|

Højbjerg Mordet – mordet på Marie Lock-Hansen optager stadig mange mennesker

Astrologi bladet ”HOROSKOPET” nr. 3 – 2017 omtaler atter det gådefulde mord

Af Rudi Daugsch

Astrologi bladet ”HOROSKOPET” nr. 3 – 2017 omtaler atter det gådefulde mord. I førsteudgaven fra 2010 gennemgik astrolog Claus Due Marie Lock-Hansens fødselshoroskop. Her frikendes både Oscar Lock-Hansen og landsretssagfører Hugo Schmidt som gerningsmænd ved at tyde stjernerne.

Claus Due har så, efter at have læst den seneste bog om Højbjerg Mordet af Peer Kaae, atter taget stjernerne i betragtning for at efterprøve den nyeste teori i Peer Kaaes bog ”Maries Morder”.

Her er gerningsmanden en Jørgen Peter Andersen, kan jeg så fortælle, hvis adoptivdatter over for Peer Kaae beskriver sin far som en ret usympatisk person.

I 1946 køber Jørgen Peter Andersen en sommerhusgrund i Mariendal Havbakker, det er i nærheden af Vilhelmsborg. Da økonomien ikke er til at bygge på grunden, overlades det til fremtiden.

Da Jørgen Peter Andersen er en af frontfigurerne for Det Radikale Venstre i Århus, hvor Oscar Lock-Hansen er næstformand i en del år, beslutter de to sammen med deres respektive koner at opføre sommerhuset i Mariendal Havbakker i 1950.

Oscar Lock-Hansen er blevet gift med Vera Sørensen den 2. april 1942. De har ingen børn fået. Det ændres der ret radikalt på, formodentligt i det nyopførte sommerhus, da Vera føder sønnen Steen Lock-Hansen i 1953.

Faderen skal være Jørgen Peter Andersen. Da Vera formodentlig i 1952 må ud med sproget, bliver Oscar så berørt af situationen, at han omgående forlader Det Radikale Venstre. Det radikale venskab med Jørgen Peter Andersen er blevet en saga blot. Peer Kaae fortæller da også, at Vera i 1967, da Marie er blevet dræbt, fortæller hvem faren til Steen er. Politiet besøger Jørgen Peter Andersen i dennes hus på Marselis Boulevard og forelægger ham fakta.

Oscar påtager sig faderskabet for Steen, betaler børnepenge og hvad der ellers er aftalt med Vera. Samtidigt indleder han skilsmissen med Vera. Peer Kaae påpeger her, at i så fald Oscar dør inden 1974, det år hvor Steen fylder 21år, er det Vera, som bestemmer om Marie kan side i uskiftet bo.

Jørgen Peter Andersen påtager sig intet. Steen Lock-Hansen erfarer først omkring 2006, da Rørbæk/Skovsted udgiver bogen ”Den Usandsynlige Morder”, at Oscar ikke er hans far.

Da Oscar og Marie Lock-Hansen opretter et testamente og en ægtepagt, som modtages den 10. november 1967 af Århus Stiftsamt til endelig godkendelse, bliver Jørgen Peter Andersen aktiv. Han har ifølge Peer Kaae kendskab til testamente og ægtepagt, som gør Steen arveløs. Det er argumentet for Jørgen Peter Andersens besøg på Hestehavevej 2b den 10. november 1967, hvor han likviderer Marie.

At den teori er helt ude i skoven, er der flere, der har påpeget.

Astrolog Claus Due kommer da også til en helt anden konklusion. Han er sikker på, det er en lejemorder der var på spil. Denne har ikke kendt Marie. Han forsøgte forgæves, at få Marie til at skrive under på noget, som vi nok aldrig får at vide, hvad var.

I det nye ”HOROSKOP” blad opstiller en Karl Åge Jensen et muligt hændelsesforløb for Højbjerg Mordet. Det nye er, at Oscar har oparbejdet en spillegæld, som til sidst er blevet så stor, at Marie og Oscar var nødt til at sikre sig med et testamente og ikke mindst en ægtepagt. Der omtales en spillebule, som ved udlæg i villaen ville sikre sig sine penge.

Har nogen nogensinde hørt om en spillebule i Højbjerg og Skåde området, da hører Hadsten PingvinNyt gerne om det.

Rudi Daugsch

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Bibliotekarer i bøger ... læs mere
Sukker i sækkevis

Sukker i sækkevis

Chauffør Kristian Mainz er vant til at agere "julemand". Her er han med sin store lastvogn. Foto: J. Kr. Søgaard ... læs mere
UD I NATUREN (26)

UD I NATUREN (26)

I dag kommer du med til Løjstrup Hovedgård beliggende mellem Laurbjerg og Langå - et dejligt sted med flot natur😊 ... læs mere
Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Cykelstier og vejgrøfter er ikke skraldespande! ... læs mere
Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Anledningen er HSK`s 100 års jubilæum ... læs mere
Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsorat med 2 år ... læs mere
SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

17% APPASSIMENTO🚨 fra Skjold Burne ... læs mere
Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

MitID erstatter NemID ... læs mere
LÆSERBREV

LÆSERBREV

K: Trin(bræt) til at få bygget ungdomsskolen i Hadsten ... læs mere
Tændt stearinlys formentlig skyld i brand

Tændt stearinlys formentlig skyld i brand

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...