|

Liva er kommunens første EUX sosu-assistent

LIVA fra ULSTRUP får fin hue

  • Her får Liva den fine hue på, som hendes mor har hæklet.

21-årige Liva Bøttern fra Ulstrup er både blevet faglært og student, da hun på Randers Social- og Sundhedsskole har gennemført en sosu-assistentuddannelse med gymnasiale fag; EUX Velfærd.

– Jeg har altid godt kunnet finde ud af at gå mine egne veje, og jeg vidste, at jeg ikke skulle på det almene gymnasium, for jeg vil bruge mig selv noget mere, møde mennesker og have en tilknytning til arbejdsmarkedet. Vi har haft et fantastisk fællesskab på uddannelsen, der har højnet min faglighed og givet mig en masse viden. Det er jeg meget taknemmelig for. I løbet af uddannelsen har jeg udviklet mig meget både personligt og fagligt, og det har givet mig mange kompetencer. Jeg har allerede fået noget livserfaring og indsigt i mig selv, da jeg både har haft med psykiatriske patienter og døende at gøre. Heldigvis nåede jeg også at have en følgedag på fødeafsnittet på Randers Sygehus, så min drøm er stadig at blive jordemoder. Der har været meget praktik i min uddannelse, og det var netop også det, jeg gik efter, fortæller Liva Bøttern, der har fået flere jobtilbud, og hun er lige begyndt i et vikariat på Hammel Neurocenter.

Irene Winther fra Uddannelsesafdelingen på ældreområdet i Favrskov Kommune ser mange muligheder i EUX Velfærd-uddannelsen:
– Det kræver ofte mod og modenhed at vælge en anden vej end den, dine kammerater vælger. Og sådan kan nogle måske have det, når de vælger en EUX-uddannelse. Det er en anden læringsstil end det traditionelle gymnasie, da du også arbejder med en praktisk del, og du får løn i hovedforløbet. Vi håber, at flere får øje på uddannelsen, da du både får en studentereksamen og en faglært uddannelse i løbet af fire år og syv måneder. Og efterfølgende har du mulighed for at uddanne dig videre. Måske er det også vigtig viden at give forældrene til de unge mennesker, så de også er trygge ved uddannelsesvalget.

Irene Winther håber, at uddannelsen kan give flere unge mod på at vælge en erhvervsuddannelse, da uddannelsen åbner mange døre og samtidig giver den eksempelvis kommunerne en mulighed for at rekruttere dygtige medarbejdere.

Ældreområdet i Favrskov Kommune har endnu tre EUX sosu-assistentelever i uddannelse.

Dato:06. marts 2021

Senest opdateret:

06. marts 2021

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

Flere plejeboliger, hjemmepleje og årskort til kollektiv trafik er nogle af de emner, Ældre Sagen Favrskov peger på ... læs mere
Ny chef for Børn og Familie

Ny chef for Børn og Familie

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Gå til din rigtige slagter

Gå til din rigtige slagter

Knud Slagter har det store udvalg ... læs mere
Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Turen gik fra Voldum Rudvej i Voldum til Viby ... læs mere
Ses vi til Landsindsamlingen

Ses vi til Landsindsamlingen

Vi glæder os til at se dig ... læs mere
Kørsel uden førerbevis

Kørsel uden førerbevis

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Dialogmøde om inkluderende fællesskaber

Dialogmøde om inkluderende fællesskaber

Møde afholdt i Inside i Hammel ... læs mere
Kørsel uden kørekort

Kørsel uden kørekort

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Bliv klogere på ny frokostordning til visiterede borgere

Bliv klogere på ny frokostordning til visiterede borgere

Et enigt byråd vedtog i Budget 2021-2025 at indføre en ny frokostordning til borgere, der visiteres hjælp til at anrette frokost ... læs mere
Loading...