|

Hvor skal den nye fritids- og ungdomsklub i Hadsten ligge?

af Pet Petersen, Vestergade 37, 8370 Hadsten

Pet Petersen

 

Det spørgsmål, har politikerne i både børn og skoleudvalget, og teknik og miljøudvalget også drøftede den 7. december.

Udvalgene kommer hver især med hver deres bud på hvor fritids- og ungdomsklubben i Hadsten skal ligge.

Et flertal i børne og skoleudvalget ønsker at den nye klub skal ligge på Vinterslevvej og at man så bibeholder klubtilbud på Østervangsskolen.

I teknik og miljøudvalget er man kommet frem til at den nye fritids- og ungdomsklub skal ligge ved Sløjfen.

Så når sagen bliver bragt op på det næste byrådsmøde her i december, er der ikke en entydig beslutning klar.

Det viser virkeligt hvor svært det er at træffe denne beslutning, og at der er mange hensyn og betragtninger der skal tages højde for.

Når jeg ser på de to forslag, kan jeg også se både fordele og ulemper.

Hvis man vælger Vinterslevvej og Østervangsskole løsningen, får man et tilbud der er etableret og er afprøvet. Samtidig vil det også være den billigste Løsning for kommunen. Så det taler for god købmandskab og to klubtilbud man kender.

                                                                                                                                       Hvad mister vi så, hvis vi bibeholder den nuværende fritids- og ungdomsklub ordning?

Vi mister at de unge kommer til at lære hinanden at kende på tværs af skolerne. Det har jeg selv et stærkt bevis på hos mine egen datter, der spiller fodbold i HSK.

De piger har opbygget så tætte relationer og venskaber på kryds og tværs af skolerne, som kommer dem til gode i det ungdomsliv de er på vej ind i. Samtidig har det netværk også betydet at deres fordomme til de andre børn og unge ikke er så udtalte, som jeg tidligere har lagt øre til som pædagog her i byen.

Hvis vi vælger en fritids- og ungdomsklub ved Sløjfen, ser jeg rigtig mange fordele og en enkelt udfordring. Lad mig starte med udfordringen.

Da der i sin tid var en midlertidig fritids- og ungdomsklub ved sløjfen, blev der talt om et Hashsalg i området. Det var med til at gøre nogle borgere utryg ved at færdes ved sløjfen, det forstår jeg godt.

Men salget er jo ikke stoppet på grund af, at vi har flyttet klubben til Vinterslevvej og Østervangsskolen det er bare blevet mindre synligt, så problemet er der stadig. Derfor er vi nødt til at se denne problematik isoleret for sig selv, og bygge videre på det forebyggelsesarbejde der allerede er etableret og om det er nødvendigt udvide indsatsen.

Lad os så fokuser på alle de fordele der er ved at placere, fritids- og ungdomsklubben ved Sløjfen.

Der er allerede flyttet gode aktiviteter som musikskolen, billedkunstskolen og skaterbane til Sløjfen. Og ved at udvide med klubtilbud får vi i nu flere unge til at benytte området.

Samtidig tænker jeg, at Sløjfen skal udvikles til at være et kultursted for alle borgere i Hadsten og omegn. Her tænker jeg at Inside i Hammel, Godsbanen i Århus eller Vejen idrætscenter er steder vi skal lade os inspirere af.

For der er ingen tvivl om, at flere forskelligartede aktiviteter vil tiltrække flere mennesker til vores fantastiske kulturhus. Og ved at starte med at få en fritids- og ungdomsklub kunne det jo sagtens udvikle sig til, mange andre udvidelser omkring sløjfen, Blandt andet mangler Sløjfen i dag et godt køkken, og på sigt vil det være spændende med forskellige værksteder, biograf og et bowlingcenter, som vi også har mistet i byen.  Derfor er det nye fritids- og ungdomsklubtilbud kun starten på en mere borgernær kultur og fritids indsats, og Hadsten ligger så dejlig centralt i Østjylland, at det er oplagt at udvikle på vores kultur og fritidsoplevelser.

 

Med venlig Hilsen

Pet Petersen

Vestergade 37

8370 Hadsten

 

 

2 kommentarer til “Hvor skal den nye fritids- og ungdomsklub i Hadsten ligge?

