|

HØJBJERG FOREDRAG AF LENE PORS

Den del af Hadsten Bibliotek, som der var afsat plads til, blev godt fyldt op, da Lene Pors i dag var på besøg for at fortælle om sin bog “I skyggen af Højbjerg”.

Lene Pors
 
 

Tekst og foto af Rudi Daugsch

 

Der fortælles jo ikke blot om faren, der de første år af Lenes liv, egentlig virker som en god far og så siden hen udvikler sig til en sand plage. Det er ikke kun gældende for Lene men også dennes mor. Samtidigt bliver faren viklet ind i et af de mest spektakulære mord i Danmark.

Højbjerg Mordet blev begået den 10. november 1967. Gerningsmanden er aldrig officielt fundet. Jørgen Peter Andersen, som er far til Lene Pors, kommer frem på manges læber, da den tidligere Se & Hør journalist Peer Kaae udgiver bogen “Maries Morder” i 2017. Her udpeges Jørgen Peter Andersen også kaldet “Repræsentanten” for den mest sandsynlige gerningsmand til drabet på Marie Lock-Hansen.

Lene Pors beskriver selv i sit foredrag faren som “en lille korpulent herre med små ben” som er 59 år gammel, da mordet begås. Det svarer ikke til det signalement, der kan læses andre steder i forbindelse med denne mordsag. Den eneste der med sikkerhed så morderen var Irma Frier Rasmussen, som kom hos Lock Hansens to gange om ugen som hushjælp.

Gerningsmanden skyder Irma Frier Rasmussen i underlivet, inden han forlader stedet. Peer Kaae gør alt for at miskreditere Irma Frier Rasmussens vidneudsagn i sin bog om sagen. Lene Pors gør i sit foredrag ikke gældende, at Irma Frier kommunikerer med Lissi Christensen i kælderen af villaen, hvorefter Lissi Christensen efter et øjeblik samler sig og søger ud på Oddervej gennem gavldøren.

Lene Pors fortæller godt nok, hvordan Irma Frier Rasmussen kravler ud på altanen. Det var hun godt nok i stand til. Hun fortæller heller ikke, at Irma Frier Rasmussen her kom i kontakt med naboens havemand Hans Sørensen. Endvidere så hun nogle cykelister ude på Oddervej, som politiet senere kom i kontakt med.

For at Peer Kaaes gerningsmand kan komme til at passe ind i historien, ja så er Irma Frier Rasmussen slet ikke i stand til at give et retvisende signalement af gerningsmanden! Den sidste tryllekunstner er ikke fundet endnu.

Det er jo meget godt at Jørgen Peter Andersen fra krigens tid er våbenkyndig. En Walther P38 var en meget brugt pistol. Hvordan får han fat i patronerne? Det er Geco 55 patroner.

Det er såmænd interessant at høre om en “Repræsentant”, der kaldes til mange samtaler i det firma han arbejder for, inden han i januar 1968 vælges ind i folketinget for det radikale venstre. Disse samtaler skyldes, at han ganske enkelt ikke passer sit arbejde. Hvad kan så køre rundt i sin firma bil og fordrive tiden med?

På side 165 og frem efter i sin bog skriver Lene Pors om den radikale lektor Harald Westergaard Andersen der overtager Jørgen Peter Andersens plads i folketinget ved valget i 1971. “Repræsentanten” opnår ikke genvalg. Westergaard Andersen gav sener overfor Lene Pors udtryk for, at hendes far i hans optik var et dobbelt menneske!

Der er noget der kunne tyde på et dobbelt liv for “Repræsentanten”, der aldrig havde penge. Altså, da han var “Repræsentant”. 

 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Sådan vasker du coronavirus ud af vasketøjet

Sådan vasker du coronavirus ud af vasketøjet

Korrekt vask af tøj, sengetøj og håndklæder er afgørende for at slippe af med virus og bakterier i hjemmet. Det er særligt vigtigt i en tid hvor risikoen for at blive smittet med corona-virus er øget. Nyhed | Publiceret d ... læs mere
Mens vi venter...

Mens vi venter…

Vær på forkant med dit pengeinstitut i Corona-situationen ... læs mere
Rigspolitichefen: Følg myndighedernes anvisninger - også i påsken

Rigspolitichefen: Følg myndighedernes anvisninger – også i påsken

Påsken står for døren og vejrudsigten lover solskin og blå himmel. Men selvom danskerne har fri, og vejret viser sig fra sin bedste side, så er det vigtigt, at alle fortsat følger myndighedernes anvisninger. Det er en forudsætning for, at ... læs mere
Færdselsuheld i Hammel

Færdselsuheld i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vestjysk Bank tilbyder at betale sponsorater før tid

Vestjysk Bank tilbyder at betale sponsorater før tid

Coronakrisen har for alvor bidt sig fast, og de økonomiske konsekvenser mærkes også i de lokale foreninger og sportsklubber, der lider under aflyste aktiviteter og manglende indtægter. For at afhjælpe situationen tilbyder Vestjysk Bank nu at betale sine sponsoraftaler før ... læs mere
AFLYST: Jobinformationsmøde hos politiet i Aarhus

AFLYST: Jobinformationsmøde hos politiet i Aarhus

Obs! Arrangementet er aflyst for at forebygge smitte med coronavirus/C0VID-19 ... læs mere
Efterlyst mand har meldt sig selv

Efterlyst mand har meldt sig selv

En 20-årig mand fra Tilst meldte torsdag eftermiddag sig selv på politistationen i Aarhus C, efter han siden søndag har været efterlyst ... læs mere
APRILSNAR

APRILSNAR

Vi havde følgende artikel på om AFFALD, som vi bringer en forklaring på ... læs mere
Kulturliv i en karantænetid

Kulturliv i en karantænetid

Favrskov Biblioteker & Kulturhuses forårsprogram med koncerter, foredrag og udstillinger er aflyst som følge af coronavirus. Heldigvis vender flere af navnene tilbage og bibliotekerne er klar med digitale tiltag ... læs mere
Sommerskoler for kulturglade børn

Sommerskoler for kulturglade børn

Biblioteker og kulturskoler i Favrskov kigger frem mod sommeren med en vifte af gode tilbud om kulturaktiviteter i sommerferien ... læs mere
annonce : Storkøbspakker og ugepakker fra Bakkjærsminde Gårdbutik

annonce : Storkøbspakker og ugepakker fra Bakkjærsminde Gårdbutik

Levering uden beregning - klik ind på vores Bannerreklame her på PingvinNyt ... læs mere
Tak fordi du kigger med......

Tak fordi du kigger med……

NYT fra Wineboutiqe på Favrskovvej 21 i Hadsten ... læs mere
Loading...