|

Månedens Klumme

Af Sven Erik Ginge jour. emer.

Så gik december, julepynt og julelys kan gemmes væk. Det gik nemt i Hadsten-Centret, hvor der nu kun er to butikker tilbage, den ene måske endda midlertidig. Resten er lukket, og nu også spærret af. I byens gader har den efterhånden gamle julebelysning i år været sponsoreret, hvilket bestemt ikke har været en ubetinget succes. Det var reglen snarere end undtagelsen, at en eller flere af lysstanderne var ude af drift. Det har på flere måder været en mørkere julemåned end tidligere.

Der er tidligere på dette sted gjort opmærksom på, at byens hjertestartere i nogle tilfælde hænger inden døre, og altså ikke er tilgængelige uden for almindelig åbningstid. Det er jo ikke særlig trygt, og vel i grunden stik imod hensigten med hjertestarterne. Nu er der ligefrem lavet en undersøgelse om tilgængeligheden, og her ligger hele Favrskov i bunden: kun 36 procent af hjertestarterne hænger udendørs. Det vil sige, at to ud af tre ikke kan bruges i aften- og nattetimerne. I f.eks. Norddjurs er hele 77 procent af hjertestarterne tilgængelige døgnet rundt. Så hvis du bor i Favrskov og har tænkt dig at få et hjertestop, så sørg for at det bliver i dagtimerne.

Apropos åbningstider: nu er også den lokale bank hoppet med på bankverdenens hældende vogn om nul service. Vestjysk Bank, tidligere Aarhus Lokalbank, endnu tidligere Hadsten Bank, har lukket for al kasseekspedition. Ingen kontanter, ingen personlig kassebetjening – ingen service. Indsæt eller hæv ved automaten (hvis den ellers virker). Danmarks pengeinstitutter gør alt for at skaffe sig kunder – bare de ikke får dem inden for dørene. Kom endelig ikke selv, send os en mail. Kom endelig ikke ind og bed om dine egne penge, træk dem i en automat.

”Nu kan du sætte penge i banken døgnet rundt”, lød det vældig positivt fra bankens ledelse, da lukningen blev effektueret her i december. Ordskvalder!!! Det dækker jo bare over nedskæringer, besparelser og serviceforringelser. Tror man virkelig at kunderne er dumme?

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i december. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:1. januar er det 60 år siden at Rom-traktaten træder i kraft. Dermed lægges grunden til det vi i dag kender som EU.

  • 4. januar er det 100 år siden at Finland bliver uafhængig af Rusland.
  • 13. januar er det 70 år siden af danskerne holder op med at skrive almindelige navneord med stort forbogstav.
  • 27. januar er det 80 år siden sangeren Povl Dissing fødes i Stavnsholt, Nordsjælland.
  • 29. januar er det 360 år siden at Karl 10. Gustav af Sverige ikke syntes at det var nok at have besat Jylland. Han beordrede 6000 ryttere og 2500 fodfolk over det tilfrosne Lillebælt, og et par dage efter var hele Fyn erobret. Siden fortsatte han via Lolland til Sjælland.
  • 31. januar er det 40 år siden at cykelrytteren Hans-Henrik Ørsted sætter verdensrekord. Han bruger 6,02 minutter til at køre fem kilometer. Han var i øvrigt ivrig deltager i flere af de allerførste gadeløb i Hadsten (Stationspladsen-Nørregade-Skovvej-Vesselbjergvej-Futuravej-Østergade).

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god januar.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Teststederne i Laurbjerg og Thorsø lukker

Teststederne i Laurbjerg og Thorsø lukker

Kviktest-stederne i Laurbjeg og Thorsø lukker fra og med 29. juni ... læs mere
Helstegt pattegris med tilbehør

Helstegt pattegris med tilbehør

Vi griller helstegt pattegris året rundt ... læs mere
HSK 100 års jubilæumsuge Program

HSK 100 års jubilæumsuge Program

Starter den 18.juni kl. 18 ... læs mere
PRESSEMEDDELELSE – juni 2021

PRESSEMEDDELELSE – juni 2021

Sct. Georgs Gildet donerer 10.000 kr. til STRANDBAKKEHUSET i Rønde ... læs mere
UD I NATUREN (27)

UD I NATUREN (27)

Midsommer er over os. Det er nærmest en magisk tid, hvor sommeren og naturen er frisk og ny og ligger foran os og venter ... læs mere
BÅLTALE

BÅLTALE

Af byådskandidat for Det Konservative Folkeparti Rene Schneider, Rækkevej i Hadsten ... læs mere
Stort fremmøde til Sct. Hans bål i Lyngå

Stort fremmøde til Sct. Hans bål i Lyngå

Lyngå Borgerforenings traditionelle Sct. Hans bål havde i år samlet imponerende omkring 100 deltagere ... læs mere
K: Tid til Tryghed i Favrskov

K: Tid til Tryghed i Favrskov

Af Lars Storgaard, 2. viceborgmester (K), Ulstrup og Niels Christian Selchau-Mark, byrådskandidat (K), Kollerupvej 2b, 8370 Hadsten ... læs mere
Indbrud i Selling

Indbrud i Selling

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

HSK meddeler at holdopstillingen er på plads nu

Morten Bisgaard spiller fortæller tidligere formand Gert Jensen HSK ... læs mere
Loading...