|

Kommune: Beredskabet havde kun fokus på at overholde servicemål – ikke reelle responstider

Beredskabs INFO

54

I Favrskov Kommune er der stigende kritik af det fælleskommunale Beredskab & Sikkerhed i sagen om den mulige lukning af brandstationen i Hinnerup. Ifølge kommunen har beredskabsdirektøren således haft fokus på overholdelsen af servicemålet om en responstid på 10 minutter i hele slukningsområdet samt de økonomiske argumenter. Men de underliggende responstider er slet ikke blevet vurderet.

Beredskab & Sikkerhed har lagt op til, at den fælleskommunale beredskabskommission beslutter, at brandstationen i Hinnerup skal nedlægges. I stedet skal der indgås en aftale med Østjyllands Brandvæsen om, at brandvæsenets kommende station i Lisbjerg skal dække Hinnerup-området.

Oprindeligt anbefalede Favrskov Kommune – hvor Hinnerup ligger – i et høringssvar, at beredskabskommissionen accepterede forslaget fra Beredskab & Sikkerhed. Kommunen lagde blandt andet vægt på, at det af indstillingen fra beredskabsdirektør Morten Sønderby fremgik, at ”en dækning fra både Station Hadsten og Station Lisbjerg vil således give Hinnerup by og området omkring Hinnerup et mindst lige så godt et serviceniveau, som hvis Station Hinnerup og Station Hadsten skulle dække området”.

Ikke det samme serviceniveau

På baggrund af en række spørgsmål fra blandt andre borgere, brandfolk og byrådspolitikere har Favrskov Kommune imidlertid fået beredskabsdirektøren til at efterprøve konklusionerne.

”Det fremgår blandt andet, at beredskabsdirektøren har haft fokus på overholdelsen af servicemålet om en responstid på 10 minutter i hele slukningsområdet samt de økonomiske argumenter for Beredskab og Sikkerhed, mens de underliggende responstider inden for de 10 minutter ikke har været bearbejdet i det første materiale. Det fremgår endvidere af de nye bilag, at en nedlæggelse af brandstationen i Hinnerup vil have større konsekvenser for responstiderne end oprindeligt vurderet”, oplyser Favrskov Kommune.

Beredskabsdirektøren konkluderer nu, at ”hele Hinnerup by og Grundfør vil kunne opleve en dårligere responstid end i dag. Omvendt vil Søften området få en hurtigere responstid (jf. det tekniske notat). Responstiden på 10 min. i gennemsnit vil kunne overholdes i 95 % af tilfældene, sådan som det også er tilfældet i dag”.

Direktør: Ikke tilstrækkelig dokumentation

”På den baggrund vurderer direktøren for Teknik og Miljø, at det ikke er tilstrækkeligt dokumenteret, at den kommende brandstation i Lisbjerg vil kunne overholde responstiden på 10 minutter i hele Hinnerup-området. Derfor anbefaler direktøren for Teknik og Miljø, at byrådet fremsender et revideret høringssvar til beredskabskommissionen”, oplyser Favrskov Kommune.

Byrådet i Favrskov Kommune mødes mandag til et ekstraordinært møde, hvor politikerne skal tage stilling til, om kommunen skal afgive et nyt høringssvar til beredskabskommissionen.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Borgmester Nils Borrings svar til indlæg i ”SAT PÅ SPIDSEN” fredag den 7. august:

Borgmester Nils Borrings svar til indlæg i ”SAT PÅ SPIDSEN” fredag den 7. august:

Byrådet besluttede 26. november 2019 at tilslutte sig turismedestinationsselskabet VisitAarhus ... læs mere
Administrationen er klar med forslag til Budget 2021-24

Administrationen er klar med forslag til Budget 2021-24

Favrskov Byråd drøfter det kommende års budget - Budget 2021-24 - på seminarer 20. og 24. august 2020 ... læs mere
En køretilladelse fra 1973

En køretilladelse fra 1973

Et minde fra de bilfrie søndage under oliekrisen. En tid hvor vi frygtede verden løb tør for olie ... læs mere
annonce  : Vi sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

annonce : Vi sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

Få den bedste rådgivning og service på 4010 6301 og vi glæder os til at se dig hos Elite Service i Hornslet ... læs mere
Hej med JER - der vil danse

Hej med JER – der vil danse

Seniordans, start 7 oktober 2020 ... læs mere
Morten Lønvig udstiller helte i Uhresalen i Hinnerup

Morten Lønvig udstiller helte i Uhresalen i Hinnerup

Torsdag den 20. august åbner udstillingen ’Mig og mine superhelte’ af Morten Lønvig i Uhresalen i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus ... læs mere
Risiko for mug i rugbrød

Risiko for mug i rugbrød

Schulstad tilbagekalder flere varianter af rugbrød grundet risiko for mug. Risiko for mug gør produkterne uegnede til menneskeføde. Tilbagekaldte fødevarer, Publiceret: 6. august 2020 ... læs mere
Nye veje i ældreplejen

Nye veje i ældreplejen

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
Loading...