|

Læserbrev fra Peder Meyhoff fra Enhedslisten

HORESTA har ret: Der skal satses mere på turismen, også i Favrskov

Peder Meyhoff

 

HORESTA har ret: Der skal satses mere på turismen, også i Favrskov

Forleden fik byrådsmedlemmerne et brev fra HORESTA (Hotel-, restaurant- og turisterhvervets brancheorganisation). De kommer med 20 anbefalinger. Det er ganske vist ikke dem alle Enhedslisten kan støtte, men mange flugter fint med vores politik. Det gælder især dem der handler om at støtte og udvikle den lokale turisme.

HORESTA skriver således ”Turismen skaber liv, oplevelser og spændende tilbud til kommunens borgere. Turismen skaber nye arbejdspladser, som ikke kan outsources. Og turismen beskæftiger faglærte som ufaglærte – og kan være med til at give job til borgere på kanten af arbejdsmarkedet.”

Enhedslisten er helt enig, og vi har da også ved adskillige lejligheder prøvet at overbevise byrådet og byrådsmedlemmer om værdien af at prioritere turismen højere i Favrskov. Men vi er typisk blevet mødt med argumenter som at der jo ikke er andet end lystfiskeriet i Gudenåen at satse på.

Men det passer ikke, der er meget mere. Og turisme handler ikke kun om at folk kommer langvejs fra, det handler også om tilbud rettet mod lokale borgere. Det behøver heller ikke være at hvide sandstrande, gamle middelalderbyer eller sommerparker. Det kan være mange forskellige ting, men det handler om at det er let at finde, at det fortæller en historie, og at det kan kombineres med andre oplevelser – eller som HORESTA skriver i en af anbefalingerne ”Udvikl nye turismeprodukter. Facilitér netværk og udviklingsarrangementer mellem kommunens mange turismeaktører, mellem aktiviteter og overnatningssteder, mellem attraktioner og forretninger, mellem restauranter og landbrug.”

I Favrskov kan vi oplagt lave noget med de mange herregårde, med jernbanen og den efterfølgende industrialisering der skabte det Favrskov, vi kender i dag. Men der er fx også modelbanen i Hadsten, Hagsholm voldsted og voldstedet i Norring Riis (hvor Niels Ebbesen ifølge traditionen kom fra), Socialmuseet i Norring, flere mindre landbrugsmuseer, flere lokalarkiver, nogle endda med museumsagtige udstillinger, og desuden har Moesgård jo også gjort mange fund rundt om i kommunen. Og der er både gårdbutikker, kroer og spisesteder som kan have gavn af flere gæster.

Enhedslisten vil derfor foreslå at der sættes gang i udviklingen af en lokal udstillingsbygning der kan skabe forbindelser til og interesse for de forskellige seværdigheder der er i kommunen. Vi kan godt kaldet det Favrskov Museum – eller Niels Ebbesen-museet – men det skal ikke været et traditionelt museum, men snarere et kombineret undervisnings- og oplevelsescenter der kan bruges både af skoler og lokale samt tilrejsende turister.

Det kan ikke beskrives nærmere i et læserbrev, men vi har oprettet en facebookside hvor vi løbende vil rulle planerne ud og diskutere dem, se www.facebook.com/NielsEbbesenFavrskovMuseet/

 

 

Kommentarer til “Læserbrev fra Peder Meyhoff fra Enhedslisten

  1. En fantastisk ide – Vil Peder Meyhoff fortælle om finansieringen af projektet ?
    Da Meyhoff skrev om statslånene til bankerne under finanskrisen mente han at bankerne betalte 2-3 procent i rente om året, selvom betingelserne var 10 procent Pro anno – hvilket betyder 10 % om året.
    Jeg er derfor meget bekymret for om Meyhoff har klarhed over pengene til projektet.
    Mvh.
    Arne Mogensen

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Nielstrup Museum er på banen igen.

Nielstrup Museum er på banen igen.

Vi har åben, hver Onsdag & Søndag fra den 16-6 til 1-9- 2021 ... læs mere
2 indbrud i Favrskov

2 indbrud i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hadsten Håndbolds store årsmøde

Hadsten Håndbolds store årsmøde

Bjarne Frislev blev førstevalget til FØRSTEHOLDET ... læs mere
Informationsmøde for kommende byrådskandidater

Informationsmøde for kommende byrådskandidater

Mødet holdes enten i Hinnerup eller Hammel.   ... læs mere
Pas på i solen og støt kræftsagen

Pas på i solen og støt kræftsagen

Vidste du, at du med dit køb af solcreme kan støtte kræftsagen? ... læs mere
Kampen for skolen – fra 1849 til 2021

Kampen for skolen – fra 1849 til 2021

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre ... læs mere
PRESSEMEDDELELSE  

PRESSEMEDDELELSE  

BYRÅDSKANDIDAT GENOPSTILLER IKKE TIL REGIONSRÅDSVALG ... læs mere
Morrismanden nåede ikke at blive færdig

Morrismanden nåede ikke at blive færdig

Af Redaktør Jørgen Kjær - Hadsten ... læs mere
Spirituskørsel

Spirituskørsel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Sådan sorterer Mette sit affald

Sådan sorterer Mette sit affald

Affaldssortering bør være lige så naturligt som at købe ind, mener Mette Sørensen, der selv sorterer sit affald grundigt ... læs mere
Alt det der gør dit hjem trygt og sikkert

Alt det der gør dit hjem trygt og sikkert

Beskyt dit hjem bedre mod indbrud ... læs mere
Loading...