|

Læserbrev, besøg på plejecentre, Lone Glarbo

Af Lone Glarbo, Favrskov byråd (V),Medlem af Social- og Sundhedsudvalget. Århusvej 55, 8382 Hinnerup.

Lone Glarbo V

 

DER ER ATTER LUKKET OP FOR 
KORTE BESØG PÅ LANDETS PLEJEHJEM,
MEN DET ER IKKE GODT NOK.

Beboere på plejehjem lejer deres bolig, og den er deres private helt på linje med andre lejeboliger. Grundlovsdag nærmer sig, og med den i baghovedet, kan Mette Frederiksen og regeringen så vedblive at nægte beboerne at få besøg i deres egne boliger?

I marts blev der lukket helt ned for besøg på landets plejehjem, og det stiller jeg slet ikke nogle spørgsmålstegn ved, det var begrundet i sundhedsmæssige restriktioner og en helt korrekt vurdering.

I denne meget turbulente periode accepterede vi alle, at det var sådan, det måtte være. Vi skulle, og skal fortsat, passe på de ældre og udsatte borgere, for hvem sygdommen kan få størst konsekvenser, og det har alle haft forståelse for.

Man brugte tiden kreativt, man fik øjnene op for andre måder at være sammen på,-  eksempelvis skærmbesøg med familien. Det har fungeret rigtig fint og gør det stadigvæk for nogle. 

Jeg tænker egentlig, at det er en “samværsform”, vi skal forsøge at opretholde også efterfølgende, i de tilfælde, hvor det giver værdi.Det betyder nemlig, at beboerne stadigvæk kan ses med f. eks. børne- og oldebørn, som måske ikke bor i nærheden, måske er de ude at rejse, og så kan man opretholde kontakten med levende billeder. Levende billeder kan bare noget. 

I Favrskov Kommune, fik alle plejehjemmene feks besøg af Hinnerup Garden, som spillede udendørs, til stor glæde for beboerne på altaner og græsplæner. 

Efter to måneders nedlukning, blev der åbnet delvist for besøg midt i maj. Altså besøg med mange restriktioner, og det var naturligvis i orden på det tidspunkt, nemlig besøg én gang om ugen pr. borger og med afstand, udenfor og med en række hygiejnehensyn. Besøgene skal aftales og skemalægges, og det har fungeret godt i nogle uger nu. Beboerne og de pårørende har været glade for ordningen, men det giver dog nogle udfordringer, fordi der jo eksempelvis er en del ældre, som ikke hører så godt, og så er en plexiglasplade mellem beboeren og gæsterne ikke fremmende for samtalen.

 I Favrskov har vi kun haft en borger på et plejehjem med corona og ingen medarbejdere. 2 1/2 måneder er gået, og nu skal vi have åbnet for besøg i borgernes egne hjem, men det mener regeringen desværre ikke. Aftalen har været under udarbejdelse nogen tid, men det har stadigvæk lange udsigter. Det er altså ikke Favrskov selv, som kan beslutte at tillade udvidelse af besøg.

Indtil nu har det været Mette Frederiksen og regeringen, som har bremset for yderligere åbning. Hvis man er 95 år, så har man behov for at det ikke trækkes i langdrag, de har behov for at være sammen med deres pårørende og mærke fysisk nærvær. 

Venlig hilsen

 
Lone Glarbo
Byrådsmedlem Favrskov Byråd (V)
Optiker/optometrist, cand.merc.aud.
Mobilnr.: 0045 6169 5287
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld i Hammel

Færdselsuheld i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Grønt lys til håndbold-EM i Danmark

Grønt lys til håndbold-EM i Danmark

Regeringen giver grønt lys til, at EM i kvindehåndbold kan afholdes med Danmark som enlig vært ... læs mere
Så er der julehistorier

Så er der julehistorier

K.V Svendsen skriver igen! ... læs mere
Færdselsuheld i Ødum

Færdselsuheld i Ødum

af Østjyllands Politi ... læs mere
Bittert nederlag i Odense

Bittert nederlag i Odense

23. november 2020 08:08 , af Simon Olsen ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
DANBOLIG oplyser

DANBOLIG oplyser

LÆS VIDERE ... læs mere
Jule-soul i Sløjfen

Jule-soul i Sløjfen

Nogle traditioner skal der holdes fast i – også under en pandemi. Én af disse er julekoncerten i Sløjfen den første søndag i december ... læs mere
Hadsten Håndbold  har nye ideer

Hadsten Håndbold har nye ideer

af Eventchef Simon Olsen ... læs mere
Magnoliedalens keramik Julesalg i en Coronatid

Magnoliedalens keramik Julesalg i en Coronatid

Magnoliedalens keramik holder, frem til jul, åbent hver torsdag og fredag kl. 14-17 ... læs mere
Åbenhed om sagsbehandlingstider

Åbenhed om sagsbehandlingstider

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre ... læs mere
Loading...