|

Lejlighedspriser krydser milepæl, og priser på huse sætter rekord igen

Der var rekordregn over boligmarkedet igen i september, da priserne på ejerlejligheder krydsede 30.000 kroner per kvadratmeter, og huspriserne satte rekord for fjerde måned i træk.

 
 

Boligpriserne steg igen i september. Det viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, og det er ikke en hvilken som helst prisstigning.

Priserne på ejerlejligheder er for første gang i Markedsindeksets 10-årige historie nu på mere end 30.000 kroner per kvadratmeter. Samtidig sætter huspriserne rekord for fjerde måned i træk.

”Udbuddet er historisk lavt, og købernes sult på boliger er tilsyneladende umættelig. Indtil videre i hvert fald. Den kombination er opskriften på prisstigninger, og det er det, vi har set nu siden foråret, hvor det første store coronafald på markedet blev afløst af en stor købelyst, som vi også så i starten af året,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og tilføjer:

”Nu går vi en tid i møde, hvor der er færre, der handler bolig, og hvor vi også typisk oplever prisfald på boligmarkedet. Det kan komme til at ske igen, men vi kan ikke vide os lige så sikre, som vi plejer, for indtil videre har 2020 lært os, at vi ikke følger de sæsoner, vi ellers kender så godt.”

Kan blive det bedste prisår for lejligheder siden 2017

Markedet for ejerlejligheder blev ramt hårdt, da corona lukkede Danmark ned i marts. Antallet af handler faldt drastisk, og sælgerne tøvede i bekymrende grad med at sætte til salg. Siden har lejlighedsmarkedet fået en genrejsning, og lige nu peger prisudviklingen mod, at 2020 samlet set bliver et godt år.

”Siden juni måned er der kommet nye lejligheder til salg i samme tempo som normalt. Salget har bare været højere, end vi har set tidligere. Det har tvunget udbuddet i bund, og derfor ser vi også nu, at priserne stiger til et niveau, der er syv procent højere end på samme tidspunkt sidste år. Holder den stigning året ud, skal vi tilbage til 2017 for at finde en tilsvarende høj stigning. Og det er noget særligt, fordi 2017 var det sidste år, inden man indførte lånestramninger, der skulle sætte en stopper for den høje prisstigning i de store byer,” siger Birgit Daetz.

Hvad angår prisudviklingen på huse, begynder det mere og mere at ligne det, vi normalt ser fra det marked, efter priserne stagnerede en smule i månederne efter coronanedlukningen.

”Priserne på huse er steget med cirka fire procent hvert år siden 2017. Og lige nu ligger den årlige prisstigning på 4,3 procent. Vi har altså at gøre med et marked, der har været ekstremt stabilt igennem mange år, og som trods coronaskvulp ser ud til at kunne fortsætte den stabilitet,” siger Birgit Daetz.

Efter priserne på sommerhuse i august for første gang i de seneste 10 år oversteg 18.000 kroner per kvadratmeter, er de steget igen i september til 18.479 kroner. Det er små 13 procent mere end i september sidste år.

Udviklingen i boligpriser september 2020:

Boligtype

Gns. pris per kvm. (i kr.)

Ændring seneste måned (i %)

Ændring seneste år (i %)

Villa og rækkehuse

15.117

0,8 %

4,3 %

Ejerlejligheder

30.058

1,3 %

6,9 %

Sommerhuse

18.479

2,1 %

12,8 %

(Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

Kontakter
 

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder
 
 
 
 
 
http://www.boligsiden.dk
Om Boligsiden.dk
 
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999
http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Del Twitter LinkedIn Facebook

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

PET Petersen er kommet med dette indlæg

PET Petersen er kommet med dette indlæg

Jeg har skrevet et lille læserbrev vedr.socialdemokraternes flygtninge og indvandrere politik ... læs mere
Indbrud i Lyngå

Indbrud i Lyngå

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Skiveskåret roastbeef med dårlig lugt og smag

Skiveskåret roastbeef med dårlig lugt og smag

Skare Food A/S tilbagekalder to partier af kogt skiveskåret roastbeef ... læs mere
Færdselsuheld i Hammel

Færdselsuheld i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ønsker en læreplads som tømrer

Ønsker en læreplads som tømrer

Dennis Engelstad vil gerne i lære, som tømrer ... læs mere
Grønt flag, kage og borgmesterkæde

Grønt flag, kage og borgmesterkæde

Skovgruppen i Børnehuset Vesterskovvej  i Hadsten kunne i dag hejse det grønne flag sammen med borgmesteren ... læs mere
Forslag fra Flemming

Forslag fra Flemming

Hvem er Flemming ??? ... læs mere
Hadsten Skakklub - afholdt generalforsamling

Hadsten Skakklub – afholdt generalforsamling

Det er under respekt af coronaen lykkedes Hadsten Skakklub at komme i gang igen ... læs mere
Nyt mødested i Thorsø -

Nyt mødested i Thorsø –

få en snak -så er du ikke alene ... læs mere
Loading...