|

Morrismanden nåede ikke at blive færdig

Af Redaktør Jørgen Kjær – Hadsten

Der står også et par donorbiler udendørs på landejendommen. Forrest en Morris Monaco fra 1971.

 

Af Jørgen Kjær

 

Der var engang tilværelsen var lidt mere simpel. Man skulle ikke tage så mange valg. Enten var man til Stones eller Beatles, Cliff eller Elvis, cigaretvalget stod hovedsagelig mellem Prince eller Cecil, ølsmagen bød på Hof eller Tuborg – men vi fra Randers valgte nu Thor. Var man til engelske biler kunne det være enten Morris eller Austin – det var nemlig dengang England havde en hæderkronet og efterspurgt bilindustri. Peter Rask Jensen, der voksede op i Visborg ved Hadsund, valgte Morris. Af en eller anden forelskede han sig i engelske Morris, som blev nærmest en lidenskabelig besættelse, som gennem årene kulminerede med en større samling af Morris biler. Lad os i al respekt kalde ham Morrismanden i denne artikel.

 

Morrismanden nød turene i sin LASTBIL

 

Hvorfor det lige blev Morris, kan vi ikke få at vide, Peter Rask Jensen døde nemlig som 81-årig  efter alvorlig sygdom i foråret. Vi har derfor sat hans datter Pia Borg Mouritzen stævne på hans lille landejendom ved Terndrup syd for Aalborg for at høre lidt mere om de mange biler faderen fik samlet, og som nu skal sælges på auktion som en slags ladefund.

Pia Borg Mouritzen passer godt på sin Morris MO fra 1952 som nu et kært minde om sin far og en barn- og ungdom med Morris-biler. Den står stadig flot trods de mere end 20 år, der er gået, siden den blev restaureret af faderen.

 

-Jeg og min bror er vokset op biler, og på et tidspunkt blev det nærmest kun ældre biler og alle af mærket Morris. Jeg ved ikke hvorfor det absolut kun skulle være Morris, men den første bil, jeg husker, er familiens Morris Mascot, fortæller Pia Borg Mouritzen, der tydeligt husker de mange ture rundt i landet, hvor der blev hentet gamle Morris i gamle lader og andre underlige steder, som hun husker det.

-Vi børn ville gerne med. Det var spændende, hvad han nu havde fundet.

Morrismanden brugte sin Morris Oxford fra 1965 til daglig brug. Den blev sidst synet i 2019.

 

Peter Rask Jensens daglige bil var også ældre Morris, og hans datter husker tydeligt fra barndommen den megen opmærksom, de gamle biler vakte. Specielt når de havde hentet endnu en gammel bil et sted i landet, og bragte den hjem efterpændt en anden gammel bil.

Morrismanden fra Terndrup købte flere af sine biler for at have reservedele. Han kunne også ofte hjælpe andre Morris-ejere med reservedele.

 

-Han sagde ofte, det var for at skaffe reservedele til de ældre biler, men mange af bilerne var i så god stand, at han ikke nænnede at hugge dem op, forklarer Morrismandens datter. Bilerne hobede sig derfor op i udbygningerne på den landejendom, som Peter Rask Jensen købte i 1996 for at få plads til sin samling af Morrisbiler. Det blev til omkring 30 biler – alle af mærket Morris. Den ældste er Morris Twentyfive fra 1936.

-Det er en rigtig luksusbil, som der faktisk kun har været en ejer af før min far. Den havde jeg gerne set han havde fået sat i stand i stedet for den gamle lastbil. Det nåede han desværre ikke, sukker Pia Borg Mouritzen, der dog har fået et helt specielt minde om sin afdøde far.

Peter Rask Jensen kastede sin kærlighed på engelske Morris og fyldte værksted og lade med omkring 30 biler af mærket.

 

-Da jeg blev færdig som lærer i 1999, overraskede han mig med en helt nyrestaureret Morris MO fra 1952, som han i al hemmelighed havde restaureret til mig. Den har jeg haft lige siden, forklarer Pia, der dog har haft bilen opstaldet hos sin far lige siden, da hun ikke har plads til den ved sin bolig i Ballerup.

-Jeg har altid nydt at komme til Jylland og køre lidt i bilen, der da også har kørt til flere bryllupper, forklarer hun.

-En virkelig Morris entusiast har her forladt denne verden, lyder det fra John Hollænder, som har kendt Peter Rask i mange år.

