|

MÅNEDENS KLUMME

Af Sven Erik Ginge – jour. emer.

 

Så gik april. Og endnu en gang må vi runde de trafikale forhold i Søndergade. Det er tilsyneladende en historie uden ende at få gaden til at fungere efter moderniseringen for snart længe siden. Og som sædvanlig er det folks parkerings-uvaner der er problemet. Kommunen har snart prøvet alt muligt for at markere de få parkeringspladser der er: grå knopper, gule knopper, store skilte, små skilte, P-vagter, pullerter, suppleret af højtråbende butiksejere. Men intet har forhindret folk i at parkere på kryds og tværs i begge sider af gaden.

Seneste nyt her i april var at de små knopper på P-arealerne blev udskiftet med brosten, som er fræset ned i de fine nye fliser. Det gjorde ikke ligefrem gaden pænere. Og det hjælper nok heller ikke. Næste etape i dette uskønne forløb bliver sikkert endnu flere pullerter.

Men én ting er ovenstående da godt for: beskæftigelsen. Det er fast job at være vejarbejder i Søndergade. Måske er det medvirkende til de fine ledighedstal i Favrskov. Ledigheden er på 3,4 procent, mens den er 5,0 på landsplan. I Favrskov er der på et år sket et fald i ledigheden på hele 17 procent, mens ledigheden på landsplan faldt 12 procent.

Så måske er opskriften på fuld beskæftigelse flere umulige gadeprojekter.

 

Det er også ved at være fast arbejde at udskifte avisstativerne i tunnelen, forleden blev de igen brændt af. Der er desværre også tale om fast arbejde for de der udskifter træer i Søndergade. Igen i april blev der knækket træer i gaden. Denne gang dog med den ændring, at fjolserne meldte sig selv, og nu kan vente en pæn stor regning for genplantning. Man kunne måske skrue tiden tilbage til før Søndergades modernisering: da var hvert enkelt træ indkapslet i et kraftigt jernstativ.

Eller måske er det på tide at overveje opsætning af overvågningskameraer i gaden? Spørg i Aalborg, her er opsat masser af kameraer, og antallet af hærværkstilfælde falder markant.

 

April var også måneden hvor hele landets regent fyldte 75 år, hvilket ikke ligefrem satte sit præg på Hadsten – undtagen hos Kirkens Korshærs genbrugsbutik. Her var pyntet op med alt hvad butikken nu rummede at noget der bare tangerede kongeligt: bøger, porcelæn og lignende. Flot og festligt. I det hele taget er Kirkens Korshærs vinduer altid et kig værd. De kreative ildsjæle, der arbejder frivilligt i butikken, er mestre i at skifte udstillinger.

 

Joh, der har været nok at spekulere over helt lokalt her i april. Men tænk også lige i den kommende måned på disse mærkedage uden for kommunegrænsen:

 

3. maj er det 50 år siden den store danske ølstrejke startede. 6000 bryggeriarbejdere nedlagde arbejdet i 40 dage.

4. maj (kl. 20.45) er det 70 år siden de tyske tropper i Danmark overgav sig.

11. maj er det 20 år siden at en styrmand på Grenaa-Anholt færgen kaprede skibet i protest mod at være blevet fyret. Han overgav sig efter fem timer.

14. maj er det 80 år siden Lillebæltsbroen blev indviet af Kong Christian d. 10.

21. maj er det 110 år siden Det Radikale Venstre blev stiftet.

25. maj er det 80 år siden den amerikanske løber Jesse Owens satte seks verdensrekorder på bare 45 minutter.

 

Til alle Pingvinnyts læsere: ha’ en rigtig god maj.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Bibliotekarer i bøger ... læs mere
Sukker i sækkevis

Sukker i sækkevis

Chauffør Kristian Mainz er vant til at agere "julemand". Her er han med sin store lastvogn. Foto: J. Kr. Søgaard ... læs mere
UD I NATUREN (26)

UD I NATUREN (26)

I dag kommer du med til Løjstrup Hovedgård beliggende mellem Laurbjerg og Langå - et dejligt sted med flot natur😊 ... læs mere
Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Cykelstier og vejgrøfter er ikke skraldespande! ... læs mere
Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Anledningen er HSK`s 100 års jubilæum ... læs mere
Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsorat med 2 år ... læs mere
SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

17% APPASSIMENTO🚨 fra Skjold Burne ... læs mere
Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

MitID erstatter NemID ... læs mere
LÆSERBREV

LÆSERBREV

K: Trin(bræt) til at få bygget ungdomsskolen i Hadsten ... læs mere
Tændt stearinlys formentlig skyld i brand

Tændt stearinlys formentlig skyld i brand

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...