|

MÅNEDENS KLUMME.

Af Sven Erik Ginge

jour. emer.

Så gik marts. Måneden hvor vinterens sidste mørke afløses at lys og optimisme. Men det gælder dog ikke alle steder i Hadsten, hvor man kan opleve, at daglige tilbud enten lukker eller flytter ud af byen. Senest f. eks. cykler, lingeri, sportstøj, grillpølser, dyrlægeklinik.

Der kæmpes en brav kamp for at bevare handelslivet. Sloganet ”Vi ligger søvnløse” er afløst af ”Byen der aldrig sover”. Altså sammenhold om overlevelse. Senest med nat-åbent. Sjov idé, men sammenholdet krakelerer en lille smule, når nogle ikke er med, og halvdelen af de andre alligevel lukker og slukker ved midnat.

Erhvervskontoret er også flyttet fra byen, og det har givet en del bølgegang. Dét, der tegnede til at blive et lykkeligt bryllup mellem erhvervsråd og iværksættercenter, er endt i en bitter strid om økonomi og brudte løfter. Sådan går det vist ganske ofte med arrangerede bryllupper.

Det endte heller ikke godt, da der skulle indhentes priser på en ny kommunal institution ved Hadbjergvej. Et fint arkitektfirma havde beregnet prisen til at blive omkring 57 mio. kr. Men da håndværkerne havde givet deres bud, lå selv den laveste pris hele 40 procent over hvad arkitekterne troede. Nu er det hele udsat mens arkitekterne slår nogle nye og knap så dyre streger. Ingen gulvvarme, ingen murede facader, ingen LED-lys, og flere af den slags besparelser. Lidt af en flovmand. Og imens vi venter, koster det skatteyderne en kvart million om måneden at have de udviklingshæmmede boende uden for kommunen.

Men der har da heldigvis også været noget positivt til smilebåndet i marts. I den årlige revy i Sløjfen blev der uddelt kærlige svirp til mangt og meget, høj som lav. Mest bemærkelsesværdigt var dog måske dét, der ikke blev sunget og snakket om: borgmester Nils Borring. Det er vist en sjælden lokalrevy, hvor borgmesteren kun er nævnt i en bisætning. Borgmesteren har i flere sammenhænge fået skyld for at gøre både sig selv og kommunen alt for usynlig uden for Hammel og allernærmeste omegn. Var det mon et revy-fif af de mere udspekulerede at udelade ham?

Flere ”ofre” har sagt, at man skal føle sig adlet, når der bliver gjort grin med én på en revyscene. Så vi kan konstatere, at der i Hadsten og omegn findes masser af adelsmænd og adelskvinder. Men borgmesteren er altså på ingen måde adelig.

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i marts. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

2. april er det 240 år siden at der i Odense fødtes en eventyrlig køn lille dreng. Hans navn blev Hans Christian Andersen.

8. april er det 20 år siden at verdens største maleri på lærred færdiggøres i Georgia, USA. Det var på 7.127,8 kvadratmeter, og forestillede Elvis Presley.

13. april er det 70 år siden at allierede styrker befrier koncentrationslejren Buchenwald.

20. april er det 90 år siden Kastrup Lufthavn åbnedes for trafik.

25. april er det 70 år siden at der i San Francisco holdtes konference om dannelsen af FN.

29. april er det 70 år siden at Adolf Hitler og Eva Braun giftede sig. Ægteskabet varede én dag, for dagen efter begik de selvmord. (Dog formentlig ikke på grund af giftermålet).

Til alle PingvinNyts læsere: ha’ en rigtig god april.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


SYNG SAMMEN - SAMMEN
23. sep. 2021

SYNG SAMMEN – SAMMEN

SMAGEN AF HØST
26. sep. 2021

SMAGEN AF HØST

Højskoletime
7. okt. 2021

Højskoletime

Loading...

LYKKE CUP

LYKKE CUP

Superstjerner fra Favrskov Fighters afsted til stævne ... læs mere
Pressemeddelse 2: Tænk en ”erindringslejlighed” ind i det nye plejecenter

Pressemeddelse 2: Tænk en ”erindringslejlighed” ind i det nye plejecenter

af René Schneider - Byrådskandidat, Favrskov Rækkevej 4, Lyngå Mobil: +45 2872 6095 Mail: dialog@reneschneider.dk ... læs mere
Projekter med GADEBERG - XL i Hadsten

Projekter med GADEBERG – XL i Hadsten

Hvad skal du i gang med??? ... læs mere
Slut med at bruge Roundup i indkørsler og på terrasser

Slut med at bruge Roundup i indkørsler og på terrasser

Det bliver forbudt at bruge sprøjtemidler som glyphosat på en række offentlige og private arealer - fx på terrasser. Læs, hvad der bliver ulovligt ... læs mere
Pressemeddelelse: Alternativet opstiller disse 6 kandidater til Region Midtjylland

Pressemeddelelse: Alternativet opstiller disse 6 kandidater til Region Midtjylland

Af Rasmus Foged - Folketingskandidat og regionsrådsmedlem i Region Midtjylland for Alternativet +45 23 70 18 70 ∞ Rasmus.Foged@altern - ... læs mere
Venstre stiller med 41 kandidater til regionsrådsvalget

Venstre stiller med 41 kandidater til regionsrådsvalget

Byrådsmedlem Anders g. Christensen , Hadsten er spidskandidat ... læs mere
DR Romanklubben læser sammen på Hadsten Bibliotek

DR Romanklubben læser sammen på Hadsten Bibliotek

Vær med i det landsdækkende læsefællesskab, der mødes og diskuterer seks af sæsonens stærkeste danske romaner ... læs mere
Borgermøde med mange spørgsmål

Borgermøde med mange spørgsmål

I forbindelse med paneldebatten var der spørgsmål fra salen. Der var et fint fremmøde i Uhresalen til borgermødet om budgetforslaget. I forbindelse med paneldebatten var der spørgsmål fra salen.   Previuos slideNext slide Omkring 45 personer deltog i gårsdagens borgermøde ... læs mere
Favrskov Budget 2022-2025 læserbrev 

Favrskov Budget 2022-2025 læserbrev 

Af Indbakke Af Lone Glarbo, Favrskov Byråd (V), Århusvej 55, 8382 Hinnerup ... læs mere
Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Af byrådsmedlem Grethe Villadsen Socialdemokratiet ... læs mere
Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

af Lone Glarbo Byrådsmedlem Favrskov Byråd (V) Optiker/optometrist og Cand.merc.aud Mobilnr.: 0045 6169 5287 ... læs mere
Loading...