Peter Rask Jensen nåede ikke at færdiggøre sin Morris Isis fra 1956. Det er en ret sjælden bil, der kun er lavet i lige godt 3.600 eksemplarer.

 

-Peter var et rigtig dejligt og hjælpsom menneske, og det var altid hyggeligt at besøge ham på hans lille ejendom i Terndrup – ligeledes var det dejligt at få besøg af Peter, når han havde vovet sig til Aalborg i sin gamle Morris Oxford. Peter var virkelig Morris entusiast. Han havde en stor samling af Morris blandt den fine Morris Commercial lastbil. Manglede man en reservedel til en gammel Morris, var Peter altid klar til at hjælpe, forklarer John Hollænder, der allerede savner besøgene af Morrismanden.

Pia Borg Mouritzen og hendes bror har i første omgang planlagt at beholde tre af de biler, deres far var mest glad. Det er blandt andet lastbilen, ren ret sjælden Morris Commercial fra 1946.

 

Finn Campen glæder sig til at hjælpe Pia Borg Mouritzen med at sælge hendes fars samling.

 

Nåede ikke at færdiggøre sin Isis

-Jeg ved ikke om min far regnede med, at han skulle nå at restaurere alle sine biler, men ved sin død var han næsten færdig med at restaurere den sjældne 6-cylindrede Morris Isis, som jeg husker vi kørte i som børn, forklarer Pia Borg, der tydeligt husker, da de hentede bilen i Aarhus, der var kommet med en færge fra Bornholm.

-Det var svært at finde reservedele til den Isis, der kun er fremstillet i et begrænset antal, han havde fået de sidste dele hjem fra England, men nåede som nævnt desværre ikke at få den samlet færdig, sukker Pia Borg, der i øjeblikket er i gang med at gøre klar til at få afviklet faderens samling af biler i et samarbejde med Campen Auktioner, da ejendomsmægleren også er kontaktet.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld ved Ødum på motorvejen

Færdselsuheld ved Ødum på motorvejen

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
2 biler kørt sammen

2 biler kørt sammen

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
MANDAG DEN 30. AUGUST 2021 KL. 19.00 UTC+02-21.30 UTC+02

MANDAG DEN 30. AUGUST 2021 KL. 19.00 UTC+02-21.30 UTC+02

af Irma Møller, - formand for Kræftens Bekæmpelse i Favrskov ... læs mere
Gåtur fra Ulstrup Skole, Hovedgaden 58, 8860 Ulstrup, deltager gebyr 50,00 kr.

Gåtur fra Ulstrup Skole, Hovedgaden 58, 8860 Ulstrup, deltager gebyr 50,00 kr.

af Irma Møller , formand for Kræftens Bekæmpelse i Favrskov ... læs mere
Listeria i cheddarost

Listeria i cheddarost

Lactalis Danmark tilbagekalder et parti Cahill’s Porter Cheddar ost, da der er risiko for listeria i produktet. Tilbagekaldte fødevarer, Publiceret: 29. juli 2021 ... læs mere
Denne bil savner sin ejer

Denne bil savner sin ejer

Bilen står på Siriusvej 7 8370 Hadsten ... læs mere
UD I NATUREN (32)

UD I NATUREN (32)

I dag får du en håndfuld motiver, taget på en solskinsdag, i og omkring den lukkede fiskepark i Svejstrup ... læs mere
Favrskov Revyen Taber Masken

Favrskov Revyen Taber Masken

Når Favrskov Revyen i år slår dørene op for den 13. sæson er det under titlen: Favrskov Revyen 2021 - Taber Masken ... læs mere
Hvem ringer kirkeklokkerne for?

Hvem ringer kirkeklokkerne for?

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten,- byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
HADSTEN HÅNDBOLD STILLER TIL START I STAFET FOR LIVET

HADSTEN HÅNDBOLD STILLER TIL START I STAFET FOR LIVET

Lørdag d. 28.-29. August afholdes der Stafet For Livet Hadsten, hvor overskuddet går til kampen mod kræft - og i år stiller vi til start fortæller Niels Olsen ... læs mere
Listeria i Kylling-Kalkun Kødboller

Listeria i Kylling-Kalkun Kødboller

Normeat A/S tilbagekalder et parti Kylling-Kalkun Kødboller, da der ved en stikprøvekontrol er konstateret listeria ved holdbarhedens udløb ... læs mere
Loading...