|

Kommune vil nu kæmpe for at bevare brandstation

Af Beredskabsinfo

  

Først var Favrskov Kommune enig i, at brandstationen i Hinnerup skulle nedlægges. Nu har kommunen så vendt rundt på en tallerken, og et enigt byråd vil i stedet kæmpe for at bevare brandstationen. Flere af kommunalpolitikerne mener, at de er blevet misinformeret af det fælleskommunale Beredskab & Sikkerhed.

Egentlig var udmeldingen fra det fælleskommunale Beredskab & Sikkerhed meget klar: Østjyllands Brandvæsens kommende brandstation i Lisbjerg vil blive nærmeste/hurtigste brandstation for Hinnerup-området, fordi stationen får 1-minutsberedskab. Og da det er et lovkrav, at nærmeste brandstation skal rykke ud, var det reelt ikke noget valg – brandstationen i Hinnerup skulle nedlægges, og i stedet skulle der indgås en aftale med Østjyllands Brandvæsen om dækning fra Lisbjerg.

Formanden for Beredskab & Sikkerhed, Norddjurs-borgmester Jan Petersen, satte trumf på og udtalte: ”Med en ny brandstation i Lisbjerg vil Hinnerup-området få et mindst lige så godt serviceniveau som i dag”.

Men siden har det vist sig, at sandheden er anderledes. Brandstationen i Hinnerup vil nemlig stadig være hurtigst fremme i en del af slukningsområdet. Og det fik mandag et enigt byråd i Favrskov Kommune til at trække støtten til, at den ene af de to brandstationer i kommunen skulle nedlægges.

Føler sig misinformerede

Flere kommunalpolitikere mener, at de er blevet misinformeret af Beredskab & Sikkerhed, når beredskabet fremførte, at Lisbjerg-stationens dækning af Hinnerup-området vil være mindst lige så god som fra en lokal brandstation.

Politikerne har også fokuseret på, at beredskabet ikke præsenterede andre muligheder, f.eks. at Lisbjerg-stationen kun skulle dække en del af området, og at betalingen måske kunne gå lige op med betalingen for, at Beredskab & Sikkerheds station i Hornslet også dækker en del af Østjyllands Brandvæsens område.

Nu vil Favrskov Kommune så afgive et nyt høringssvar, som skal behandles i den fælleskommunale beredskabskommission senere på ugen. Her afviser Favrskov Kommune, at brandstationen i Hinnerup skal nedlægges.

Favrskov Kommune en af fire ejerkommuner i Beredskab & Sikkerhed

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Snestorm i Søndergade og omegn 1996

Snestorm i Søndergade og omegn 1996

Flere milde vintre i træk får erindringen om en rigtig snestorm til at udviskes. Derfor er det på tide at vise, hvordan Kjørmes i 1996 satte hele Søndergade og omegnen på stand by ... læs mere
2 bilister standset af politiet

2 bilister standset af politiet

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ja til COVID vaccinepas

Ja til COVID vaccinepas

Af Christian Møller – Nielsen, regionsrådsmedlem(V), fhv. lægefaglig direktør ... læs mere
Byrådsmøde foregår via Skype

Byrådsmøde foregår via Skype

På grund af den aktuelle corona-situation bliver byrådsmødet tirsdag 26. januar 2021 kl. 19 i Favrskov Kommune afviklet som et Skype-møde ... læs mere
Taget for narkokørsel m.m.

Taget for narkokørsel m.m.

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vi leger fortsat

Vi leger fortsat

Fortæller Hadsten Håndbold ... læs mere
Skjød Tidende er udkommet

Skjød Tidende er udkommet

Godt nyt til alle Skjødsere og andre der kunne være interesseret - klik ind på Skjød Tidende ... læs mere
Boligsiden.dk :

Boligsiden.dk :

Danskerne købte boliger for svimlende 252 milliarBoligsiden.dk: der i 2020 ... læs mere
Har du et realkreditlån, som skal have ny rente 1. april?

Har du et realkreditlån, som skal have ny rente 1. april?

Per Ø. Nielsen - Vestjysk Bank fortæller følgende ... læs mere
Vil du være årets første millionvinder?

Vil du være årets første millionvinder?

Kræftens Bekæmpelses nye STØTTELOTTERI ... læs mere
Loading...