|

Ingen virksomhedsoverdragelse i Region Midt: Alle reddere skal søge stillinger

Region Midtjylland har besluttet at hjemtage en tredjedel af ambulancerne næste år.

Foto: Region Midtjylland

Men regionen vil ikke anvende principperne i virksomhedsoverdragelsesloven, selv om en stor del af de midtjyske reddere skal skifte arbejdsplads. Dermed er de berørte reddere ikke garanteret et job. I stedet skal alle reddere indgive en ansøgning – og det eneste, som regionen vil garantere, er en ”afklarende samtale” til alle ansøgere.

Når Region Midtjylland hjemtager en væsentlig del af de ambulanceberedskaber, som Falck i dag driver, vil virksomhedsoverdragelsesloven ikke finde anvendelse. Loven beskytter medarbejdere i virksomheder, der får ny ejer, og som udgangspunkt er det et krav, at alle medarbejdere får deres rettigheder med sig over i den nye virksomhed. Det gælder f.eks. forhold omkring anciennitet, løn, pension og feriepenge. Har arbejdsgiveren lavet aftaler med sine medarbejdere om overarbejde og afspadsering, så skal den nye arbejdsgiver også overholde disse aftaler.

Virksomhedsoverdragelsesloven finder imidlertid ikke anvendelse ved hjemtagninger som i Region Midtjylland, fordi regionen ikke overtager bygninger og materiel. Og Region Midtjylland har besluttet, at regionen ikke frivilligt vil følge principperne i loven.

”Den primære begrundelse er, at det vil medføre, at personale i tilsvarende funktioner vil være ansat med forskellige overenskomstmæssige vilkår. Erfaringerne fra Region Syddanmark er, at dette er en betydelig ulempe i forhold til at sikre stabilitet og medarbejdertilfredshed i en opstartsfase”, oplyser Region Midtjylland.

Skal søge job via webformular

For de ambulancereddere, som bliver omfattet af hjemtagningen, giver regionen alene en garanti om, at de vil komme til en ”afklarende samtale”, hvis de søger et job i regionens ambulancetjeneste.

”Det er nemt at ansøge via en webformular, hvor ansøgerne udfylder grundlæggende oplysninger om uddannelse, erfaring, og hvilket beredskab der søges på. Der kan desuden angives særlige ønsker i forhold til vagter og geografi. Erfaring fra et af de konkrete beredskaber vil vægte positivt i den samlede vurdering”, oplyser regionen.

”Umiddelbart efter beslutningen om hjemtagelse deltog Præhospitalets ledelse på møder på de berørte baser sammen med ledelsen fra Falck. Der har desuden været afholdt velbesøgte informationsmøder for alle interesserede. Der er et konstruktivt samarbejde med Falck om rekrutteringen, herunder er det bl.a. gjort muligt, at elever, der har startet uddannelsesforløb på ét af de beredskaber, der hjemtages, kan fortsætte deres uddannelse i regionalt regi”, lyder det fra Region Midtjylland.

Ansættes på anden overenskomst

For redderne betyder en ansættelse ved Region Midtjylland, at de overgår fra 3F-overenskomst til FOA-overenskomst.

”De aktuelle overenskomster er et vilkår, og der er samlet set fordele og ulemper ved dem hver især. Betydningen af de overenskomstmæssige forskelle mellem privat og regional ansættelse fylder meget i dialogen med redderne om den regionale ambulancedrift. Der er lønforskelle på tværs af de to overenskomster, men samtidig andre vilkår for at tilrettelægge arbejdet med generelt set færre vagter/arbejdstimer på den regionale overenskomst. Der er også flere muligheder for at supplere indkomsten via f.eks. varetagelse af særlige ansvarsområder eller ved at tage ekstra vagter”, oplyser Region Midtjylland.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
LÆNGE LEVE BILEN

LÆNGE LEVE BILEN

"Jeg vil bygge en bil, der tiltaler alle. Så stor, at den kan rumme en familie, men ikke større, end den enkelte kan køre den og vedligeholde den". Henry Ford ... læs mere
Hold dig væk fra den offentlige transport!

Hold dig væk fra den offentlige transport!

Her er et råd, der er uhyre nemt at følge i Favrskov… ... læs mere
Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune

Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune

Favrskov Kommunes brug af konsulenter på det sociale område ... læs mere
Flere bolighandler ender i budrunde

Flere bolighandler ender i budrunde

Grundet et historisk lavt udbud af boliger og en stigende efterspørgsel, ender flere og flere bolighandler nu i budrunde.  ... læs mere
Ekstra penge til kultur- og folkeoplysningsområdet

Ekstra penge til kultur- og folkeoplysningsområdet

Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune ... læs mere
Farlige studentervogne fik kørselsforbud

Farlige studentervogne fik kørselsforbud

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Tip førte til narkofund

Tip førte til narkofund

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hadsten

Hadsten

I efteråret er der fire netværksmøder for senfølgeramte efter kræft. Det er gratis at være med, og du behøver ikke at tilmelde dig ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 480.

Ugens naturbilleder nr. 480.

Idag kan jeg byde på en pose blandede sensommerbolcher. Sommervejr får vi næsten altid. I år kom det bare ikke lige til tiden, men nu er det her😎for mange i rigelige mængder ... læs mere
Loading...