|

HØJBJERG FOREDRAG AF LENE PORS

Den del af Hadsten Bibliotek, som der var afsat plads til, blev godt fyldt op, da Lene Pors i dag var på besøg for at fortælle om sin bog “I skyggen af Højbjerg”.

Lene Pors
 
 

Tekst og foto af Rudi Daugsch

 

Der fortælles jo ikke blot om faren, der de første år af Lenes liv, egentlig virker som en god far og så siden hen udvikler sig til en sand plage. Det er ikke kun gældende for Lene men også dennes mor. Samtidigt bliver faren viklet ind i et af de mest spektakulære mord i Danmark.

Højbjerg Mordet blev begået den 10. november 1967. Gerningsmanden er aldrig officielt fundet. Jørgen Peter Andersen, som er far til Lene Pors, kommer frem på manges læber, da den tidligere Se & Hør journalist Peer Kaae udgiver bogen “Maries Morder” i 2017. Her udpeges Jørgen Peter Andersen også kaldet “Repræsentanten” for den mest sandsynlige gerningsmand til drabet på Marie Lock-Hansen.

Lene Pors beskriver selv i sit foredrag faren som “en lille korpulent herre med små ben” som er 59 år gammel, da mordet begås. Det svarer ikke til det signalement, der kan læses andre steder i forbindelse med denne mordsag. Den eneste der med sikkerhed så morderen var Irma Frier Rasmussen, som kom hos Lock Hansens to gange om ugen som hushjælp.

Gerningsmanden skyder Irma Frier Rasmussen i underlivet, inden han forlader stedet. Peer Kaae gør alt for at miskreditere Irma Frier Rasmussens vidneudsagn i sin bog om sagen. Lene Pors gør i sit foredrag ikke gældende, at Irma Frier kommunikerer med Lissi Christensen i kælderen af villaen, hvorefter Lissi Christensen efter et øjeblik samler sig og søger ud på Oddervej gennem gavldøren.

Lene Pors fortæller godt nok, hvordan Irma Frier Rasmussen kravler ud på altanen. Det var hun godt nok i stand til. Hun fortæller heller ikke, at Irma Frier Rasmussen her kom i kontakt med naboens havemand Hans Sørensen. Endvidere så hun nogle cykelister ude på Oddervej, som politiet senere kom i kontakt med.

For at Peer Kaaes gerningsmand kan komme til at passe ind i historien, ja så er Irma Frier Rasmussen slet ikke i stand til at give et retvisende signalement af gerningsmanden! Den sidste tryllekunstner er ikke fundet endnu.

Det er jo meget godt at Jørgen Peter Andersen fra krigens tid er våbenkyndig. En Walther P38 var en meget brugt pistol. Hvordan får han fat i patronerne? Det er Geco 55 patroner.

Det er såmænd interessant at høre om en “Repræsentant”, der kaldes til mange samtaler i det firma han arbejder for, inden han i januar 1968 vælges ind i folketinget for det radikale venstre. Disse samtaler skyldes, at han ganske enkelt ikke passer sit arbejde. Hvad kan så køre rundt i sin firma bil og fordrive tiden med?

På side 165 og frem efter i sin bog skriver Lene Pors om den radikale lektor Harald Westergaard Andersen der overtager Jørgen Peter Andersens plads i folketinget ved valget i 1971. “Repræsentanten” opnår ikke genvalg. Westergaard Andersen gav sener overfor Lene Pors udtryk for, at hendes far i hans optik var et dobbelt menneske!

Der er noget der kunne tyde på et dobbelt liv for “Repræsentanten”, der aldrig havde penge. Altså, da han var “Repræsentant”. 

 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Bogsalg
24. jan. 2020

Bogsalg

Wrestling i Sløjfen
25. jan. 2020

Wrestling i Sløjfen

Loading...

Mange har budt ind på direktørjob i Favrskov

Mange har budt ind på direktørjob i Favrskov

31 ansøgere vil være Favrskov Kommunes nye direktør for Social og Sundhed ... læs mere
InSide med i forskningsprojekt

InSide med i forskningsprojekt

Sammen med 34 andre kulturhuse deltager InSide i et stort forskningsprojekt ... læs mere
Hvilken kurs sætter de i Venstre?

Hvilken kurs sætter de i Venstre?

Svaret blæser i vinden… ... læs mere
Jazz i Café Sløjfen

Jazz i Café Sløjfen

Red Hot Four+1 leverer den gode frokostjazz stemning ... læs mere
Få sat pris på guldet!

Få sat pris på guldet!

Besøg vurderingseksperterne fra Lauritz.com i Lilleåsalen og få sat pris på arvegodset ... læs mere
Vi var folket

Vi var folket

Hvordan står det egentlig til i den tidligere Østblok? ... læs mere
Vil du også mindske din kræftrisiko i 2020?

Vil du også mindske din kræftrisiko i 2020?

Ved du, hvorfor man får kræft? Det er spørgsmål, vi er mange, der gerne vil have svar på. Kræft er en folkesygdom, men heldigvis er der håb endnu, for 4 ud af 10 kræfttilfælde kan forebygges ... læs mere
Nye genbrugspladser i Favrskov

Nye genbrugspladser i Favrskov

Vi skal genbruge og genanvende endnu mere af vores affald ... læs mere
Hørte i lige SEJE Puk fra U11 piger på DR P4 Østjylland..? 🤩🙏

Hørte i lige SEJE Puk fra U11 piger på DR P4 Østjylland..? 🤩🙏

Hun var bare sej da hun lige for lidt siden var i radioen og fortælle om hvorfor det er fedt at spille håndbold i Hadsten Håndbold 💙🧡 ... læs mere
Loading...