|

Hvor grønt kører Favrskov Kommune?

af De Danske Bilimportører

Hvor grønt kører Favrskov Kommune?
4.10.2021 07:00:00 | De Danske Bilimportører

Kommunerne kan være med til at gøre en forskel for den grønne omstilling i det offentlige, for det er kommunerne, der sidder med nøglen til at løse den lokalt. Ny undersøgelse viser, hvor grønt din kommune kører.

 

Hvor mange offentligt tilgængelige ladestationer er der i Favrskov Kommune? Hvor mange år har kommunens biler på bagen, og hvor meget CO2 udleder bilerne, der kører rundt og betjener borgerne? Find svarene i De Danske Bilimportørers nye undersøgelse om kommunernes bilpark.

De danske kommuners bilflåder består af 92,1% konventionelle biler og 7,9% grønne biler. I Favrskov Kommune består den kommunale bilflåde af 97,9% fossile biler og 2,1% grønne biler, ifølge en ny undersøgelse foretaget af De Danske Bilimportører i samarbejde med Bilstatistik.dk

”Det er en politisk prioritet, at flest mulige kilometer på vejene skal køres elektrisk, og salget af elbiler til private stiger måned for måned. Vores nye undersøgelse viser, at flertallet af de danske kommuner ikke har haft samme fokus på grøn omstilling, da de købte nye biler,” konstaterer Mads Rørvig, der er direktør i De Danske Bilimportører.

Behov for et grønnere aftryk
Ifølge De Danske Bilimportørers undersøgelse kan det ses på drivmiddelfordelingen, når kommunerne beslutter sig for at købe nye kommunale transportmidler. Undersøgelsen har fokuseret på drivmiddelfordelingerne indenfor kommunernes bilparker samt CO2-udledningen fra kommunernes nye biler, indkøbt inden for de seneste to år. Her indtager bilparken i Favrskov Kommune en 38. plads over de mindst CO2-udledende, kommunale bilparker. Kommunens bilflåde har i gennemsnit 5,6 år på bagen.

”Vores undersøgelse viser, at mere end ni ud af ti af de kommunale biler kører på benzin eller diesel. På vej mod efterårets kommunalvalg ser vi det derfor som et oplagt tema at diskutere, hvilken bilpark man ønsker, og om man har tilstrækkelig med opladere til bilerne i kommunen,” slutter Mads Rørvig. 

Se undersøgelsen her.

Har du spørgsmål til vores beregninger eller behov for supplerende data, så kontakt Bilstatistik.dk

___________

Kilder

De Danske Bilimportører samarbejder med virksomheden DBI IT A/S om levering af registreringsstatistikker. DBI IT driver en lang række løsninger til bilbranchen, herunder hjemmesiden bilstatistik.dk. For mere information om bilstatistik.dk og DBI IT’s andre tjenester henvises til www.dbi-it.dk.

www.bilstatistik.dk: Kommunernes bestandsopgørelser, drivmiddelfordelinger samt fun facts. Data er trukket pr. 30. juni 2021. Data er behæftet med mindre usikkerhed grundet mulighed for bagudrettede korrektioner i DMR.

www.uppladdning.nu: Offentligt tilgængelige ladepunkter. Data er opgjort pr. 23. august 2021. Kun ladepunkter som er tilgængelige uden forudgående aftale er medtaget i statistikken. Uppladdning.nu indhenter tallene direkte fra ladeoperatørerne, men mindre afvigelser kan forekomme.

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsens tekstindhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører

Gengivelse af tal og statistikker bedes kildeangivet: Bilstatistik.dk

Kontakter
 
 
Mads Rørvig
Adm. direktør
De Danske Bilimportører
 
Caroline Høegh-Guldberg
Seniorkonsulent
Kontakt for data, statistik og bilag
 
De Danske Bilimportører
Følg os på følgende kanaler:
Billeder

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Legendernes Tid

Legendernes Tid

Kæmpe tillykke, Lars Toft ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
En skibonit slog sig for mange år siden ned i Hadsten… og nu fylder han 80 år

En skibonit slog sig for mange år siden ned i Hadsten… og nu fylder han 80 år

Den 3. december fylder Lars Toft Hansen 80 år. Stort tillykke! ... læs mere
UD I NATUREN (51)

UD I NATUREN (51)

Velkommen til december og dermed årstiden vinter. ☃️🛷☃️ ... læs mere
LÆNKEHUNDEN FIK ET BEN

LÆNKEHUNDEN FIK ET BEN

Det er den 2. december, og om end postens tilsynekomst normalt vakte glæde i de små hjem, var der enkelte firbenede skabninger, som ikke havde øje for buddets kvaliteter ... læs mere
DEN BEDSTE FORBEREDELSE TIL EN VINTER MED SNE

DEN BEDSTE FORBEREDELSE TIL EN VINTER MED SNE

Gå til Gadeberg XL - på toppen af Hadsten ... læs mere
Andel i et Romfad

Andel i et Romfad

Køb en andel i et valgfrit romfad og få 5-6 fl. egen rom med navn, nummer og årstal, samt et flot håndskrevet og indrammet certifikat.  ... læs mere
Taksterne for 2022 er vedtaget

Taksterne for 2022 er vedtaget

På byrådsmødet den 30. november godkendte byrådet i Favrskov Kommune taksterne or 2022 i Favrskov Forsyning ... læs mere
Indbrud i Foldby

Indbrud i Foldby

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...