|

Lykke Friis genvalgt som præsident

Repræsentantskabet i Kræftens Bekæmpelse har for tredje gang erklæret stor tillid til Lykke Friis, der søndag blev genvalgt som foreningens præsident. ’Jeg er utrolig stolt,’ siger hun


Genvalgt præsident i Kræftens Bekæmpelse, Lykke Friis, og adm. direktør Jesper Fisker. Foto: Frej Damm Bramming

Søndag formiddag besluttede et enigt repræsentantskab at genvælge direktør i Tænketanken Europa, forfatter, tidligere minister, prorektor, udenrigskorrespondent og ekspert i tyske forhold og fodbold Lykke Friis som præsident for Kræftens Bekæmpelse.
Det skete ved foreningens årlige repræsentantskabsmøde, der for første gang siden 2019 blev afholdt som fysisk arrangement på hotel- og konferencecenter Comwell i Kolding 7.-8. maj efter to år med digitale og corona-venlige alternativer.
– Jeg er utrolig stolt og taknemlig over at være blevet genvalgt. Det er simpelhent en ære at være præsident for en organisation med så mange frivillige, der hver dag hjælper kræftramte og deres pårørende. Ingen skal stå alene med kræft, siger hun.
’Tiden er gået så hurtigt’
Et præsidium bestående af den netop genvalgte præsident og to vicepræsidenter (journalist og Tv-vært Hans Pilgaard og landsholdslegende Lars Christiansen) leder repræsentantskabet, og de vælges hver især for tre år ad gangen på det det ordinære repræsentantskabsmøde.
I år var det tre år siden, at Lykke Friis sidst blev genvalgt som præsident i 2019, og hun var derfor som den eneste af præsidiets tre medlemmer på valg for tredje gang.
– Da jeg blev præsident for seks år siden, forekom bare én periode at være meget lang tid. Men tiden er gået så hurtigt, der har været så meget god energi, og der en række emner, jeg gerne vil være med til at presse på for, siger hun.
– I Danmark er vi fortsat ikke gode nok til også at fokusere på dem, jeg kalder hverdagens sande helte – de pårørende til kræftramte. Og så skal vi også have den patientansvarlige læge plads.
Præsidenten ’klør på’
Da Lykke Friis i 2016 blev spurgt, om hun kunne tænke sig at stille op til valget som præsident i Kræftens Bekæmpelse, spillede det ind, at hendes kusine havde fået stillet en diagnosen uhelbredelig brystkræft.
– Jeg lavede en pagt med hende, hvor vi blev enige om, at jeg skulle sige ja til at blive præsident og prøve at blive der så længe som muligt, og det var underforstået, at jeg skulle blive ved, så længe hun levede, siger hun.
– Og netop pga. de mange landvindinger, der er sket inden for kræftforskning, har hun det faktisk bedre i dag, end hun har haft meget længe. Derfor bliver jeg nødt til fortsat klø på.
Flere end 300 frivillige i landets lokalforeninger og regionsudvalg, hovedbestyrelsen og præsidiet deltog i weekendens repræsentantskabsmøde i Kolding.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Vestjysk Bank ansætter historisk højt antal trainees

Vestjysk Bank ansætter historisk højt antal trainees

Der er hård kamp om arbejdskraften i den finansielle sektor i disse år. Det tager Vestjysk Bank nu konsekvensen af og øger antallet af finanstrainees væsentligt med henblik på fastansættelse efterfølgende ... læs mere
VIDEN PÅ VEJEN

VIDEN PÅ VEJEN

Favrskov Biblioteker og kulturhuse er klar med en ny runde af de eftertragtede gåture med kyndige lokale guider, som har en særlig viden om et emne eller en lokation. Alle ture er gratis. Billetterne kan hentes på Favrskovbib.dk ... læs mere
UD I NATUREN (88)

UD I NATUREN (88)

Sikke en sol og varme, der har været over landet. Måske lige i overkanten, men vi ved jo hvor hurtigt det kan vende ... læs mere
Ni ugers barsel skal tilbage til familierne

Ni ugers barsel skal tilbage til familierne

Af Lone Glarbo, kandidat til Folketinget for Danmarksdemokraterne (Æ) ... læs mere
Jeg kan ikke slippe politik

Jeg kan ikke slippe politik

Af Lone Glarbo, Folketingskandidat for Danmarksdemokraterne (Æ) ... læs mere
Højt aktivitetsniveau i første halvår: Vestjysk Bank fastholder forventninger til 2022

Højt aktivitetsniveau i første halvår: Vestjysk Bank fastholder forventninger til 2022

I 1. halvår 2022 realiserede Vestjysk Bank et resultat før skat på 196 mio. kroner ... læs mere
Socialdemokratiets prioriteringer i de kommende budgetforhandlinger

Socialdemokratiets prioriteringer i de kommende budgetforhandlinger

Af Isabell Friis Madsen, Borgmesterkandidat Socialdemokratiet i Favrskov Kommune ... læs mere
ERIK VEJE RASMUSSEN STILLER OP FOR VENSTRE I FAVRSKOV

ERIK VEJE RASMUSSEN STILLER OP FOR VENSTRE I FAVRSKOV

”Jeg glæder mig som et lille barn, for jeg har altid interesseret mig meget for politik, og jeg har stort set altid stemt på Venstre” ... læs mere
Tema: Bogbingo

Tema: Bogbingo

Vil du gerne udfordres til at læse noget andet end det du plejer, kan du med fordel være med i bibliotekets bogbingo, hvor der netop er kommet nye bingoplader til det kommende halvår. Her omtales eksempler på tre af de ... læs mere
Sikring af skoleveje

Sikring af skoleveje

Fra byrådsmedlem Grethe Villadsen ... læs mere
Loading...