|

Hurtig handel foretrækkes

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten


Jørgen Kjær

 

Den nye Chevrolet Styleline de Luxe blev i danske medier præsenteret som en billig vogn i Amerika, men en eftertragtet kostbarhed i Danmark. Den dumpede nemlig i 1950 ned i efterkrigsårenes kaos på det danske bilmarked. Det var svært at få tilladelse til i det hele taget at købe en bil, og lykkedes det, sandsynligvis på grund af et dokumenteret samfundsvigtigt kørselsbehov, måtte man finde pungen frem, og selv om man måske havde en rig onkel i Amerika, blev der kun importeret et mindre antal biler fra USA og Canada i 1950 og 1951. I 1950 drejede det sig om blot 297 eksemplarer og i 1951 steg det til 428 biler. Selv om der blev holdt biludstillinger i Danmark i 1950 var salgstallene ikke store. I Forum blev der således afholdt en biludstilling i 1950, der nærmest blev et tilløbsstykke med over 167.000 gæster – men de fleste kiggede på biler, de hverken havde råd til eller mulighed for at købe. En Chevrolet Styleline kunne virkelig få mundvandet til at løbe hos det bilhungrende Danmark. Det er ikke lykkedes at få oplyst hvor mange af omtalte Chevrolet Styleline de Luxe, der blev solgt i Danmark i 1950/51, men det har sikkert været et meget lille tal, og den blev derved den eftertragtede kostbarhed i Danmark.

Men sådan er det ikke mere – heldigvis måske – nu kan man købe sig de biler, man har råd og lyst til, og dermed kommer en Chevrolet Styleline De Luxe fra 1951 også inden for rækkevidde for entusiasten, der gerne vil have en trods forholdsvis store produktionstal alligevel lidt ualmindelig amerikanerbil på vore breddegrader, og det mange forstår ved en rigtig amerikanerbil – måske ophavet til det, man kalder et dollargrin. For Anders Matzen har netop sat en flot Chevrolet Styleline Deluxe 2103 fra 1951 til salg. Chevrolet Styleline DeLuxe 2103 er en 4-dørs sedan, der i 1951 blev fremstillet i 380.270 eksemplarer. Den aktuelle bil er importeret fra Texas i nyere tid.

-Den kører og starter fantastisk, og den er yderst pålidelig trods alderen, fortæller Anders Matzen.

Bilen har naturligvis historiske nummerplader, og det er en bil, der virkelig vækker opsigt, har Anders Matzen erfaret.

Bilen kan leveres i hele Danmark – eventuel nysynet til den vist fornuftige pris på pris på 89.900 kr. Eller bedste bud, lyder det fra sælger, idet hurtig handel foretrækkes!

Anders Matzen har trods sine kun 24 år gennem mange år haft en stor interesse og dermed tilegnet sig en del viden inden for veteran- og specialbiler.

-Siden jeg fik kørekortet i 2014 har jeg ejet over 20 veteranbiler. Alt fra en lille Volvo 544 fra 1960 til en Mercedes W126 SEL fra 1984. Jeg er netop flyttet fra Jylland til hovedstaden for at læse min kandidatgrad. Desværre må jeg i den forbindelse afgive lidt af min hobby, idet kombinationen mellem Københavns pulserende byliv og muligheden for parkering af veteranbiler er et dårligt match.

-Det er også i denne forbindelse, at jeg er nødsaget til at sælge denne fine Chevrolet Styleline De Luxe fra 1951. Det der skiller denne vogn fra andet, jeg har ejet gennem årene, er alderen. En 50’er bil har en helt særlig charme over sig – både historisk såvel som de kendetegnende former.

-Denne Chevrolet er med den klassiske række 6 ”Blue Flame” motor, og den er med manuel gearing. Bilen har senest fået renoveret kabinen i lysbrune farver, og fremstår rigtig flot. I samme forbindelse er alle bilens kromdele blevet udskiftet til nyt. Der er dog stadig nogle enkelte ting på bilen, der bør forbedres – heraf fortjener bilen en ny lak. Alt i alt fremstår bilen dog rigtig flot, slutter Anders Matzen, der kan træffes på tlf. 30 34 54 55 eller mail: anders_matzen@hotmail.com

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.2 Færdselsuheld i Favrskov

2 Færdselsuheld i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Blev sigtet efter hashfund i bilen

Blev sigtet efter hashfund i bilen

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Boligsiden.dk:

Boligsiden.dk:

Salget af byggegrunde er efter 1. halvår højere end i hele 2019 ... læs mere
UD I NATUREN (31)

UD I NATUREN (31)

I dag lægger vi vejen forbi høst på Bidstrup, blomstereng ved fiskeparken, en varm dag på Rækkevej samt diverse blomster ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Fra Favrskov Affald A/S ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplysert ... læs mere
Volvo Amazon herregårdsvognen skal sælges

Volvo Amazon herregårdsvognen skal sælges

Af Motorredaktør Jørgen Kjær - Hadsten ... læs mere
Gå ikke forbi  - kom ind og se vort interessante udvalg

Gå ikke forbi – kom ind og se vort interessante udvalg

Udtaler vinhandler Peter Aschelund fra Skjold Burne Vinhandel i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Færdselsuheld på motorvejen ved Hadsten

Færdselsuheld på motorvejen ved Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
En diplomatisk personlighed kombineret med gennemslagskraft

En diplomatisk personlighed kombineret med gennemslagskraft

Af Motorredaktør Jørgen Kjær - Hadsten ... læs mere
Loading...