|

Liva er kommunens første EUX sosu-assistent

LIVA fra ULSTRUP får fin hue

  • Her får Liva den fine hue på, som hendes mor har hæklet.

21-årige Liva Bøttern fra Ulstrup er både blevet faglært og student, da hun på Randers Social- og Sundhedsskole har gennemført en sosu-assistentuddannelse med gymnasiale fag; EUX Velfærd.

– Jeg har altid godt kunnet finde ud af at gå mine egne veje, og jeg vidste, at jeg ikke skulle på det almene gymnasium, for jeg vil bruge mig selv noget mere, møde mennesker og have en tilknytning til arbejdsmarkedet. Vi har haft et fantastisk fællesskab på uddannelsen, der har højnet min faglighed og givet mig en masse viden. Det er jeg meget taknemmelig for. I løbet af uddannelsen har jeg udviklet mig meget både personligt og fagligt, og det har givet mig mange kompetencer. Jeg har allerede fået noget livserfaring og indsigt i mig selv, da jeg både har haft med psykiatriske patienter og døende at gøre. Heldigvis nåede jeg også at have en følgedag på fødeafsnittet på Randers Sygehus, så min drøm er stadig at blive jordemoder. Der har været meget praktik i min uddannelse, og det var netop også det, jeg gik efter, fortæller Liva Bøttern, der har fået flere jobtilbud, og hun er lige begyndt i et vikariat på Hammel Neurocenter.

Irene Winther fra Uddannelsesafdelingen på ældreområdet i Favrskov Kommune ser mange muligheder i EUX Velfærd-uddannelsen:
– Det kræver ofte mod og modenhed at vælge en anden vej end den, dine kammerater vælger. Og sådan kan nogle måske have det, når de vælger en EUX-uddannelse. Det er en anden læringsstil end det traditionelle gymnasie, da du også arbejder med en praktisk del, og du får løn i hovedforløbet. Vi håber, at flere får øje på uddannelsen, da du både får en studentereksamen og en faglært uddannelse i løbet af fire år og syv måneder. Og efterfølgende har du mulighed for at uddanne dig videre. Måske er det også vigtig viden at give forældrene til de unge mennesker, så de også er trygge ved uddannelsesvalget.

Irene Winther håber, at uddannelsen kan give flere unge mod på at vælge en erhvervsuddannelse, da uddannelsen åbner mange døre og samtidig giver den eksempelvis kommunerne en mulighed for at rekruttere dygtige medarbejdere.

Ældreområdet i Favrskov Kommune har endnu tre EUX sosu-assistentelever i uddannelse.

Dato:06. marts 2021

Senest opdateret:

06. marts 2021

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.



Sukker i sækkevis

Sukker i sækkevis

Chauffør Kristian Mainz er vant til at agere "julemand". Her er han med sin store lastvogn. Foto: J. Kr. Søgaard ... læs mere
UD I NATUREN (26)

UD I NATUREN (26)

I dag kommer du med til Løjstrup Hovedgård beliggende mellem Laurbjerg og Langå - et dejligt sted med flot natur😊 ... læs mere
Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Cykelstier og vejgrøfter er ikke skraldespande! ... læs mere
Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Anledningen er HSK`s 100 års jubilæum ... læs mere
Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsorat med 2 år ... læs mere
SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

17% APPASSIMENTO🚨 fra Skjold Burne ... læs mere
Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

MitID erstatter NemID ... læs mere
LÆSERBREV

LÆSERBREV

K: Trin(bræt) til at få bygget ungdomsskolen i Hadsten ... læs mere
Tændt stearinlys formentlig skyld i brand

Tændt stearinlys formentlig skyld i brand

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Spar 20% på et stort udvalg af solcremer og aftersun

Spar 20% på et stort udvalg af solcremer og aftersun

Bliv klar til nogle solrige og varme dage  ... læs mere
Loading...