|

Mange lider under samfundets totale fokus på corona

Af Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti i Favrskov Mette Nøhr , Grønhøjvej 33, 8450 Hammel

Mette Nøhr (C)

 

Kunde: “Kan du hjælpe mig med nogle sokker?”

Ekspedient: “Nej, det kan jeg desværre ikke, for jeg må ikke yde nogen form for service, da varen ikke er forudbestilt……Men du kan gå uden for døren og sende mig en bestilling, så skal jeg finde dem frem til dig”.

Ja, det lyder helt molboagtigt, men det er desværre virkeligheden for detailhandlen. Myndighederne har nu åbnet for, at man som kunde må gå ind i den fysiske butik for at betale den vare, man har forudbestilt. Men hvis man på sin vej frem mod disken ser en vare, som man gerne vil købe, så er det ikke bare lige til. Så skal man gå uden for butikken og lave en ny forudbestilling, som man så kan gå ind i butikken og betale for.

Det giver absolut ingen mening. Jeg er med på, at vi skal bekæmpe coronaen, men vi skal ikke gøre det med hovedet under armen. Vi skal bruge den sunde fornuft. Når myndighederne kan acceptere hundredvis af kunder i Bilka på én gang, bør man også lade butikkerne nede på hovedgaden i Hammel kunne lukke et par kunder eller tre ind ad gangen.

Det er som om, at vi udelukkende stirrer på smittetal, mens vi ignorerer, hvor mange der lider under samfundets totale fokus på corona. Vi hører ikke meget om de mange børn og unge, der går ned med flaget, fordi deres sociale liv er væk. Vi hører ikke meget om de ældre, som ikke må få besøg af pårørende. Vi hører ikke meget om syge, der ikke får den nødvendige behandling i rette tid, fordi alt handler om corona. Vi hører ikke meget om virksomhederne, der må dreje nøglen som konsekvens af tvangslukningen. Der venter en gigantisk regning på den anden side, og her tænker jeg både økonomisk og menneskeligt.

Ønsker du virkelig britiske eller portugisiske tilstande, lyder spørgsmålet, når man argumenterer for at genåbne samfundet med omtanke og sund fornuft. Nej, det gør jeg ikke. Men jeg ønsker heller ikke græske tilstande, når det handler om vores samfundsøkonomi, og risikoen vokser og vokser dag for dag, når samfundet fastholdes i et jerngreb. Man kan godt gå op i både folkesundhed og samfundsøkonomi, og det ville være rart, hvis regeringen begyndte at handle ud fra den kendsgerning.

Venlig hilsen

Mette Nøhr, (C)

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis..Hvorslev – Ulstrup.

.Hvorslev – Ulstrup.

Af formand for Dansk Folkeparti Mercedes Czank ... læs mere
Indbrud på Tåsingevej

Indbrud på Tåsingevej

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Få faglig hjælp til at komme igennem allergisæsonen

Få faglig hjælp til at komme igennem allergisæsonen

Hadsten og Hinnerup Apotek via cmail2.com ... læs mere
ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

ÆLDRE SAGEN HAR KLARE ØNSKER TIL BUDGETTET I FAVRSKOV

Flere plejeboliger, hjemmepleje og årskort til kollektiv trafik er nogle af de emner, Ældre Sagen Favrskov peger på ... læs mere
Ny chef for Børn og Familie

Ny chef for Børn og Familie

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Gå til din rigtige slagter

Gå til din rigtige slagter

Knud Slagter har det store udvalg ... læs mere
Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Til 2 piger der snød med betalingen af TAXA

Turen gik fra Voldum Rudvej i Voldum til Viby ... læs mere
Loading...