|

Madhjælp til udsatte

i julen og til hverdag

 
 
Julen er en højsæson for madspild. I december smider danskerne ifølge Landbrug & Fødevarer mad ud for ca. 1,4 milliarder kroner, hvilket er næsten 10% af danskernes årlige madspild. Især i juletiden og i de mørke Corona-krisetider er der behov for ekstra omsorg og madhjælp til de madfattige borgere i Danmark. Stop Spild Af Mad’s nye gratis landsdækkende portal GratisMad.dk sørger for lokal madhjælp i julen – men også året rundt.
 
En ny, seriøs løsning på madspild, Stop Spild Af Mad’s nye gratis portal GratisMad.dk, har set dagens lys. GratisMad.dk består af en lettilgængelig og gratis digital portal på mobil og web, som gør det nemt for danskere i madfattigdom – dvs. fattige familier, hjemløse og andre socialt udsatte – at få nem og hurtig adgang til gratis mad over hele landet og på en værdig måde.
 
GratisMad.dk også bruges, så flere lokale donorer af overskudsmad – supermarkeder, fødevareproducenter, grossister og andre – let kan komme i direkte kontakt med lokale aftagere såsom væresteder, herberger og velgørende organisationer og andre. Derved bliver disse omdannet til lokale madbanker og kan hurtigere og nemmere komme i direkte kontakt med velgørende organisationer og modtagere.
 
Foreløbigt er GratisMad.dk allerede besøgt over 70.000 gange, bruges flittigt af både maddonorer og modtagere og rummer hele 690 lokale madspildsorganisationer, grupper og initiativer over hele landet.
 
Portalen GratisMad.dk får lokale maddonorer mulighed for både at støtte deres lokalsamfund og samtidig spare CO2 og transport, da GratisMad.dker en lokal løsning, som ikke kræver lang transport, stort lager og omfattende logistik. Det nytter f.eks. ikke at transportere en kvart palle mad fra én landsdel til en anden, hvorimod det nemmere kan gøres lokalt.
 
Portalen GratisMad.dk sørger automatisk også for, at overskudsmaden bliver jævnt fordelt ud til alle på en demokratisk og retfærdig måde, så alle lokale modtagerorganisationer og initiativer – også dem som måske ikke er helt så gode til at gøre opmærksomme på sig selv i medierne – får samme mulighed for at modtage overskudsmad som de store og kendte. Derved er GratisMad.dk en landsdækkende løsning, som fungerer retfærdigt, demokratisk og lokalt.
 
Donationer af mad har altid skabt gode overskrifter i medierne og TV, især op til højtider som jul, påske og pinse. Dog skal man huske på, at Danmarks udsatte har brug for mad hver eneste dag, året rundt. Derfor et det vigtigt, at kampen mod madspild ikke skal reduceres til kortfattet barmhjertighed ved højtiderne – og kun når et TV-hold er på besøg.
 
Den nye portal GratisMad.dk vil netop sørge for, at man kan donere og modtage god overskudsmad hele året rundt – og ikke kun til højtiderne.
 
Spred ordet om GratisMad.dk til dit lokale supermarked, bageri, indkøbscenter, spisested og lignende. Del budskabet om GratisMad.dk på dine sociale medier. Opfordr dine venner og bekendte til også at dele budskabet om GratisMad.dk.
 
Din hjælp kan være med til at gøre en stor forskel – og i sidste ende være med til at skaffe mad på bordet hos Danmarks udsatte børn og voksne.
 
 
 
__________________________________________
 
 
Yderligere information:
 
Link til foto (akkreditering: Keld Navntoft):
 
Billedtekst:
Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn var sammen med Stop Spild Af Mad og Projekt Hjemløs til at indvie portalen GratisMad.dk tidligere på året.
 
Pressekontakt Projekt Hjemløs:
Tlf.: 24 81 34 44
 
Pressekontakt Stop Spild Af Mad:
 
Om Stop Spild Af Mad:

Stop Spild Af Mad bevægelsen har eksisteret i over 13 år. Stop Spild Af Mad er Danmarks største frivillige organisation mod madspild målt på antal af gennemførte aktiviteter og projekter i hele værdikæden fra jord til bord, antal af danske og internationale medieomtaler, samt antal af følgere på de sociale medier. Stop Spild Af Mad bevægelsen blev stiftet i 2008 og har igangsat kampen mod madspild i Danmark og bragte Danmarks kamp mod madspild på verdenskortet. Stop Spild Af Mad’s formål er at arbejde bredt i hele værdikæden fra jord til bord nationalt og internationalt for at frembringe, finde og udbrede konkrete løsninger, som kan forebygge og minimere madspild. Stifter og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad Selina Juul har skrevet adskillige nationale og internationale bøger, publikationer og kronikker om madspild og er bl.a. bestyrelsesmedlem i Regeringens Tænketank om Forebyggelse af Madspild og Fødevaretab ONE\THIRD, medlem af den globale koalition mod madspild Champions 12.3, medlem af Europa-Kommissionens vidensplatform om madspild EU Platform on Food Losses and Food Waste og partner i FN’s globale SAVE FOOD initiativ. I 2020 blev Selina Juul kåret til Årets Europæer 2020 (Reader’s Digest European of the Year 2020) af et af verdens største magasiner Reader’s Digest. Se mere på www.stopspildafmad.org

 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Legendernes Tid

Legendernes Tid

Kæmpe tillykke, Lars Toft ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
En skibonit slog sig for mange år siden ned i Hadsten… og nu fylder han 80 år

En skibonit slog sig for mange år siden ned i Hadsten… og nu fylder han 80 år

Den 3. december fylder Lars Toft Hansen 80 år. Stort tillykke! ... læs mere
UD I NATUREN (51)

UD I NATUREN (51)

Velkommen til december og dermed årstiden vinter. ☃️🛷☃️ ... læs mere
LÆNKEHUNDEN FIK ET BEN

LÆNKEHUNDEN FIK ET BEN

Det er den 2. december, og om end postens tilsynekomst normalt vakte glæde i de små hjem, var der enkelte firbenede skabninger, som ikke havde øje for buddets kvaliteter ... læs mere
DEN BEDSTE FORBEREDELSE TIL EN VINTER MED SNE

DEN BEDSTE FORBEREDELSE TIL EN VINTER MED SNE

Gå til Gadeberg XL - på toppen af Hadsten ... læs mere
Andel i et Romfad

Andel i et Romfad

Køb en andel i et valgfrit romfad og få 5-6 fl. egen rom med navn, nummer og årstal, samt et flot håndskrevet og indrammet certifikat.  ... læs mere
Taksterne for 2022 er vedtaget

Taksterne for 2022 er vedtaget

På byrådsmødet den 30. november godkendte byrådet i Favrskov Kommune taksterne or 2022 i Favrskov Forsyning ... læs mere
Indbrud i Foldby

Indbrud i Foldby

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...