|

Hurtigvoksende grønne områder giver udfordringer

Anders G. Christensen Græs og ukrudt har haft gode vækstbetingelser, hvilket har gjort det svært at holde de grønne områder og græsrabatter i skak i Favrskov. Men nu er der sat ekstra ressourcer ind på opgaveløsningen, så der i løbet af de følgende måneder igen er styr på kvaliteten. Favrskov Kommunes grønne områder vedligeholdes af […]

Anders G. Christensen
Græs og ukrudt har haft gode vækstbetingelser, hvilket har gjort det svært at holde de grønne områder og græsrabatter i skak i Favrskov. Men nu er der sat ekstra ressourcer ind på opgaveløsningen, så der i løbet af de følgende måneder igen er styr på kvaliteten.

Favrskov Kommunes grønne områder vedligeholdes af OKNygaard, men der har været lidt udfordringer med at holde væksten nede hen over sommeren 2019.

Favrskov Kommune har derfor været i dialog med OKNygaard, og der er fuld gang i opretning af problemerne, så de grønne områder igen bliver vedligeholdt i overensstemmelse med den kontrakt og kvalitetsbeskrivelse, der er indgået.

Direktør Kim Aaskov fra OKNygaard anerkender, at der har været udfordringer med at opretholde den ønskede kvalitet for de kommunale områder og beklager:

– Vi har haft en god og konstruktiv dialog med de driftsansvarlige i kommunen; der er fremlagt en handlingsplan, og vi er i fuld gang med opretning af det forsømte, så områderne igen kommer på rette niveau, siger direktør Kim Aaskov.

Anders G. Christensen (V), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune, glæder sig over, at arealerne igen vedligeholdes til det i kontrakten aftalte niveau efter dialogen med OKNygaard.

– Det her handler først og fremmest om trafiksikkerhed, men selvfølgelig også om at passe godt på vores kønne grønne områder. Derfor glæder det mig, at vi har haft en god dialog med OKNygaard, og at der nu hurtigst muligt rettes op på områderne igen, siger Anders G. Christensen.

Vedligehold af grønne områder har i Favrskov været udliciteret til private leverandører siden 1. april 2012, og OKNygaard har haft opgaven siden 1. april 2018. OKNygaard vedligeholder græsarealer, græsrabatter og beplantning i byerne. Grønne områder klippes og vedligeholdes efter en aftale, der blandt andet tager højde for trafiksikkerheden.

Oplever du som borger områder, der mangler vedligehold, kan du skrive til vejdrift@favrskov.dk eller benytte app’en ”BorgerTip”.

Dato:15. august 2019

Senest opdateret:

15. aug 2019

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.SKYTTEN PÅ CLAUSHOLM

SKYTTEN PÅ CLAUSHOLM

Voldumbilen bekræfter den 4. december, at det altid sneede i gamle dage - også i Voldum. I dag spiser vi dyreryg med tranebærsyltetøj sammen med Lars Madsen - og vi møder en meget stor mand fra Lime og en grå ... læs mere
Giflerne fra Snøften løb med sejren i Hadsten

Giflerne fra Snøften løb med sejren i Hadsten

Giflerne fra Snøften – også kendt som Præstemarkskolen i Søften – vandt den lokale runde af den landsdækkende videns- og læsequiz Smart Parat Svar ... læs mere
Handicappris uddelt

Handicappris uddelt

Foreningen Krop & Sind Favrskov er modtager af Handicapprisen 2020 ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 497.

Ugens naturbilleder nr. 497.

DECEMBER * DECEMBER * DECEMBER 🎄Måneden, hvor solglimt ikke er hverdagskost, så det er bare med at suge det til sig, hvis solen titter frem ... læs mere
JULEKNAS I LYNGAA

JULEKNAS I LYNGAA

Den 3. december møder vi Gammelnissen i kostalden, og vi skal indenfor i Lyngaa Brugsforening. Kan man blive træt af at køre post ud, og må man drikke Blå Thor i arbejdstiden? Der er nok at tænke over i dagens ... læs mere
NYT fra BOLIGSIDEN

NYT fra BOLIGSIDEN

December begynder med nyt stort fald i udbuddet af boliger ... læs mere
Nielstrup Museum består

Nielstrup Museum består

Af Uffe Pedersen, Voldum ... læs mere
Venstre vil have erhvervsklimaet i Favrskov tilbage i top

Venstre vil have erhvervsklimaet i Favrskov tilbage i top

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre ... læs mere
Ny kunst græsbane

Ny kunst græsbane

I weekenden tog vi hul på en helt ny æra i HSK Fodbold, da de første kampe på vores nye kunstgræsbane løb af stablen ... læs mere
Fra midlertidig til fast forpagter i InSide

Fra midlertidig til fast forpagter i InSide

Flemming Christiansen fortsætter med InSide og Pøt Mølle ... læs mere
Krokodilletårer

Krokodilletårer

Statsminister Mette Frederiksen sætter folkesundheden over alt andet ... læs mere
Loading...