|

JULENS FRISTELSER

-Er det pinligt at slå en prut, spørges der den 10. december. Bør man give sit telefonnummer til tykke piger? En diætist medvirker i dagens afsnit, så læs bare videre…

Kurt Villy Svendsen har fået for mange juleøl igen…

JULENS FRISTELSER

Findes der noget skønnere, end når sagkundskaben fortæller én, at man er – om end ikke normal – så dog ganske sund og velfungerende?

Når det tilmed sker i julen, hvor smagsløgene og fordøjelsessystemet yder den prægtige julemad mest mulig fyldest, kan det ikke undgå at stimulere gammelnissesindet.

Jeg læste engang i mit dagblad en mavestimulerende artikel – udgået fra selveste Ritzaus Bureau, hvilket garanterer sandhedsværdi, lødighed og journalistisk saglighed.

”Vi skal blive bedre til at slippe en vind” proklamerede overskriften, og de manende ord blev suppleret af Mette Borre, der er klinisk diætist og ekspert i irritabel tyktarm.

”Det er pinligt at slå en prut, men det bør vi danskere blive bedre til”, fortsatte hun fornøjet – man fristes til at sige fordøjet. Borre rimer tilmed på porre, hvilket i sig selv er luftforstærkende.

Gårsdagens opvarmede brunkål gjorde det bestemt ikke sværere at overholde diætistens gode råd, som afsluttes således: ”For de 80-90 procent af os, der ikke har irritabel tyktarm, er det nogle rigtig gode luftarter at få dannet og sluppet”.

Min gamle ven, Lars Madsen i Voldum, plejede at sige, at han kunne blive ganske harmdirrende, når han blev præsenteret for noget ophidsende og uventet. Nu er Madsen desværre død, så jeg må sætte mig i ensomhed og nøjes med at være tarmdirrende.

Det minder mig om en julesortering på Hadsten Posthus tilbage i tiden, hvor det sene aftenarbejde skred frem, medens julesneen dalede ned og lagde sig over den gamle stationsby. Pludselig bredte der sig en ganske speciel aroma i pakrummet.

-Er det dig, der har slået en prut, Lise, råbte jeg til den medhjælpende postarbejder.

Medens hendes rappe hænder ufortrødent fortsatte arbejdet med at lempe de tusindvis af julekort ind i reolsystemet, kiggede hun på mig med et skælmsk blik og svarede:
-Ja, KV. Det er mig. Men det var ikke kun én… 

Jo, hun var mig venligt stemt, den postarbejder, og dygtig var hun tilligemed. Derfor var jeg heller aldrig karrig med ros og venlige ord. Lidt kraftig var hun imidlertid, og naturligvis endte det med, at hun efter en uges julesortering prøvede at komme i lag med kontorpakmesteren.

Den 23. december om aftenen drak vi en kop kaffe sammen og nød et glas portvin til, og da det blev tid til opbrud, sagde jeg til hende: -Her er et telefonnummer, hvis du gerne vil se mig igen…

Med blussende kinder stønnede hun: -Det plejer ellers ikke at være manden, der giver sit telefonnummer væk…

-Det er heller ikke mit nummer, svarede jeg: -Det er til vægtvogterne…

Dagens fornemme serie julekort er endnu tre eksempler på Henrik Larsens fantastiske pen. Kunstneren H. Larsen fra Lolland og hans Gammelnisser holder jeg meget af.

Jeg håber,  læserne også nyder dem…

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Gert Jensen har været til fodboldtræning

Gert Jensen har været til fodboldtræning

Den tidligere formand lægger hårdt ud ... læs mere
FAVRSKOV FIGHTERS ER TILBAGE

FAVRSKOV FIGHTERS ER TILBAGE

Lykkeligaholdet er på banen igen ... læs mere
Hadsten Håndbold

Hadsten Håndbold

E flot 2.halvleg gav point mod oprykningsaspiranterne TMS Ringsted ... læs mere
Jessi og Jeppe på TV i aften

Jessi og Jeppe på TV i aften

Wineboutique . Hadsten viser travløb på TV i aften ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Liva er kommunens første EUX sosu-assistent

Liva er kommunens første EUX sosu-assistent

LIVA fra ULSTRUP får fin hue ... læs mere
Ryan fra Broholm i Lilleåen

Ryan fra Broholm i Lilleåen

Ryan muntrer sig - friskt gjort - se video ... læs mere
Salming og Hadsten Håndbold indgår stor og lang aftale 

Salming og Hadsten Håndbold indgår stor og lang aftale 

Forlængelse af stor aftale med Salming ... læs mere
Musik- og kulturskolerne kom ikke ”på græs”.

Musik- og kulturskolerne kom ikke ”på græs”.

Mens børn- og unge der går til fodbold må komme på græs – må børn- og unge der går i musik- og kulturskoler fortsat bruge deres fritid på online undervisning ... læs mere
Loading...