 1. Det er spændende betragtninger, Peter Petersen gør her, og det er en svær afvejning.
  Det der vægter rigtig meget for mig er høringssvarene, ungdomsskolen, fritidsklubberne, Sløjfens bestyrelse, biblioteket o.s.v
  Langt den overvejende del siger nej tak til området omkring Sløjfen. Mange af begrundelserne går på arealet, de unge mennesker er rigtig glade for faciliteterne på Vinterslevvej og ønsker at blive der.
  Der er ikke den samme plads omkring Sløjfen.
  Men uanset hvor klubben etableres, kan der jo sagtens laves ture ned til skaterbanen eller andre steder.
  Jeg kan ikke sidde alle de høringssvar overhørig. Så derfor har jeg stemt for Vinterslevvej.
  Klubbørnene på Østervang er glade for deres klub deroppe, så hvis den bibeholdes, vil det mest optimale for børnene fra Hadsten skole, Bavnehøjskolen og Lilleåskolen være Vinterslevvej, der er busholdeplads, for dem der kommer med skolebus og ellers stisystem. Sløjfen ligger ikke godt for nogen af børnene. Jeg ville ikke selv have et barn til at krydse Østergade mellem busserne, og bagefter nede på parkeringspladserne omkring Sløjfen.- Og for alle de unge mennesker, nu har de fået et tilbud, de er glade for og som de ønsker at beholde. Så jeg har valgt at lytte til brugerne.

 2. Når vi i Sløjfens bestyrelses høringssvar har tilkendegivet, at vi ikke finder en placering af ungdomsklubben ved Sløjfen hensigtsmæssig, skyldes det ikke alene hashhandlen i området. Den er i sig selv ganske alvorlig. Jeg vil hilse det meget velkommen, hvis man vil stramme endnu mere op på håndteringen af ungkriminelle i midtbyen – men det problem er der jo uanset. Med en placering af ungdomsklubben ved Sløjfen kommer problemet bare til at berøre mange flere uskyldige mennesker end det gør i dag. Sløjfen var gennem næsten 3 år nabo til ungdomsklubbens midlertidige placering og må konstatere, at vi på trods af en hyppig (daglig) og god kontakt til både SSP-konsulenter, politi og ungdomsklubbens medarbejdere oplevede det meget generende for husets brugere og gæster. Ét er, at koncentrationen af unge tæt ved Sløjfen tiltrækker andre unge, som klubbens medarbejdere ikke har ansvar for og dermed skaber et fordelagtigt publikum for hashhandlerne i et område med usædvanligt gode flugtveje. Et andet er den helt naturlige og uundgåelige trafik af knallerter og scootere der igen vil blive hen over de to smalle broer over åen, hvor børn og ældre helst skulle kunne færdes trygt, når de skal besøge Sløjfen eller Sunds Plads. Dertil kommer støjen fra scooterne. Det er ikke gjort med en støisolerende port, hvis de unge tager ophold udenfor og selvfølgelig vil de da gøre det, hvis deres faste tilhørsforhold ligger lige ved siden af. Da vi i sin tid hørte, at klubben skulle bo tæt ved Sløjfen, glædede vi os, men vi må konstatere, at generne langt oversteg glæderne ved at have de unge tæt på. Sløjfen og Biblioteket fik adskillige henvendelser fra borgerne der følte sig utrygge – ikke alene på grund af de euforiserende stoffer i området men også på grund af koncentrationen af unge, der spærrede indgang og trapper, støjen og trafikken fra de mange scootere. Men især problemer med hærværk, vandaliseringer og knuste flasker m.v. udgjorde problemer som vi vil være meget kede af at få tilbage til huset. Det har hverken husets brugere eller personale fortjent.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Generalforsamling i kunstgræsbaneforeningen

Generalforsamling i kunstgræsbaneforeningen

Kunstgræsbaneforeningen holder generalforsamling den 25. maj ... læs mere
Sigtet for at sætte ild til motorcykel

Sigtet for at sætte ild til motorcykel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Friluftsgudstjeneste i Tungelund Bakker

Friluftsgudstjeneste i Tungelund Bakker

Til pinse når skoven bliver rigtig grøn… ... læs mere
Linjeføringen for rute 26 ligger fast

Linjeføringen for rute 26 ligger fast

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre ... læs mere
PET Petersen er kommet med dette indlæg

PET Petersen er kommet med dette indlæg

Jeg har skrevet et lille læserbrev vedr.socialdemokraternes flygtninge og indvandrere politik ... læs mere
Indbrud i Lyngå

Indbrud i Lyngå

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Skiveskåret roastbeef med dårlig lugt og smag

Skiveskåret roastbeef med dårlig lugt og smag

Skare Food A/S tilbagekalder to partier af kogt skiveskåret roastbeef ... læs mere
Loading...