|

HØJBJERG FOREDRAG AF LENE PORS

Den del af Hadsten Bibliotek, som der var afsat plads til, blev godt fyldt op, da Lene Pors i dag var på besøg for at fortælle om sin bog “I skyggen af Højbjerg”.

Lene Pors
 
 

Tekst og foto af Rudi Daugsch

 

Der fortælles jo ikke blot om faren, der de første år af Lenes liv, egentlig virker som en god far og så siden hen udvikler sig til en sand plage. Det er ikke kun gældende for Lene men også dennes mor. Samtidigt bliver faren viklet ind i et af de mest spektakulære mord i Danmark.

Højbjerg Mordet blev begået den 10. november 1967. Gerningsmanden er aldrig officielt fundet. Jørgen Peter Andersen, som er far til Lene Pors, kommer frem på manges læber, da den tidligere Se & Hør journalist Peer Kaae udgiver bogen “Maries Morder” i 2017. Her udpeges Jørgen Peter Andersen også kaldet “Repræsentanten” for den mest sandsynlige gerningsmand til drabet på Marie Lock-Hansen.

Lene Pors beskriver selv i sit foredrag faren som “en lille korpulent herre med små ben” som er 59 år gammel, da mordet begås. Det svarer ikke til det signalement, der kan læses andre steder i forbindelse med denne mordsag. Den eneste der med sikkerhed så morderen var Irma Frier Rasmussen, som kom hos Lock Hansens to gange om ugen som hushjælp.

Gerningsmanden skyder Irma Frier Rasmussen i underlivet, inden han forlader stedet. Peer Kaae gør alt for at miskreditere Irma Frier Rasmussens vidneudsagn i sin bog om sagen. Lene Pors gør i sit foredrag ikke gældende, at Irma Frier kommunikerer med Lissi Christensen i kælderen af villaen, hvorefter Lissi Christensen efter et øjeblik samler sig og søger ud på Oddervej gennem gavldøren.

Lene Pors fortæller godt nok, hvordan Irma Frier Rasmussen kravler ud på altanen. Det var hun godt nok i stand til. Hun fortæller heller ikke, at Irma Frier Rasmussen her kom i kontakt med naboens havemand Hans Sørensen. Endvidere så hun nogle cykelister ude på Oddervej, som politiet senere kom i kontakt med.

For at Peer Kaaes gerningsmand kan komme til at passe ind i historien, ja så er Irma Frier Rasmussen slet ikke i stand til at give et retvisende signalement af gerningsmanden! Den sidste tryllekunstner er ikke fundet endnu.

Det er jo meget godt at Jørgen Peter Andersen fra krigens tid er våbenkyndig. En Walther P38 var en meget brugt pistol. Hvordan får han fat i patronerne? Det er Geco 55 patroner.

Det er såmænd interessant at høre om en “Repræsentant”, der kaldes til mange samtaler i det firma han arbejder for, inden han i januar 1968 vælges ind i folketinget for det radikale venstre. Disse samtaler skyldes, at han ganske enkelt ikke passer sit arbejde. Hvad kan så køre rundt i sin firma bil og fordrive tiden med?

På side 165 og frem efter i sin bog skriver Lene Pors om den radikale lektor Harald Westergaard Andersen der overtager Jørgen Peter Andersens plads i folketinget ved valget i 1971. “Repræsentanten” opnår ikke genvalg. Westergaard Andersen gav sener overfor Lene Pors udtryk for, at hendes far i hans optik var et dobbelt menneske!

Der er noget der kunne tyde på et dobbelt liv for “Repræsentanten”, der aldrig havde penge. Altså, da han var “Repræsentant”. 

 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Favrskov Revyen
30. sep. 2020

Favrskov Revyen

"OMVENDT"
4. okt. 2020

“OMVENDT”

Loading...

EFTERLYSNING 

EFTERLYSNING 

Hadsten Håndboldklub efterlyser DIG ... læs mere
Budgetaftale på plads i Favrskov

Budgetaftale på plads i Favrskov

Byrådet i Favrskov er nået til enighed ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
112-appen lukker og slukker

112-appen lukker og slukker

Rigspolitiet oplyser ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 487.

Ugens naturbilleder nr. 487.

Tiden går og inden længe må vi sige farvel til skønne september. Dagen er aftaget med godt 5 1/2 time og solen er nu på himlen fra ca. 7 morgen til 7 aften ... læs mere
Regionsbudget i den rigtige retning

Regionsbudget i den rigtige retning

Region Midtjyllands budget for 2021 er nu på plads, og der indgår mange af Alternativets mærkesager i budgettet ... læs mere
Bogsalg på Favrskov Bibliotekerne

Bogsalg på Favrskov Bibliotekerne

Gør et kup, når bibliotekerne sælger bøger, blade og cd’er til faldende priser ... læs mere
Favrskov Affald nedjusterer forventningerne til 2020

Favrskov Affald nedjusterer forventningerne til 2020

Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning ... læs mere
Over 800 sigtet for brug af håndholdt mobil under kørsel

Over 800 sigtet for brug af håndholdt mobil under kørsel

Politiet havde i uge 38 fokus på uopmærksomhed i trafikken herunder håndholdt brug af mobiltelefon ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ikke påvirket af spiritus

Ikke påvirket af spiritus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ny vandretur i Voldby

Ny vandretur i Voldby

I Voldby har to familier en smuk natur på deres grund, der nu også kan nydes af andre på en nyanlagt sti ... læs mere
Loading...