|

Hvad har Enhedslisten gjort?

I stedet for at skrive om alt det vi vil gøre, ser vi her på hvad vi har gjort – og især hvor vi er blevet trynet af byrådets flertal. Det handler bl.a. om mere indflydelse til borgerne og om mere og bedre natur.

Enhedslisten har i denne byrådsperiode været med i de fleste beslutninger. Vi har også været med i 3 ud af 4 budgetforlig. Grunden til at vi ikke var med i det fjerde, var at de andre partier vedtog at sænke grundskylden. Det ville vi ikke være med til, bl.a. fordi denne skattelettelse kun kom husejerne og ikke lejerne til gode.

Men vi har langt fra altid været enige med de andre. Nedenfor kan du læse om nogle af de sager hvor vi har stemt imod de andre eller hvor vores forslag er blevet afvist af et flertal. Plus et enkelt forslag vi fik fuld støtte til.

 

  • I februar 2016 foreslog vi at aflyse privatiseringen af de kommunale boligveje. Det blev dengang afvist af alle andre, men senere skiftede de holdning, og privatiseringen blev aflyst.
  • I maj 2016 foreslog vi forgæves at Favrskov ikke handler med firmaer der har aktiviteter i besatte områder. Vi tænkte specielt på Vestbredden og Vestsahara—og bl.a. på vejsalt fra Vestsahara (Vestbredden er besat af Israel og Vestsahra af Marokko).
  • I juni 2016 foreslog vi forgæves at 500 borgere med deres underskrifter kan få en sag sat på byrådets dagsorden. Men sjovt nok ser et tilsvarende forslag ud til snart at blive vedtaget i Folketinget.
  • I januar 2017 stemte vi imod at grødeskæringen i Gudenåen bliver øget til det dobbelte, og endda gøres bredere—på trods af at stort set alle eksperter siger at det vil gøre mere skade end gavn. Det store flertal stemte for.
  • I marts 2017 foreslog vi forgæves at kommunen udarbejder en plan for hvordan naturindholdet og –kvaliteten i kommunen kan øges
  • I april 2017 foreslog vi forgæves at der kun skal gives støtte til nedrivninger hvis der er en plan for områdets anvendelse—og at beboerne i den relevante landsby bliver inddraget i processen
  • I august 2017 foreslog vi forgæves at kommunen altid skal sikre at naturen forbedres og offentlighedens adgang øges, når der laves lokalplaner for nye udstykninger
  • I september 2017 foreslog vi at kommunen etablerer en skovbegravelsesplads. Det fik opbakning af samtlige byrådsmedlemmer.

 

PS! Ved de fleste af forslagene fik vi støtte fra SF og ofte også 1 eller 2 socialdemokrater. Men de øvrige gik imod sammen med de borgerlige partier. Altså bortset fra det sidste, som ingen gik imod.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Hække hænger ud over fortovet:

Hække hænger ud over fortovet:

Nu griber kommunerne ind ... læs mere
Kørsel uden kørekort i Hammel

Kørsel uden kørekort i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Sammenholdet vandt

Sammenholdet vandt

Af Morten Bang, - Favrskov byråd - Venstre ... læs mere
2 Færdselsuheld i Favrskov

2 Færdselsuheld i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Blev sigtet efter hashfund i bilen

Blev sigtet efter hashfund i bilen

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Boligsiden.dk:

Boligsiden.dk:

Salget af byggegrunde er efter 1. halvår højere end i hele 2019 ... læs mere
UD I NATUREN (31)

UD I NATUREN (31)

I dag lægger vi vejen forbi høst på Bidstrup, blomstereng ved fiskeparken, en varm dag på Rækkevej samt diverse blomster ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Fra Favrskov Affald A/S ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplysert ... læs mere
Volvo Amazon herregårdsvognen skal sælges

Volvo Amazon herregårdsvognen skal sælges

Af Motorredaktør Jørgen Kjær - Hadsten ... læs mere
Gå ikke forbi  - kom ind og se vort interessante udvalg

Gå ikke forbi – kom ind og se vort interessante udvalg

Udtaler vinhandler Peter Aschelund fra Skjold Burne Vinhandel i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Færdselsuheld på motorvejen ved Hadsten

Færdselsuheld på motorvejen ved Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...