|

Langå hilser et trinbræt i Laurbjerg velkommen

Læserbrev af Christian E. Pedersen, partiformand for Socialdemokratiet Langå og Omegn, og Iben Sønderup, folketingskandidat og byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Randers, Havevej 9, 8870 Langå

 
 Iben Sønderup 
 

Vi har noteret os, at transportminister Benny Engelbrecht åbner en dør på klem for en kommende trinbrætstation i Laurbjerg. Det synes vi er meget positivt, for det viser, at ministeren måske alligevel lytter til borgernes store ønske om muligheden for togrejser til og fra Laurbjerg. Den seneste tid har det ellers set ud til, at ministeren med beslutningen om at droppe trinbrætstationen i Laurbjerg helt havde overset befolkningens store ønske om togstationen. 

Men i flg. udtalelse i pressen d. 13. december mener ministeren, at vi har en ny situation, hvis Favrskov Byråd beslutter selv at afsætte pengene til stationen. På Favrskov Kommunes byrådsmøde d. 17. december blev det imidlertid ikke besluttet at afsætte flere kommunale kroner til togstationen. Til gengæld vil partierne i Favrskov sætte sig sammen efter nytår og arbejde på en fælles strategi for at få trinbrættet tilbage. Det bakker vi op om her fra Langå. Og vi håber, at den store interesse for sagen her i Østjylland vækker gehør hos ministeren og i forligskredsen på Christiansborg.

I Langå, som ligger 7,5 km fra Laurbjerg, havde vi set frem til at kunne tage toget til Laurbjerg for at handle og deltage i kulturelle og sociale arrangementer. 

Både Langå og Laurbjerg er byer i vækst – og med Langå som nærliggende knudepunktstation kan Laurbjerg-borgerne få direkte forbindelse med toget til mange byer. Det åbner helt nye muligheder for bosætning, da mange togpendlere er glade for vores område. 

Mange af vores unge fra Langå og Laurbjerg går sammen på uddannelsesinstitutionerne i Hadsten, Aarhus og Randers, og det ville være en stor fordel, hvis de kunne besøge hinanden med tog, når de fx skal lave gruppearbejde og projektarbejde til undervisningen. Og Laurbjergs borgere kunne tage toget til de mange koncerter og kulturelle arrangementer, der finder sted på Station K i Langå – et sted som endnu ikke fandtes, da man lavede beregningerne på antal passagerer på en fremtidig station i Laurbjerg. 

Mange Langå-borgere har også skrevet under på den underskriftsindsamling til fordel for trinbrætstationen i Laurbjerg, som ifølge pressen er nået op på omkring 16000 underskrifter.

Et togstop i Laurbjerg ville skabe forbindelse mellem toget og bus 223, som stopper i Laurbjerg (men ikke i Langå), og dermed øget incitament for at bruge den kollektive transport. Ud over øget livskvalitet for borgerne gavner det både miljøet og klimaet.

Socialdemokratiet gik til valg på en politisk målsætning om nærhed for de små lokalsamfund. Vi gik også til valg på et grønnere miljø, og med den nye klimalov har vi fået en række bindende mål vedtaget. Alle disse politiske mål bliver understøttet af en togstation i Laurbjerg. Vi hilser derfor ministerens lille bitte åbning særdeles velkommen og vil følge udviklingen i sagen nøje. 

 

 
 
 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Flere penge på vej til de frivillige

Flere penge på vej til de frivillige

Af Charlotte Green Byrådsmedlem for Det konservative Folkeparti ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Fra det gamle album i Hadsten Lokalarkiv

Fra det gamle album i Hadsten Lokalarkiv

I 1950'erne blev dette billede taget af chauffører og medarbejder hos A. Gadeberg,  Hadsten, ... læs mere
Rigspolitichef: Reglerne er til for vores alle sammens skyld

Rigspolitichef: Reglerne er til for vores alle sammens skyld

Vi har vist før, at vi som samfund kan bremse smitten. Og det er stadigt vigtigt at holde afstand og holde fast i gode vaner, siger Thorkild Fogde ... læs mere
Listeria i frisk økologiske salater

Listeria i frisk økologiske salater

Coop Danmark A/S tilbagekalder tre partier frisk økologiske salater, da der er risiko for listeria i produkterne ... læs mere
Borgmester Nils Borrings svar til indlæg i ”SAT PÅ SPIDSEN” fredag den 7. august:

Borgmester Nils Borrings svar til indlæg i ”SAT PÅ SPIDSEN” fredag den 7. august:

Byrådet besluttede 26. november 2019 at tilslutte sig turismedestinationsselskabet VisitAarhus ... læs mere
Administrationen er klar med forslag til Budget 2021-24

Administrationen er klar med forslag til Budget 2021-24

Favrskov Byråd drøfter det kommende års budget - Budget 2021-24 - på seminarer 20. og 24. august 2020 ... læs mere
En køretilladelse fra 1973

En køretilladelse fra 1973

Et minde fra de bilfrie søndage under oliekrisen. En tid hvor vi frygtede verden løb tør for olie ... læs mere
Loading...