|

Kommune: Beredskabet havde kun fokus på at overholde servicemål – ikke reelle responstider

Beredskabs INFO

54

I Favrskov Kommune er der stigende kritik af det fælleskommunale Beredskab & Sikkerhed i sagen om den mulige lukning af brandstationen i Hinnerup. Ifølge kommunen har beredskabsdirektøren således haft fokus på overholdelsen af servicemålet om en responstid på 10 minutter i hele slukningsområdet samt de økonomiske argumenter. Men de underliggende responstider er slet ikke blevet vurderet.

Beredskab & Sikkerhed har lagt op til, at den fælleskommunale beredskabskommission beslutter, at brandstationen i Hinnerup skal nedlægges. I stedet skal der indgås en aftale med Østjyllands Brandvæsen om, at brandvæsenets kommende station i Lisbjerg skal dække Hinnerup-området.

Oprindeligt anbefalede Favrskov Kommune – hvor Hinnerup ligger – i et høringssvar, at beredskabskommissionen accepterede forslaget fra Beredskab & Sikkerhed. Kommunen lagde blandt andet vægt på, at det af indstillingen fra beredskabsdirektør Morten Sønderby fremgik, at ”en dækning fra både Station Hadsten og Station Lisbjerg vil således give Hinnerup by og området omkring Hinnerup et mindst lige så godt et serviceniveau, som hvis Station Hinnerup og Station Hadsten skulle dække området”.

Ikke det samme serviceniveau

På baggrund af en række spørgsmål fra blandt andre borgere, brandfolk og byrådspolitikere har Favrskov Kommune imidlertid fået beredskabsdirektøren til at efterprøve konklusionerne.

”Det fremgår blandt andet, at beredskabsdirektøren har haft fokus på overholdelsen af servicemålet om en responstid på 10 minutter i hele slukningsområdet samt de økonomiske argumenter for Beredskab og Sikkerhed, mens de underliggende responstider inden for de 10 minutter ikke har været bearbejdet i det første materiale. Det fremgår endvidere af de nye bilag, at en nedlæggelse af brandstationen i Hinnerup vil have større konsekvenser for responstiderne end oprindeligt vurderet”, oplyser Favrskov Kommune.

Beredskabsdirektøren konkluderer nu, at ”hele Hinnerup by og Grundfør vil kunne opleve en dårligere responstid end i dag. Omvendt vil Søften området få en hurtigere responstid (jf. det tekniske notat). Responstiden på 10 min. i gennemsnit vil kunne overholdes i 95 % af tilfældene, sådan som det også er tilfældet i dag”.

Direktør: Ikke tilstrækkelig dokumentation

”På den baggrund vurderer direktøren for Teknik og Miljø, at det ikke er tilstrækkeligt dokumenteret, at den kommende brandstation i Lisbjerg vil kunne overholde responstiden på 10 minutter i hele Hinnerup-området. Derfor anbefaler direktøren for Teknik og Miljø, at byrådet fremsender et revideret høringssvar til beredskabskommissionen”, oplyser Favrskov Kommune.

Byrådet i Favrskov Kommune mødes mandag til et ekstraordinært møde, hvor politikerne skal tage stilling til, om kommunen skal afgive et nyt høringssvar til beredskabskommissionen.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.K: Tid til Tryghed i Favrskov

K: Tid til Tryghed i Favrskov

Af Lars Storgaard, 2. viceborgmester (K), Ulstrup og Niels Christian Selchau-Mark, byrådskandidat (K), Kollerupvej 2b, 8370 Hadsten ... læs mere
Indbrud i Selling

Indbrud i Selling

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

Morten Bisgaard spiller fortæller tidligere formand Gert Jensen HSK ... læs mere
17.000 satte huset til salg i 1. kvartal:

17.000 satte huset til salg i 1. kvartal:

Halvdelen blev solgt i løbet af to måneder ... læs mere
En jubi-fest med modige børn og flot udsmykning

En jubi-fest med modige børn og flot udsmykning

Høj sol over Østervangskolen - og forsinket fødselsdagsfest med mange fine indslag ... læs mere
Så syng da Thorsø......

Så syng da Thorsø……

Sommersang ved søen - så syng da Danmark lad hjertet tale…… ... læs mere
Tak skæbne!

Tak skæbne!

Det er i aften - mandag den 21. juni - at Danmarks ”skæbne” afgøres… ... læs mere
HSK `s 100 års Jubilæums reception

HSK `s 100 års Jubilæums reception

Fodbolden i Hadsten fylder 100 år ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Bibliotekarer i bøger ... læs mere
Sukker i sækkevis

Sukker i sækkevis

Chauffør Kristian Mainz er vant til at agere "julemand". Her er han med sin store lastvogn. Foto: J. Kr. Søgaard ... læs mere
UD I NATUREN (26)

UD I NATUREN (26)

I dag kommer du med til Løjstrup Hovedgård beliggende mellem Laurbjerg og Langå - et dejligt sted med flot natur😊 ... læs mere
Loading...