|

Kirken og Klimaet på Højskolen

Frank Iversen Formand Vissing Menighedsråd 4059 0280 Hoelvej2@live.dk

Jesper Theilgaard

Hadsten Storpastorat, der er en del af Folkekirken afvikler under Klimaugerne Favrskov 2020 to gratis foredrag på og i et samarbejde med Hadsten Højskole.
Klimaet er også på den kirkelige dagsorden. Dette initiativ er Hadsten Storpastorats første bidrag i klimakampen. Biskopperne i Danmark har på deres seneste bispemøde, der blev holdt primo januar, besluttet at Folkekirken skal være med, når resten af Danmark skal reducere udledningen af CO2 inden 2030.

  Simon Elsborg Nygaard

Hadsten Storpastorat ønsker med dette initiativ at høre nogle fagfolk om deres arbejde med klimaproblematikken. Som kirke er det nemlig vores opgave at skabe et rum for at tale om hvad bekymringerne, uenighederne og ansvaret for vores klima gør ved os som samfund og som mennesker. Det første foredrag afvikles den 31. marts. Under overskriften ”Psykologien og klimaet – en nøgle til bæredygtig livsstil” vil ph.d i bæredygtighedspsykologi, Simon Elsborg Nygaard fortælle om, hvordan han i sin forskning undersøger muligheden bæredygtig trivsel, altså hvordan man kan have en bæredygtig livsstil, der samtidig fremmer den enkeltes trivsel, eller i hvert fald ikke påvirker den negativt. Han undersøger hvordan psykologien kan bruges ind i arbejdet med bæredygtighed, fx i forhold til at skabe motivation, meningsfuldhed og adfærdsændringer.

Det andet foredrag er den 2. april, hvor tidligere vejrvært hos DR, Jesper Theilgaard med sit ”Klimaforedrag” tager fat på de mange myter, der er om klimaet, og de mange forskellige opfattelser af, hvad klimaændringer og global opvarmning er. Det gælder både den videnskabelige baggrund, konsekvenserne og de nødvendige tiltag for at imødegå konsekvenserne.

Med Jesper Theilgaards baggrund i at formidle vejret gennem mere end 40 år, ser han det nu som en væsentlig opgave at formidle viden om de klimaændringer, der er i gang i øjeblikket. For som han siger: ”Der skal handles nu, hvis ikke klimaændringerne skal skabe mere kaos i verden, end der allerede er”.
Begge foredrag starter kl. 19.00 og billetter kan afhentes på Kirkekontoret, Kirkevej 5, Hadsten fra den 2. marts.

Kontaktperson Hadsten Storpastorat:
Frank Iversen Formand Vissing Menighedsråd 4059 0280 Hoelvej2@live.dk

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens naturbilleder nr. 462.

Ugens naturbilleder nr. 462.

Påsken er over os og vejret er venligt stemt. Det har vi brug for og det giver rig mulighed for at komme ud i naturen nu da alle påskearrangementer er aflyst. I dag er det 80 år siden landet blev ... læs mere
Han malede regnbuens farver

Han malede regnbuens farver

9. april 1940 skulle maleren Arild Rosenkrantz fejre sin 70 års fødselsdag, - men så kom tyskerne ... læs mere
Vil du aflyse håndværkeren grundet corona? Her er reglerne

Vil du aflyse håndværkeren grundet corona? Her er reglerne

Har du hyret en håndværker, men vil gerne annullere kontrakten på grund af corona-frygt, manglende økonomi eller noget helt tredje? Læs her, hvad dine muligheder er ... læs mere
Digitale turboforløb i coronatiden

Digitale turboforløb i coronatiden

Med et godt it-fundament og en lynhurtig implementering har Favrskov Kommune kunnet skrue op for de digitale hjælpemidler i coronanedlukningen ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Aflysning af Lilleåmarked i 2020

Aflysning af Lilleåmarked i 2020

Pressemeddelelse fra Lions Clubben i Hadsten ... læs mere
Vi ønsker alle en god påske

Vi ønsker alle en god påske

Du kan trygt handle hos os, hvor fagpersonale står klar til at hjælpe dig ... læs mere
GOD PÅSKE!

GOD PÅSKE!

"SAT PÅ SPIDSEN" holder påskeferie ... læs mere
Der er ikke gevinst hvergang

Der er ikke gevinst hvergang

Af detektorfører Herluf Nydam Jensen - Hadsten ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...