|

Motorcykelbetjente på jagt efter hurtig knallert

Østjyllands Politi oplyser

Tirsdag kl. 14.20 blev to motorcykelbetjente opmærksom på en knallert på Landevejen i Ødum ved Hadsten. Da føreren af knallerten så betjentene, gassede han op, og det blev indledningen til en længere eftersættelse, hvor knallerten undervejs nåede op over 100 km/t.

Føreren af den store knallert blev undervejs noteret for kørsel frem for rødt lys, 5 x manglende tegngivning, kørsel på cykelsti, en vigepligtsforseelse og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Det sidste markedede han meget tydligt, da han, i stedet for at standse, da den ene motorcykelbetjent kørte op på siden af ham, lavede et styreudslag kombineret med et lille spark mod politimotorcyklen, hvilket resulterede i et bøjet sidespejl.

Kørsel fortsatte mod Hadsten, hvor det på et tidspunkt lykkedes færdselsbetjentene at lukke ham inde ved hjælp af de to motorcykler. Det fik ham dog ikke til at standse, og han fortsatte i stedet ind over en mark med begge politimotorcyklerne i hælene.

Betjentene kunne dog kun følge med de første ca. 500 meter, hvorefter føret blev for blødt og mudret, så de måtte efterlade motorcyklerne og fortsætte eftersættelsen til fods gennem skov og eng. Undervejs fik betjentene assistance fra en gruppe jægere og deres jagthunde, der også befandt sig i området, og som kunne pege dem i retning af knallerten.

Da knallerten nåede til et vandløb måtte føreren give fortabt. Han efterlod knallerten og løb fra stedet op ad en stejl skrænt og op på motorvejen. Her fortsatte eftersættelsen kortvarigt i nødsporet, og her stod det hurtigt klart, at betjentene var i bedre form, og de fik halet ind på ham.

Med betjentene lige i hælene løb manden fra motorvejen igen og ind i en skov, hvor han mistede pusten og slog ud med armene. Han blev med det samme anholdt, og erkendte, at han forsøgte at stikke af, da han godt vidste, at knallerten ikke var lovlig og ville blive beslaglagt, hvis politiet fik fat i den.

Da de kom tilbage til den efterladte knallert, var det tydeligt for færdselsbetjentene, at den var blevet konstruktivt ændret til at kunne køre væsentligt hurtigere end de tilladte 45 km/t. Ejeren fortalte selv, at han for nylig havde fået den målt til en tophastighed på 148 km/t.

Den 18-årige mand blev, ud over de mange færdselsforseelser under eftersættelsen, sigtet for kørsel uden førerret til stor knallert, for kørsel på uindregisteret knallert, da den ikke havde nogen nummerplader på, for manglede forsikring og for at have konstruktivt ændret knallerten til at kunne køre væsentligt hurtigere end det tilladte. Knallerten blev herefter beslaglagt og skal nu undersøge nærmere.

**

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Legendernes Tid

Legendernes Tid

Kæmpe tillykke, Lars Toft ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
En skibonit slog sig for mange år siden ned i Hadsten… og nu fylder han 80 år

En skibonit slog sig for mange år siden ned i Hadsten… og nu fylder han 80 år

Den 3. december fylder Lars Toft Hansen 80 år. Stort tillykke! ... læs mere
UD I NATUREN (51)

UD I NATUREN (51)

Velkommen til december og dermed årstiden vinter. ☃️🛷☃️ ... læs mere
LÆNKEHUNDEN FIK ET BEN

LÆNKEHUNDEN FIK ET BEN

Det er den 2. december, og om end postens tilsynekomst normalt vakte glæde i de små hjem, var der enkelte firbenede skabninger, som ikke havde øje for buddets kvaliteter ... læs mere
DEN BEDSTE FORBEREDELSE TIL EN VINTER MED SNE

DEN BEDSTE FORBEREDELSE TIL EN VINTER MED SNE

Gå til Gadeberg XL - på toppen af Hadsten ... læs mere
Andel i et Romfad

Andel i et Romfad

Køb en andel i et valgfrit romfad og få 5-6 fl. egen rom med navn, nummer og årstal, samt et flot håndskrevet og indrammet certifikat.  ... læs mere
Taksterne for 2022 er vedtaget

Taksterne for 2022 er vedtaget

På byrådsmødet den 30. november godkendte byrådet i Favrskov Kommune taksterne or 2022 i Favrskov Forsyning ... læs mere
Indbrud i Foldby

Indbrud i Foldby

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...