|

MÅNEDENS KLUMME.

Af Sven Erik Ginge jour. emer.

 

Så gik juni, og fodboldsæsonen sluttede. For Hadstens bedste hold i serie 1 med den helt suverænt dårligste sæson i mange år. Den første kamp i marts endte 0-0, og derefter kom 13 nederlag i træk – nogle endda pænt store, hvor modstanderen scorede syv mål på de 90 minutter. Nedrykningen var soleklar: kun sølle ét point i 14 kampe, og en målscore på 9-51. Holdet udeblev endda fra en kamp, hvilket vist er ganske uhørt i serie 1.

Både fodboldklubben og andre idrætsforeninger kunne måske øve sig i at være lidt mere meddelsomme. Der er næsten ikke grænser for jubel-referater til den lokale presse når en klub vinder. Men der er som regel rungende tavshed på PR-fronten hvis klubben taber. Det er slet ikke god service over for de mange, som gerne vil følge en klub – både i medgang og i modgang.

Og så gik det jo nok ikke manges næser forbi, at juni bød på et folketingsvalg, med tre lokale byrådsmedlemmer som alle gerne ville i Folketinget. Men det lykkedes ikke for hverken Anders G. Christensen, Charlotte Green eller Peder Meyhoff, selv om de to første var ret tæt på en taburet.

Juni blev måneden hvor genbrugspladsen i Hadsten skiftede karakter. Tonsvis af affald havner her hver eneste uge, og i flere år kunne de bedste ting sættes i en klunsercontainer, så andre kunne få gavn af det kasserede. Men klunsercontainerne blev lukket af, til manges undren og ærgrelse. Nu er i stedet indført en ordning med navnet ”Gi’ og Ta’”. Man kan igen aflevere brugbare ting til andres gavn, så genbrugspladsen nu lever op til sit navn. Måske skulle den fremover hedde byttecentralen.

Nogle bytter større ting ud, nemlig boligen. Der er stadig gang i tilflytningen til Hadsten. Men hvordan tager vi i grunden imod de nye indbyggere? Findes der en slags velkomstpakke i Hadsten? Ellers kunne man måske skabe én, hvis ejendomsmæglere, handelsstand og kommune gik sammen. Tænk, hvis man som tilflytter – sammen med nøglen til det nye sted – blev modtaget med en lille pakke med lokale goder: en flaske vin, gavekort til byens butikker, måske en gratis klipning hos en frisør, rabat på dette og hint, værktøj eller planter fra byens byggemarkeder, billetter til biografen, en måneds fri kontingent til sportens verden, en kupon til et par flødeskumskager – kun fantasien sætter grænser. Men det hele munder ud i, at de nye indbyggere bliver godt modtaget, og får et indtryk af hvad deres nye hjemby formår og tilbyder. Nåh jo, og så bør der vel også i velkomstpakken ligge en lille seddel med opfordring til at læse Pingvinnyt.

 

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i juni. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

 

  • 1. juli er det 50 år siden at Danmark ophæver voksencensuren og frigiver billedpornoen.
  • 6. juli er det 100 år siden at et luftskib for første gang krydser Atlanten fra England til USA.
  • 12. juli er det 230 år siden at Ludvig 16. af Frankrig fyrer sin ellers populære finansminister. Det bliver reelt starten på den franske revolution.
  • 14. juli er det 50 år siden at der opstår et kæmpeslagsmål under en fodboldkamp mellem Honduras og El Salvador. 1100 mister livet.
  • 21. juli er det 50 år siden at Neil Armstrong bliver det første menneske der sætter sin fod på månen. Lige siden har verden diskuteret om det var ”fake news”.
  • 28. juli er det 60 år siden at England indfører postnumre.

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god juli.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Byrådsmøde foregår via Skype

Byrådsmøde foregår via Skype

På grund af den aktuelle corona-situation bliver byrådsmødet tirsdag 26. januar 2021 kl. 19 i Favrskov Kommune afviklet som et Skype-møde ... læs mere
Taget for narkokørsel m.m.

Taget for narkokørsel m.m.

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vi leger fortsat

Vi leger fortsat

Fortæller Hadsten Håndbold ... læs mere
Skjød Tidende er udkommet

Skjød Tidende er udkommet

Godt nyt til alle Skjødsere og andre der kunne være interesseret - klik ind på Skjød Tidende ... læs mere
Boligsiden.dk :

Boligsiden.dk :

Danskerne købte boliger for svimlende 252 milliarBoligsiden.dk: der i 2020 ... læs mere
Har du et realkreditlån, som skal have ny rente 1. april?

Har du et realkreditlån, som skal have ny rente 1. april?

Per Ø. Nielsen - Vestjysk Bank fortæller følgende ... læs mere
Vil du være årets første millionvinder?

Vil du være årets første millionvinder?

Kræftens Bekæmpelses nye STØTTELOTTERI ... læs mere
Har du handlet her :

Har du handlet her :

Virksomhed ransaget – ejer sigtet for bedrageri ... læs mere
Imponerende ”jubilæum”!

Imponerende ”jubilæum”!

Ikke færre end 500 gange har Tove Skipper imponeret PingvinNyts læsere med sine fantastiske naturbilleder ... læs mere
UD I NATUREN (2)

UD I NATUREN (2)

På en dag hvor snedækket fortsat prydede landskabet. Turen går til Lysnet, et markant højdedrag på grænsen af Favrskov og Randers Kommune ... læs mere
Loading...