|

Kreative fag byder på socialt samvær

I hjemmeskolen har nogle af eleverne fundet en makker, de godt må være sammen med, og her bager de løs med kig til de øvrige klassekammerater på skærmen. Lækre kyskager har eleverne på 5. årgang på Rønbækskolen blandt andet fremtryllet. På Ulstrup Skole har de budt kreativt ind med, hvordan coronavirus kan se ud. Robotter […]

 • I hjemmeskolen har nogle af eleverne fundet en makker, de godt må være sammen med, og her bager de løs med kig til de øvrige klassekammerater på skærmen.

 • Lækre kyskager har eleverne på 5. årgang på Rønbækskolen blandt andet fremtryllet.

  Lækre kyskager har eleverne på 5. årgang på Rønbækskolen blandt andet fremtryllet.

 • På Ulstrup Skole har de budt kreativt ind med, hvordan coronavirus kan se ud.

  På Ulstrup Skole har de budt kreativt ind med, hvordan coronavirus kan se ud.

 • Robotter har eleverne på Ulstrup Skole også prøvet kræfter med.

  Robotter har eleverne på Ulstrup Skole også prøvet kræfter med.

  I hjemmeskolen har nogle af eleverne fundet en makker, de godt må være sammen med, og her bager de løs med kig til de øvrige klassekammerater på skærmen.

De hjemsendte skoleelever har øjnene rettet mod en computerskærm mange timer hver dag. Sådan er det også for 5. årgang på Rønbækskolen i Hinnerup.

Men nu er madkundskab kommet på skemaet, hvor eleverne har prøvet kræfter med madlavningens kunst.

– Nogle af dem kan ikke dele et æg og tør ikke arbejde med et gaskomfur, mens andre har styr på røremaskinen og bevæger sig hjemmevant i køkkenet. Så det tager vi højde for, når vi finder opskrifter, for ingen skal jo komme til skade. Vi følger hinanden på Meet, og eleverne griner og pjatter, og det er en god måde at være sammen på, siger Louisa Steen Holmboe, lærer på Rønbækskolen.
De runder dagens indsats af med at spise sammen online, og indtil videre er det eksempelvis blevet til koldskål, kyskager, chokoladeboller, pandekager og abemad.
 

På Ulstrup Skole er der også kreative indslag på ugens skema. 2. årgang har lavet en ’coronavirus’ i billedkunst, hvor de med perler, modellervoks, Lego eller grøntsager giver hver deres bud på, hvordan coronavirus kan se ud. 3. årgang har også haft det kreative udtryk på skoleskemaet, da de har arbejdet med robotter i billedkunst, og de har hurtigt budt ind med hjemmebyggede robotter. Efterfølgende har de tegnet robotten – uden at kigge på papiret.

– Vi har i hele nedlukningsperioden haft de kreative/musiske fag på skemaet for alle vores elever. Igennem en legende og kreativ læring har vi fokus på elevernes trivsel, og det er med til at give lidt frirum fra skærmen. Under fremstillingen af produkterne har det virtuelle klasseværelse været fyldt af grin og hyggeligt fællesskab, siger Annika Østergaard, skoleleder på Ulstrup Skole.

På Rønbækskolen oplever Louisa Steen Holmboe, at eleverne efterhånden savner hinanden, og 0.-4. årgang ser frem til, at de må mødes på skolen igen mandag 8. februar:
– Børnene er gode til at affinde sig med situationen, men vi kan da godt mærke, at de gerne snart vil tilbage, også de ældste klassetrin. Vi har også holdt online forældremøder, for forældrene har også brug for lige at høre, hvordan det går og samtidig få lejlighed til at melde tilbage med status og erfaringer med hjemmeskolen.

Dato:04. februar 2021

Senest opdateret:

04. februar 2021

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis..Hvorslev – Ulstrup.

.Hvorslev – Ulstrup.

Af formand for Dansk Folkeparti Mercedes Czank ... læs mere
Indbrud på Tåsingevej

Indbrud på Tåsingevej

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Få faglig hjælp til at komme igennem allergisæsonen

Få faglig hjælp til at komme igennem allergisæsonen

Hadsten og Hinnerup Apotek via cmail2.com ... læs mere
ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

Flere plejeboliger, hjemmepleje og årskort til kollektiv trafik er nogle af de emner, Ældre Sagen Favrskov peger på ... læs mere
Ny chef for Børn og Familie

Ny chef for Børn og Familie

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Gå til din rigtige slagter

Gå til din rigtige slagter

Knud Slagter har det store udvalg ... læs mere
Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Turen gik fra Voldum Rudvej i Voldum til Viby ... læs mere
Loading...