|

Læserbrev, besøg på plejecentre, Lone Glarbo

Af Lone Glarbo, Favrskov byråd (V),Medlem af Social- og Sundhedsudvalget. Århusvej 55, 8382 Hinnerup.

Lone Glarbo V

 

DER ER ATTER LUKKET OP FOR 
KORTE BESØG PÅ LANDETS PLEJEHJEM,
MEN DET ER IKKE GODT NOK.

Beboere på plejehjem lejer deres bolig, og den er deres private helt på linje med andre lejeboliger. Grundlovsdag nærmer sig, og med den i baghovedet, kan Mette Frederiksen og regeringen så vedblive at nægte beboerne at få besøg i deres egne boliger?

I marts blev der lukket helt ned for besøg på landets plejehjem, og det stiller jeg slet ikke nogle spørgsmålstegn ved, det var begrundet i sundhedsmæssige restriktioner og en helt korrekt vurdering.

I denne meget turbulente periode accepterede vi alle, at det var sådan, det måtte være. Vi skulle, og skal fortsat, passe på de ældre og udsatte borgere, for hvem sygdommen kan få størst konsekvenser, og det har alle haft forståelse for.

Man brugte tiden kreativt, man fik øjnene op for andre måder at være sammen på,-  eksempelvis skærmbesøg med familien. Det har fungeret rigtig fint og gør det stadigvæk for nogle. 

Jeg tænker egentlig, at det er en “samværsform”, vi skal forsøge at opretholde også efterfølgende, i de tilfælde, hvor det giver værdi.Det betyder nemlig, at beboerne stadigvæk kan ses med f. eks. børne- og oldebørn, som måske ikke bor i nærheden, måske er de ude at rejse, og så kan man opretholde kontakten med levende billeder. Levende billeder kan bare noget. 

I Favrskov Kommune, fik alle plejehjemmene feks besøg af Hinnerup Garden, som spillede udendørs, til stor glæde for beboerne på altaner og græsplæner. 

Efter to måneders nedlukning, blev der åbnet delvist for besøg midt i maj. Altså besøg med mange restriktioner, og det var naturligvis i orden på det tidspunkt, nemlig besøg én gang om ugen pr. borger og med afstand, udenfor og med en række hygiejnehensyn. Besøgene skal aftales og skemalægges, og det har fungeret godt i nogle uger nu. Beboerne og de pårørende har været glade for ordningen, men det giver dog nogle udfordringer, fordi der jo eksempelvis er en del ældre, som ikke hører så godt, og så er en plexiglasplade mellem beboeren og gæsterne ikke fremmende for samtalen.

 I Favrskov har vi kun haft en borger på et plejehjem med corona og ingen medarbejdere. 2 1/2 måneder er gået, og nu skal vi have åbnet for besøg i borgernes egne hjem, men det mener regeringen desværre ikke. Aftalen har været under udarbejdelse nogen tid, men det har stadigvæk lange udsigter. Det er altså ikke Favrskov selv, som kan beslutte at tillade udvidelse af besøg.

Indtil nu har det været Mette Frederiksen og regeringen, som har bremset for yderligere åbning. Hvis man er 95 år, så har man behov for at det ikke trækkes i langdrag, de har behov for at være sammen med deres pårørende og mærke fysisk nærvær. 

Venlig hilsen

 
Lone Glarbo
Byrådsmedlem Favrskov Byråd (V)
Optiker/optometrist, cand.merc.aud.
Mobilnr.: 0045 6169 5287
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Fra smør til børstetræ

Fra smør til børstetræ

Om bygningers anvendelighed når tiderne skifter sig, og der opstår behov for en anden produktion ... læs mere
Hvorfor kan Favrskov Kommune og OK Nygaard ikke finde ud af at slå græs.

Hvorfor kan Favrskov Kommune og OK Nygaard ikke finde ud af at slå græs.

Af Morten Bang og Anders G. Christensen - Venstre ... læs mere
Favrskov-skoler med i teknologiprojekt

Favrskov-skoler med i teknologiprojekt

Hadbjerg Skole og Rønbækskolen i Hinnerup deltager i det kommende år i Børne- og Undervisningsministeriets projekt Interlab med fokus på nye teknologier som Virtual Reality (VR) ... læs mere
Vi taler pænere om at bo på landet

Vi taler pænere om at bo på landet

Fortællingen om livet på landet er ved at smide sit negative ry. Færre opfatter omtalen af Udkantsdanmark som negativ, og endnu færre lader sig påvirke af den, viser ny undersøgelse ... læs mere
Det hader vi mest at lave i haven

Det hader vi mest at lave i haven

Haven er for de fleste husejere et sted, der vækker glæde, hygge og afslapning. Men der findes visse opgaver, danskerne hader. Se top 5 her ... læs mere
annonce  : Vi sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

annonce : Vi sælger og monterer PLÆNEklipperROBOTTER

Få den bedste rådgivning og service på 4010 6301 og vi glæder os til at se dig hos Elite Service i Hornslet ... læs mere
Bolignyt fra DANBOLIG Hadsten

Bolignyt fra DANBOLIG Hadsten

Sælgers marked: Historisk få boliger til salg ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 486.

Ugens naturbilleder nr. 486.

Septembers himmel er så blå ... læs mere
Der er brug for flere Natteravne i Favrskov

Der er brug for flere Natteravne i Favrskov

Kommunens SSP-medarbejdere (skole, social myndigheder, politi) arbejder sammen med Natteravnene om at have kontakt til de unge mennesker i aften- og nattelivet i Favrskov Kommune ... læs mere
Endnu en grundlovsceremoni i Favrskov

Endnu en grundlovsceremoni i Favrskov

Otte borgere deltog i går i den anden grundlovsceremoni i Favrskov Kommune ... læs mere
Fortsat fokus på at få havørreden tilbage i Gudenåen

Fortsat fokus på at få havørreden tilbage i Gudenåen

En ny undersøgelse viser, at otte ud af ti unge ørreder på vandring gennem Gudenå og Randers Fjord overlevede turen i 2020 ... læs mere
Loading...