|

Mit første år…

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten
Byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti
www.reneschneider.dk

Den 19. november er det præcis et år siden, vælgerne i Favrskov viste mig den store tillid at stemme mig ind i byrådet. Det er jeg dybt taknemmelig for, så derfor siger jeg endnu en gang stor tak!

Det har været et både travlt, men også meget lærerigt år for mig personligt.
Selvfølgelig har man på forhånd en forestilling om livet som “byrod”, men der er meget at lære, når man som jeg for første gang træder ind i “maskinrummet” i lokaldemokratiet.

Politiske “venner og fjender” bliver forvandlet til gode kollegaer. Forskellige opfattelser og meninger er grobunden for udviklende samtaler og øget forståelse for andres meninger.
Vi er ikke – og skal ikke være – enige om alt. Og det er vi bestemt heller ikke altid.
Men man bliver altså ikke dummere af at høre andres meninger og argumenter. Tværtimod.
Når det kommer til stykket, så er det vel det, demokratiet handler om. Og det gælder selvfølgelig også i vores lokale demokrati og os “byrødder” imellem.

Jeg har i mit første år lært meget om arbejdet i byrådet.
Og jeg glæder mig over mange ting, vi i fællesskab har fået gennemført.
Lad mig blot nævne to ting:
Da det nye byråd trådte sammen, stod vi over for en vanskelig budgetproces med nedskæringer over en bred kam. Heldigvis blev der fundet mange muligheder for at undgå de værste nedskæringer på de mest borgernære områder, og hele budgetprocessen endte med et meget stort flertal for de næste års kommunale budget.

En anden og mere “jordnær”, men ikke desto mindre virkelig vigtig beslutning, var det samlede byråds beslutning om at trafiksikre krydset i Lyngå, hvor Hammelvej og Lyngåvej krydser hinanden. Bilisters alt for høje fart gennem Lyngå er en meget stor fare for skolebørnene, når de skal krydse Hammelvej på vej over til skolebussens holdeplads.
Lyngås borgere har i årevis kæmpet for en løsning af problemet, og jeg er stolt over, at byrådet lyttede til borgerne i Lyngå og enstemmigt vedtog fartdæmpende foranstaltninger i form af oplyste bump på Hammelvej.
Så bliver lokaldemokratiet ikke bedre!

MOVEMBER
Vi er nu langt inde i november måned, og det betyder, at Movember-initiativet er ligeså.
Derfor ser vi flere overskæg på gaden, på arbejde og i sociale sammenhænge, end vi måske er vant til. Men faktisk er dét at gro sig et overskæg i november måned ikke bare en trend for udseendets skyld. Det har et højere formål, og det er derfor, jeg støtter initiativet.
Historien
Movember Movement startede som et projekt med 30 deltagere tilbage i 2003 i Melbourne, Australien. Siden da er NGO’en vokset med hast og havde i 2017 ikke færre end 5.542.507 deltagere fra 20 forskellige lande.
Movembers formål er at skabe opmærksomhed og grobund for samtaler, som kan sætte fokus på mænds sundhed, specielt prostatakræft, testikelkræft og mental sundhed, herunder selvmordsforebyggelse. Måneden igennem rejses der midler til initiativer og projekter, som netop arbejder med disse emner.
Mit personlige projekt Efter godt 10 dage ser min skægvækst under næsen nok stadigvæk lidt ”pjusket” ud, men jeg regner da med, at jeg i slutningen af november kan fremvise en nogenlunde ”helstøbt” moustache.

Håber du er med på initiativet!

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Nyt fitnessanlæg for hele Hadsten åbner på DJH

Nyt fitnessanlæg for hele Hadsten åbner på DJH

DJH har fået et nyt udendørs fitness anlæg. Anlægget er finansieret af Håndværkerkollegiets fond og er blevet bygget i løbet af 2022 ... læs mere
Vestjysk Bank har fremgang i forretningen trods usikre tider

Vestjysk Bank har fremgang i forretningen trods usikre tider

I 1.-3. kvartal 2022 realiserede Vestjysk Bank et resultat før skat på 331 mio. kroner. Resultatet er præget af en negativ forrentning af egenbeholdningen, men følger fortsat forventningerne for 2022. Trods et usikkert marked og skarp konkurrence har Vestjysk Bank ... læs mere
"EN JULEHISTORIE 2022" ER I HANDLEN...

“EN JULEHISTORIE 2022” ER I HANDLEN…

Kurt Villy har samlet en julekalenderbog med lokalhistoriske fortællinger på præcis 24 afsnit. Køb den i Skjold Burne, Hadsten før din nabo ... læs mere
Skuffende resultat af folketingsvalget for Favrskov

Skuffende resultat af folketingsvalget for Favrskov

Der er vendt op og ned på meget efter folketingsvalget – også lokalt ... læs mere
Tyveri af teleskoplæsser

Tyveri af teleskoplæsser

Onsdag morgen modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om et tyveri af en teleskoplæsser af modellen Manitou 732 til en værdi af flere hundrede tusinde kroner ... læs mere
UD I NATUREN (100)

UD I NATUREN (100)

November har et ry om dyster himmel og kedelig natur. Begyndelsen af måneden har dog budt på flotte farver på himlen og smukke falmende blade.🍁🍂🍁 ... læs mere
Rejsegilde på det nye hjælpemiddeldepot i Hadsten

Rejsegilde på det nye hjælpemiddeldepot i Hadsten

Opførelsen af hjælpemiddeldepotet skal skabe tidssvarende fysiske rammer for en række servicefunktioner på ældre- og sundhedsområdet ... læs mere
Vin til middagen Mortens Aften?

Vin til middagen Mortens Aften?

Hvad skal de perfekte vine til til andesteg og risalamande kunne? ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Sparetips og gamle dyder ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Graphic novels for børn ... læs mere
ER DU TIL GAS, PILLER ELLER FYRE?

ER DU TIL GAS, PILLER ELLER FYRE?

Søften Revyen 2022 er til det hele… ... læs mere
Sunde og produktive 12 år gamle vinstokke sælges

Sunde og produktive 12 år gamle vinstokke sælges

Ældre vinstokke bliver kun bedre med årene. Det samme er desværre ikke tilfældet med vinbønder… ... læs mere
Loading...