|

MÅNEDENS KLUMME.

Af Sven Erik Ginge

jour. emer.

Så gik marts. Måneden hvor vinterens sidste mørke afløses at lys og optimisme. Men det gælder dog ikke alle steder i Hadsten, hvor man kan opleve, at daglige tilbud enten lukker eller flytter ud af byen. Senest f. eks. cykler, lingeri, sportstøj, grillpølser, dyrlægeklinik.

Der kæmpes en brav kamp for at bevare handelslivet. Sloganet ”Vi ligger søvnløse” er afløst af ”Byen der aldrig sover”. Altså sammenhold om overlevelse. Senest med nat-åbent. Sjov idé, men sammenholdet krakelerer en lille smule, når nogle ikke er med, og halvdelen af de andre alligevel lukker og slukker ved midnat.

Erhvervskontoret er også flyttet fra byen, og det har givet en del bølgegang. Dét, der tegnede til at blive et lykkeligt bryllup mellem erhvervsråd og iværksættercenter, er endt i en bitter strid om økonomi og brudte løfter. Sådan går det vist ganske ofte med arrangerede bryllupper.

Det endte heller ikke godt, da der skulle indhentes priser på en ny kommunal institution ved Hadbjergvej. Et fint arkitektfirma havde beregnet prisen til at blive omkring 57 mio. kr. Men da håndværkerne havde givet deres bud, lå selv den laveste pris hele 40 procent over hvad arkitekterne troede. Nu er det hele udsat mens arkitekterne slår nogle nye og knap så dyre streger. Ingen gulvvarme, ingen murede facader, ingen LED-lys, og flere af den slags besparelser. Lidt af en flovmand. Og imens vi venter, koster det skatteyderne en kvart million om måneden at have de udviklingshæmmede boende uden for kommunen.

Men der har da heldigvis også været noget positivt til smilebåndet i marts. I den årlige revy i Sløjfen blev der uddelt kærlige svirp til mangt og meget, høj som lav. Mest bemærkelsesværdigt var dog måske dét, der ikke blev sunget og snakket om: borgmester Nils Borring. Det er vist en sjælden lokalrevy, hvor borgmesteren kun er nævnt i en bisætning. Borgmesteren har i flere sammenhænge fået skyld for at gøre både sig selv og kommunen alt for usynlig uden for Hammel og allernærmeste omegn. Var det mon et revy-fif af de mere udspekulerede at udelade ham?

Flere ”ofre” har sagt, at man skal føle sig adlet, når der bliver gjort grin med én på en revyscene. Så vi kan konstatere, at der i Hadsten og omegn findes masser af adelsmænd og adelskvinder. Men borgmesteren er altså på ingen måde adelig.

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i marts. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

2. april er det 240 år siden at der i Odense fødtes en eventyrlig køn lille dreng. Hans navn blev Hans Christian Andersen.

8. april er det 20 år siden at verdens største maleri på lærred færdiggøres i Georgia, USA. Det var på 7.127,8 kvadratmeter, og forestillede Elvis Presley.

13. april er det 70 år siden at allierede styrker befrier koncentrationslejren Buchenwald.

20. april er det 90 år siden Kastrup Lufthavn åbnedes for trafik.

25. april er det 70 år siden at der i San Francisco holdtes konference om dannelsen af FN.

29. april er det 70 år siden at Adolf Hitler og Eva Braun giftede sig. Ægteskabet varede én dag, for dagen efter begik de selvmord. (Dog formentlig ikke på grund af giftermålet).

Til alle PingvinNyts læsere: ha’ en rigtig god april.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Bibliotekarer i bøger ... læs mere
Sukker i sækkevis

Sukker i sækkevis

Chauffør Kristian Mainz er vant til at agere "julemand". Her er han med sin store lastvogn. Foto: J. Kr. Søgaard ... læs mere
UD I NATUREN (26)

UD I NATUREN (26)

I dag kommer du med til Løjstrup Hovedgård beliggende mellem Laurbjerg og Langå - et dejligt sted med flot natur😊 ... læs mere
Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Cykelstier og vejgrøfter er ikke skraldespande! ... læs mere
Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Anledningen er HSK`s 100 års jubilæum ... læs mere
Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsorat med 2 år ... læs mere
SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

17% APPASSIMENTO🚨 fra Skjold Burne ... læs mere
Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

MitID erstatter NemID ... læs mere
LÆSERBREV

LÆSERBREV

K: Trin(bræt) til at få bygget ungdomsskolen i Hadsten ... læs mere
Tændt stearinlys formentlig skyld i brand

Tændt stearinlys formentlig skyld i brand

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...