|

Indlæg af Christian Møller-Nielsen, regionsrådsmedlem, fhv. lægefaglig direktør, Favrskov

UDVIKLINGSPLAN FOR AARHUS UNIVERSITETSHOSPITAL

Christian Møller – Nielsen

 

Regionsrådet har i sidste uge besluttet, at der skal udarbejdes en udviklingsplan for Aarhus Universitetshospital. Processen skal sikre, at regionsrådet får yderligere indsigt og rådgivning om, hvordan regionsrådet bedst kan hjælpe universitetshospitalet i de kommende år med at forblive et fyrtårn blandt universitetshospitaler. Regionsrådet anerkender behovet for en konkret plan, og påtager sig derved et yderligere ansvar for at bidrage til en positiv udvikling.

Universitetshospitalet har i en årrække kæmpet med budgetoverskridelser og tab af både faglige funktioner og dygtige medarbejdere til blandt andet Rigshospitalet. Regionsrådet har tidligere bevilget et varigt budgetløft, og i de sidste par år er næsten alle hospitalsafdelinger fra de tidligere fire Aarhus-hospitaler samlet i Skejby. I de kaotiske år med sammenlægning til et enkelt hospital og budgetproblemer har ledere og medarbejdere dygtigt evnet at bevare en meget høj faglig kvalitet, og det er jo helt afgørende for patienterne.

Nu er der nogenlunde styr på hospitalets økonomi, sammenlægningen er gennemført, og risikoen for overbelastning med Coronapatienter er minimal. Regionsrådet har derfor besluttet, at tidspunktet for mit forslag om en udviklingsplan for universitetshospitalet er optimal. Planen skal omfatte behovet for uddannelse, tilstrækkelige fysiske rammer, ny teknologi og målrettet forskning indenfor hvert enkelt lægespeciale. Medarbejdere, ledere, samarbejdsudvalg, lægefaglige selskaber, Aarhus Universitet og interesseorganisationer skal sikres afgørende medindflydelse ved udarbejdelse af udviklingsplanen. Ambitionen er en visionær og detaljeret udviklingsplan for Danmarks største hospital.

Aarhus Universitetshospital er et vigtigt hospital for alle borgere i Region Midtjylland. Hospitalet har nemlig stort set alle lægefaglige specialer, og de mest syge patienter og patienter med sjældne sygdomme kan kun behandles på universitetshospitalet. Det er afgørende for hospitalets fremtid, at regionsrådet bliver en mere aktiv medspiller i hospitalets udvikling i de kommende år.

Aarhus Universitetshospital rangerer højt på internationale ranglister over verdens bedste hospitaler. Dygtige medarbejdere og ledere er det vigtigste fundament for en videre positiv udvikling, men det er dog et politisk ansvar at skabe de rammebetingelser inklusive budgetramme, som gør det muligt for de fagprofessionelle at løse opgaven.

Venlig hilsen

Christian Møller-Nielsen

Landsbækvej 90A

8450 Hammel

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.K: Tid til Tryghed i Favrskov

K: Tid til Tryghed i Favrskov

Af Lars Storgaard, 2. viceborgmester (K), Ulstrup og Niels Christian Selchau-Mark, byrådskandidat (K), Kollerupvej 2b, 8370 Hadsten ... læs mere
Indbrud i Selling

Indbrud i Selling

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

Morten Bisgaard spiller fortæller tidligere formand Gert Jensen HSK ... læs mere
17.000 satte huset til salg i 1. kvartal:

17.000 satte huset til salg i 1. kvartal:

Halvdelen blev solgt i løbet af to måneder ... læs mere
En jubi-fest med modige børn og flot udsmykning

En jubi-fest med modige børn og flot udsmykning

Høj sol over Østervangskolen - og forsinket fødselsdagsfest med mange fine indslag ... læs mere
Så syng da Thorsø......

Så syng da Thorsø……

Sommersang ved søen - så syng da Danmark lad hjertet tale…… ... læs mere
Tak skæbne!

Tak skæbne!

Det er i aften - mandag den 21. juni - at Danmarks ”skæbne” afgøres… ... læs mere
HSK `s 100 års Jubilæums reception

HSK `s 100 års Jubilæums reception

Fodbolden i Hadsten fylder 100 år ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Bibliotekarer i bøger ... læs mere
Sukker i sækkevis

Sukker i sækkevis

Chauffør Kristian Mainz er vant til at agere "julemand". Her er han med sin store lastvogn. Foto: J. Kr. Søgaard ... læs mere
UD I NATUREN (26)

UD I NATUREN (26)

I dag kommer du med til Løjstrup Hovedgård beliggende mellem Laurbjerg og Langå - et dejligt sted med flot natur😊 ... læs mere
Loading...