|

Modelbane Europa genåbner efter 3 måneders corona-lukning

Lørdag den 13. juni slår modelbanen dørene op kl. 10.

Nu bliver det igen muligt at opleve modelbanens eventyrlige verden for store og små.

Som alle andre museer – store som små – har Modelbane Europa i Hadsten holdt lukket siden den 13. marts, hvor statsministeren på direkte TV annoncerede de tiltag, der skulle til for at forhindre for stor smittespredning af covid-19 virus. Efter 3 måneders nedlukning er folkene bag modelbanen igen klar til at modtage gæster i det lille museum. Det sker lørdag den 13. juni kl. 10 – 16.

– Vi glæder os meget til atter at kunne vise vores lille eventyrlige verden frem for vores gæster, siger Bjarne Werliin, formand for Hadsten Modeljernbaneklub, som står for driften af Modelbane Europa. Tog og biler har jo bare stået og samlet støv, mens vi har haft lukket. Nu er det på tide, at de skal ud at køre igen. Vi kan jo ikke have, at de gror fast, hvor de holder.

Modelbanen har forberedt sig grundigt forud for genåbningen. Alle anbefalinger og lovkrav fra myndighedernes side vil blive overholdt. Der er blevet gjort grundigt rent, håndspritdispensere og håndsprit i rigelige mængder er indkøbt, små plakater med sundhedsmyndighedernes gode råd er hængt op på strategiske steder, skærme er ophængt i caféen og ved andre faste personalestationer, og gulvene er inddelt med afstandsmarkeringer. Og endelig er personalets arbejdsgange justeret i forhold til at mindske smitterisiko blandt gæster og personale.

Gæster med årskort har af gode grunde ikke haft mulighed for at udnytte årskortet fuldt ud. Derfor tilbyder Modelbane Europa årskortholdere at kunne få kortets udløbsdato forlænget med 3 måneder. Som kortholder kan man blot henvende sig i caféen første gang, man besøger modelbanen. Så får man en påtegning på kortet om, at gyldigheden er forlænget.

Det er kun fair, at man har et årskort med alle 12 måneders reelle gyldighed, fortæller Bjarne Werliin. Samtidig er det jo nok ikke en hemmelighed, at vi som alle andre museer har lidt økonomisk under lukningen. Derfor håber vi, at man som årskortholder vil overveje, om man vil yde os en lille støtte ved blot at købe et nyt årskort, når det gamle udløber. Jeg vil gerne fastslå, at det ikke er noget, vi forventer af vores gæster, men det vil hjælpe os lidt her og nu.

Da foreningslivet også har været lukket ned, har modelbanens folk kun i begrænset omfang kunne arbejde på model­anlæggene. Der er således ikke de store nyheder at præsentere. Kun enkelt forbedringer hist og her.

Hos Modelbane Europa er man glade for at kunne åbne her lige inden højsæsonen. De næste to weekender har modelbanen åben lørdag og søndag kl. 10 – 16. Fra den 27. juni, hvor skolerne går på sommerferie, har modelbanen åbent hver dag kl. 10 – 17 frem til den 16. august.

Modelbane Europa kan i øvrigt følges på hjemmesiden www.modelbaneeuropa.dk og på modelbanens Facebookside.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.I højt solskin har 128 glade drenge og piger netop taget hul på årets fodboldskole på NMT-Byens Arena.

I højt solskin har 128 glade drenge og piger netop taget hul på årets fodboldskole på NMT-Byens Arena.

HSK byder 128 glade fodbold drenge og piger velkommen til Årets fodboldskole ... læs mere
Cafe Snakbar åbner snart, og det er en drøm, der bliver til virkelighed.

Cafe Snakbar åbner snart, og det er en drøm, der bliver til virkelighed.

Hadsten får en ægte lille cafe, som skal drives af lokale frivillige kræfter, og der er en kæmpe lokal opbakning.  ... læs mere
I Hadsten åbner på fredag 7. august Røde Kors Café Snakbar.

I Hadsten åbner på fredag 7. august Røde Kors Café Snakbar.

Snakbar er  100% baseret på frivillig arbejdskraft.  ... læs mere
Her maler de vist selv KØERNE ??

Her maler de vist selv KØERNE ??

Hvad er det for en type køer ... læs mere
SNYDT, ARNE!!!

SNYDT, ARNE!!!

Socialdemokratiets store og altoverskyggende valgløfte op til valget for godt et års tid siden, og et væsentligt element i ”4-bandens” forståelsespapir var, at det nu skulle ”blive Arnes tur”. Arne, den nedslidte bryggeriarbejder, skulle have ubetinget ret til en tidlig ... læs mere
annonce -  afsyrede massive møbler sælges

annonce – afsyrede massive møbler sælges

Henvenvendelse 25 30 10 01 eller 40 94 04 22 - spørg efter historien bag møblerne ... læs mere
MATHILDE VEDDE, FØDT THOMMESEN

MATHILDE VEDDE, FØDT THOMMESEN

Et gammelt postkort fik Kurt Villy til at se nærmere på Mathilde Vedde fra Hadsten Højskole ... læs mere
Vores ældre og svage borgere skal mødes med værdighed og respekt. 

Vores ældre og svage borgere skal mødes med værdighed og respekt. 

Af Rikke Randrup Skåning - Medlem af Social og sundhedsudvalget (A) ... læs mere
Loading...