbestand i Gudenåen og dens tilløb. Favrskov Kommune er nu med til at undersøge hvorfor ... læs mere
Hvad synes du om den nye vandforsyningsplan?

Hvad synes du om den nye vandforsyningsplan?

Favrskov Kommunes vandforsyningsplan skal fornyes, og vi har derfor sendt et forslag til en ny vandforsyningsplan i høring ... læs mere
Loading...