|

Langå hilser et trinbræt i Laurbjerg velkommen

Læserbrev af Christian E. Pedersen, partiformand for Socialdemokratiet Langå og Omegn, og Iben Sønderup, folketingskandidat og byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Randers, Havevej 9, 8870 Langå

 
 Iben Sønderup 
 

Vi har noteret os, at transportminister Benny Engelbrecht åbner en dør på klem for en kommende trinbrætstation i Laurbjerg. Det synes vi er meget positivt, for det viser, at ministeren måske alligevel lytter til borgernes store ønske om muligheden for togrejser til og fra Laurbjerg. Den seneste tid har det ellers set ud til, at ministeren med beslutningen om at droppe trinbrætstationen i Laurbjerg helt havde overset befolkningens store ønske om togstationen. 

Men i flg. udtalelse i pressen d. 13. december mener ministeren, at vi har en ny situation, hvis Favrskov Byråd beslutter selv at afsætte pengene til stationen. På Favrskov Kommunes byrådsmøde d. 17. december blev det imidlertid ikke besluttet at afsætte flere kommunale kroner til togstationen. Til gengæld vil partierne i Favrskov sætte sig sammen efter nytår og arbejde på en fælles strategi for at få trinbrættet tilbage. Det bakker vi op om her fra Langå. Og vi håber, at den store interesse for sagen her i Østjylland vækker gehør hos ministeren og i forligskredsen på Christiansborg.

I Langå, som ligger 7,5 km fra Laurbjerg, havde vi set frem til at kunne tage toget til Laurbjerg for at handle og deltage i kulturelle og sociale arrangementer. 

Både Langå og Laurbjerg er byer i vækst – og med Langå som nærliggende knudepunktstation kan Laurbjerg-borgerne få direkte forbindelse med toget til mange byer. Det åbner helt nye muligheder for bosætning, da mange togpendlere er glade for vores område. 

Mange af vores unge fra Langå og Laurbjerg går sammen på uddannelsesinstitutionerne i Hadsten, Aarhus og Randers, og det ville være en stor fordel, hvis de kunne besøge hinanden med tog, når de fx skal lave gruppearbejde og projektarbejde til undervisningen. Og Laurbjergs borgere kunne tage toget til de mange koncerter og kulturelle arrangementer, der finder sted på Station K i Langå – et sted som endnu ikke fandtes, da man lavede beregningerne på antal passagerer på en fremtidig station i Laurbjerg. 

Mange Langå-borgere har også skrevet under på den underskriftsindsamling til fordel for trinbrætstationen i Laurbjerg, som ifølge pressen er nået op på omkring 16000 underskrifter.

Et togstop i Laurbjerg ville skabe forbindelse mellem toget og bus 223, som stopper i Laurbjerg (men ikke i Langå), og dermed øget incitament for at bruge den kollektive transport. Ud over øget livskvalitet for borgerne gavner det både miljøet og klimaet.

Socialdemokratiet gik til valg på en politisk målsætning om nærhed for de små lokalsamfund. Vi gik også til valg på et grønnere miljø, og med den nye klimalov har vi fået en række bindende mål vedtaget. Alle disse politiske mål bliver understøttet af en togstation i Laurbjerg. Vi hilser derfor ministerens lille bitte åbning særdeles velkommen og vil følge udviklingen i sagen nøje. 

 

 
 
 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Litterær lørdagsquiz
29. feb. 2020

Litterær lørdagsquiz

Brugermøde
1. mar. 2020

Brugermøde

HØJSKOLETIME
5. mar. 2020

HØJSKOLETIME

Loading...

Politiet sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken

Politiet sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken

I uge 8 i perioden mandag d. 17. februar til og med søndag d. 23. februar 2020 gennemførte politiet en landsdækkende målrettet indsats mod uopmærksomhed i trafikken ... læs mere
3 færdselsuheld

3 færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Mød forfatteren bag de populære ’Sallys far’-bøger

Mød forfatteren bag de populære ’Sallys far’-bøger

Thomas Brunstrøm fortæller om ’Sallys far’ på Hadsten Bibliotek og Hammel Bibliotek ... læs mere
25-årig mand dræbt af skud i Tilst - har du set noget?

25-årig mand dræbt af skud i Tilst – har du set noget?

Østjyllands Politi søger vidner i forbindelse med et skuddrab i Tilst torsdag aften ... læs mere
Handicappris til Ulstruphallerne og Dines Boye

Handicappris til Ulstruphallerne og Dines Boye

Handicaprådet i Favrskov Kommune uddelte tidligere i dag Handicapprisen 2019 til Ulstruphallerne og halinspektør Dines Boye ... læs mere
CIRKUS BORGEN

CIRKUS BORGEN

Underholdningsværdien er i top, men respekten for de folkevalgte er i bund… ... læs mere
Brev i e-Boks giver pas og kørekort til tiden

Brev i e-Boks giver pas og kørekort til tiden

Borgerservice i Favrskov Kommune er begyndt at sende påmindelsesbreve ud til borgerne, når der er tre måneder til, at deres pas eller kørekort udløber ... læs mere
Favrskov Revyen 2020 - Nye toner

Favrskov Revyen 2020 – Nye toner

Løber af stablen fra den 25. til den 28. marts og billetsalget går forrygende ... læs mere
Levende lørdag med bogtips og vandregruppe

Levende lørdag med bogtips og vandregruppe

Mangler du boginspiration eller drømmer du om at vandre? Så kig forbi Hadsten Bibliotek d. 7. marts ... læs mere
Ekstraordinært år i SPAREKASSEN KRONJYLLAND

Ekstraordinært år i SPAREKASSEN KRONJYLLAND

Direktør Klaus Skjødt udtaler ... læs mere
AFLYSNING :Pilotprojektet  i SundhedsHuset 2020 i Hadsten er aflyst

AFLYSNING :Pilotprojektet i SundhedsHuset 2020 i Hadsten er aflyst

Forventes at blive i oktober måned sammen med et andet arrangement ... læs mere
Bunddrama i vente i vestjyskBANK Arena    

Bunddrama i vente i vestjyskBANK Arena    

Du skal til håndbold i VestjyskBANK Arena i Hadsten ... læs mere
Loading...