|

Lykke Friis genvalgt som præsident

Repræsentantskabet i Kræftens Bekæmpelse har for tredje gang erklæret stor tillid til Lykke Friis, der søndag blev genvalgt som foreningens præsident. ’Jeg er utrolig stolt,’ siger hun


Genvalgt præsident i Kræftens Bekæmpelse, Lykke Friis, og adm. direktør Jesper Fisker. Foto: Frej Damm Bramming

Søndag formiddag besluttede et enigt repræsentantskab at genvælge direktør i Tænketanken Europa, forfatter, tidligere minister, prorektor, udenrigskorrespondent og ekspert i tyske forhold og fodbold Lykke Friis som præsident for Kræftens Bekæmpelse.
Det skete ved foreningens årlige repræsentantskabsmøde, der for første gang siden 2019 blev afholdt som fysisk arrangement på hotel- og konferencecenter Comwell i Kolding 7.-8. maj efter to år med digitale og corona-venlige alternativer.
– Jeg er utrolig stolt og taknemlig over at være blevet genvalgt. Det er simpelhent en ære at være præsident for en organisation med så mange frivillige, der hver dag hjælper kræftramte og deres pårørende. Ingen skal stå alene med kræft, siger hun.
’Tiden er gået så hurtigt’
Et præsidium bestående af den netop genvalgte præsident og to vicepræsidenter (journalist og Tv-vært Hans Pilgaard og landsholdslegende Lars Christiansen) leder repræsentantskabet, og de vælges hver især for tre år ad gangen på det det ordinære repræsentantskabsmøde.
I år var det tre år siden, at Lykke Friis sidst blev genvalgt som præsident i 2019, og hun var derfor som den eneste af præsidiets tre medlemmer på valg for tredje gang.
– Da jeg blev præsident for seks år siden, forekom bare én periode at være meget lang tid. Men tiden er gået så hurtigt, der har været så meget god energi, og der en række emner, jeg gerne vil være med til at presse på for, siger hun.
– I Danmark er vi fortsat ikke gode nok til også at fokusere på dem, jeg kalder hverdagens sande helte – de pårørende til kræftramte. Og så skal vi også have den patientansvarlige læge plads.
Præsidenten ’klør på’
Da Lykke Friis i 2016 blev spurgt, om hun kunne tænke sig at stille op til valget som præsident i Kræftens Bekæmpelse, spillede det ind, at hendes kusine havde fået stillet en diagnosen uhelbredelig brystkræft.
– Jeg lavede en pagt med hende, hvor vi blev enige om, at jeg skulle sige ja til at blive præsident og prøve at blive der så længe som muligt, og det var underforstået, at jeg skulle blive ved, så længe hun levede, siger hun.
– Og netop pga. de mange landvindinger, der er sket inden for kræftforskning, har hun det faktisk bedre i dag, end hun har haft meget længe. Derfor bliver jeg nødt til fortsat klø på.
Flere end 300 frivillige i landets lokalforeninger og regionsudvalg, hovedbestyrelsen og præsidiet deltog i weekendens repræsentantskabsmøde i Kolding.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Kæmpe svigt af unge generationer hvis tobaks- og alkoholforslag skydes til hjørne

Kæmpe svigt af unge generationer hvis tobaks- og alkoholforslag skydes til hjørne

Kræftens Bekæmpelse reagerer skarpt på nye udmeldinger fra Christiansborg, hvor en snarlig aftale om en sundhedsreform ikke kommer til at indeholde forebyggelsestiltag på tobaks- og alkoholområdet ... læs mere
UD I NATUREN (75)

UD I NATUREN (75)

I dag kommer du med til maj's gul-grønne farvefest ved mark og skov ... læs mere
Bank forudser markante fald i boligpriserne

Bank forudser markante fald i boligpriserne

Ejendomsmæglere i Hadsten er ikke enige i prognosen ... læs mere
Bliver det et JA eller et NEJ den 1. juni?

Bliver det et JA eller et NEJ den 1. juni?

Det er et godt spørgsmål… ... læs mere
Plan for det videre arbejde med udsatte anlægsprojekter

Plan for det videre arbejde med udsatte anlægsprojekter

I forbindelse med budgetlægningen for 2022-25 udsatte Byrådet i Favrskov i efteråret 2021 en række forslag til nye byggerier og større renoveringsprojekter ... læs mere
Inner Wheel Hadsten donerer beløb til Summer Camp 2022 for Diversitetet

Inner Wheel Hadsten donerer beløb til Summer Camp 2022 for Diversitetet

Inner Wheel Hadsten har valgt at donere 5000 kr. fra vinterens lokale indsamling til Diversitetets Summer Camp ... læs mere
Rideskolen Skovfryd

Rideskolen Skovfryd

- en anderledes rideskole ... læs mere
Det falske bankbud er nu blevet en kvinde

Det falske bankbud er nu blevet en kvinde

73-årig kvinde i Hadsten franarret dankort og pinkode ... læs mere
UD I NATUREN (74)

UD I NATUREN (74)

Maj byder igen i år på et dejligt festfyrværkeri
 med farver og lys og duft ... læs mere
Borgermøde i InSide

Borgermøde i InSide

Tirsdag aften den 11. maj inviterede byrådet Favrskovs borgere indenfor i det ”politiske værksted” ... læs mere
Loading...