|

Jubilæumskoncert med sangforeningen

Hadsten Sangforening havde inviteret til gratis jubilæumskoncert.

Hadsten Sangforening havde en velbesøgt jubilæumskoncert i Sløjfen lørdag eftermiddag.

 

Foto:    Rudi Daugsch

 

Lilleåsalen var fyldt til sidste plads, da Hadsten Sangforening havde 125 års jubilæumskoncert lørdag eftermiddag i Sløjfen.

Publikum fik, hvad de gik efter. Et overflødighedshorn af glade toner sunget med præcision. De 39 sangere bliver ledet af Vibeke Møllgaard Hansen, der styrer dem med en venlig, men bestemt hånd.

Repertoiret var bredt sammensat af nogle af sangforeningens højdepunkter.

Den første sang var I østen stiger solen op. Dramaet ”Elverskud” skrevNiels W. Gade i 1854, 40 år før Hadsten Sangforening blev grundlagt 14.oktober 1894.Fra begyndelsen af korets historie har denne sang, så vidt vides, stået på korets program som et ønsket og værdsat nummer.

Hadsten Sangforenings formand Finn N. Hansen på talerstolen

 

Ny lyd og bassang

Der var sat et professionelt lydanlæg op. Det gav sangene stor dybde og fylde til publikums store tilfredshed.Efter ”Elverskud” fulgte der tre musicalsange inden dagens gæst gjorde in entre.

Sangkoret har en ven, bassanger Ove Mynderup, der har givet koret lektioner i sang. Når nu foreningen har eget nyrenoveret sangerhus, 39 flotte fyre i jakkesæt og en dygtig kvindelig dirigent, hvad giver et kor så sig selv i gave.

Bassanger Ove Mynderup

 

Man ringer til en ven!

Ove Mynderup, der var sponseret af EDC mæglerne i Hadsten-Hinnerup, gjorde sin entre som Pavarotti mens han sang O sole mio.

Derefter sluttede han sig sammen med sangforeningen til en række kendte sange fra Old man river over Jerusalem til Mozarts Das klinget so Herlich, der samtidig blev benyttet, da sangerne syngende forlod scenen for at lede publikum ind i Sløjfens café, hvor der var gratis jubilæumsbobler til alle.

Let musik, anekdoter og russisk antræk

Efter pausen havde sangforeningen valgt fire sange af korets lyse og lette numre.Med Når lygterne tændes, Papirklip, Side by Side og When the Saints.

Konferencier Ove Rosenkvist fortalte løst og fast om sangene.

 

Konferencier Ove Rosenkvist bandt numrene sammen med oplysninger om komponist og forfatter, men også små anekdoter om numrene. Som da bassen Ove Mynderup igen sluttede sig til koret i et russisk antræk. Her fløjtede konferencien første linie af sangen Moskvanætter, der er pausesignal i Radio Moskva.Næste sang Kalinka, blev også opført med russisk tøj og noget der lignede en tevarmer på hovedet.

Koncerten sluttede med I skovens dybe stille ro og den livsbekræftende sang: En dejlig Dag, inden bas og kor igen forlod scenen til Mozarts sang, Det klinger så herligt.

En fin koncert, der blev kvitteret med stående bifald af publikum.

 

Jubilæumsfest

Om aftenen mødtes sangerne med fruer til fest i sangens hus over en tre retters menu. Der var flere muntre sang og musikindslag under festen.

Julekoncert

Næste gang man kan høre Hadsten Sangforening er ved årets julekoncert i den nyrestaurerede Sct. Pauls Kirke mandag 2. december 19.30. Her  medvirker Hadsten blandede Kor og organist Steen Hansen, og så er sangforeningens jubilæumsfest slut.

 

,

.

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Røde Kors Butikken i Thorsø, har gjort noget af en scoop her i sommertiden.

Røde Kors Butikken i Thorsø, har gjort noget af en scoop her i sommertiden.

De har nemlig været så heldige at få del i en donation af tøj fra den kendte damekonfektion MASAI ... læs mere
½ pris på entrébilletten hos Modelbane Europa

½ pris på entrébilletten hos Modelbane Europa

Modelbanen oplever en stor stigning i besøgstallet her i højsæsonen, hvor voksne kun skal betale 45 kr., børn 25 kr. og pensionister kun 40 kr. En familiebillet koster nu kun 115 kr ... læs mere
Foredrag med Daniel Svensson

Foredrag med Daniel Svensson

Mit livs kamp – på banen og udenfor banen ... læs mere
SENIORDANS starter

SENIORDANS starter

EVA sender en sommrhilsen ... læs mere
Favrskov Revyen er klar til at spille i efteråret.

Favrskov Revyen er klar til at spille i efteråret.

Forestillingen hedder NYE TONER og er stort set identisk med den forestilling som var planlagt gennemført i marts ... læs mere
Pas på med ukrudtsbrænderen

Pas på med ukrudtsbrænderen

BRANDFARLIGT HAVEREDSKAB ... læs mere
annonce : Lej en PØLSEVOGN med "DET HELE" (læs ny historie)

annonce : Lej en PØLSEVOGN med “DET HELE” (læs ny historie)

Lej en komplet pølsevogn med alt hvad der hører sig til. Inklusiv en pølsemand/kvinde. 1964 : Læs yderligere NOSTALGI om tilladelse til at sælge Pølser med REMOULADE og AGURKESALAT ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 475.

Ugens naturbilleder nr. 475.

Sikke en drejning vejret har taget😖Men husk lige dette: UD PÅ TUR - ALDRIG SUR😊Her kommer fotos fra Kollerup møllesø samt fra søen og bøgeskoven i Skanderborg ... læs mere
Færdseksuheld

Færdseksuheld

Østjyllands politi oplyser ... læs mere
Stigende salg presser boligpriserne op på højeste niveau i 10 år

Stigende salg presser boligpriserne op på højeste niveau i 10 år

Nye juni-tal fra Boligsidens Markedsindeks viser stigende salgspriser for alle boligtyper. Det bringer den gennemsnitlige kvadratmeterpris for både villaer og rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse op på det højeste niveau i de seneste 10 år ... læs mere
Loading...