|

Når musik bliver grøn – og hjælper til at fremme tilplantning af nye Folkeskove.

Growing Trees Network Foundation har udnævnt producer og sangskriver OYA til Ambassadør

Foto : nr. 2 fra venstre er OYA, Lars Hejselberg og Kim Nielsen

 

  1. Musik er mere end toner, der sammensættes således, at de frembringer en vellydende melodi, hvis du spørger producer og sangskriver OYA, der har produceret og skrevet for artister såsom Nik & Jay og Morten Breum. For ham er musik noget, der er med til at skabe mening i verden, og netop derfor er han stolt af sin nye titel som ambassadør for Growing Trees Network Foundation.

Organisationen planter nye Folkeskove i samarbejde med Naturstyrelsen, danske kommuner og kirker, og har lige nu travlt med at plante de over 1 million træer danskerne donerede via TV2 showet ‘Danmark planter træer’. Det er således med stor glæde, at han løfter sløret for samarbejdet, der lader musikken vokse ind i himlen – bogstaveligt talt – og sætter mere fokus på FN’s 17 verdensmål, herunder klimaforandringer, rent drikkevand og økosystemer på land.

Visionen for Growing Trees Network Foundation er at bidrage til en mere bæredygtig fremtid for nuværende og kommende generationer via plantning af nye Folkeskove i ind- og udland. Organisationens formål er at beskytte og genoprette økosystemet på land, sikre adgang til bynær natur, hjælpe til sikring af rent drikkevand, samt bekæmpe de tiltagende klimaforandringer og deres konsekvenser. Dette er noget, OYA er stolt af at bidrage til:

“Samarbejdet med Growing Trees Network Foundation er helt sikkert en milepæl i min karriere. En forudsætning for at jeg kan skabe musik er nemlig, at jeg er inspireret; naturen er min største
inspirationskilde, og det er her, jeg finder mig selv og finder en dybde, der gør, at jeg kan producere sange, der inviterer lytteren ind i et univers, der skaber mening,” Uddyber OYA omkring betydningen af hans ambassadørrolle for Growing Trees Network Foundation, der i løbet af 2020 vi have plantet mere end 1,4 mio. træer i Danmark. Med andre ord har han tilegnet sig rollen som bannerfører for musikbranchen, og således opfordrer han andre til at reflektere over deres klimaindsats.

“Livet er en rejse, der formes efter, hvordan individet vælger at gribe det an. Det samme gælder med musikken, der altid er åben for fortolkning, og som skaber mening i forskellige liv. I musikken såvel som i livet planter man, symbolsk set, mange frø, og man ser dem vokse og udvikle sig, hvilket er det smukke. Rejsen er det smukke – med andre ord, og jeg glæder mig til at se frøene, vi planter, blive til træer, og jeg glæder mig til at producere musik, der tager sit udgangspunkt i paradiset omkring os, som vi selv kan være med til at skabe og dyrke: nemlig naturen,” Udtaler OYA om samarbejdet med Growing Trees Network Foundation, og han er ikke ene om begejstringen.

Også formanden for Growing Trees Network Foundation, Lars Heiselberg Vang Jensen, ser samarbejdet med den anerkendte producer som et stort skridt på vejen til at skabe en grønnere verden: 

“Mødet med OYA vækker et nyt tiltag i organisationen. Hans engagerede, sanselige, kreative og medmenneskelige natur ramte os alle dybt. Hans person og det netværk, han bevæger sig i – såvel nationalt som internationalt – er en gave for os at samarbejde med,” 

Forklarer Lars, der uddyber, at den musikalske vinkel er oplagt, fordi musik kan være med til at sprede budskabet mere effektivt. Folk husker og påvirkes af musik og lyrik på en anden måde end ved at læse endnu en artikel, herved kan musikken være med til at samle mennesker i den gode sags tjeneste. Spørger man OYA, er der da heller ingen tvivl om, at musik kan være med til at skabe grønnere fremtidsudsigter

“På nuværende tidspunkt kan jeg ikke løfte sløret for, hvilke konkrete musikalske tiltag der er i støbeskeen, men der er mange idéer på “tegnebrættet”, og jeg er sikker på, at det bliver smukt. Men kan det i det hele taget blive andet, når man kombinerer de smukkeste ting i verden – musik og natur?” 


Afslutter OYA, der håber, at Danmark vil tage godt imod samarbejdet og de mange tiltag, der ligger i fremtidsplanerne.

Growing Trees Network Foundation der hjælper sammen med danskerne og virksomheder til, at rejse nye Folkeskove over vigtige drikkevandsmagasiner på kommunal- , stats- , og kirkejord skriver. (I Aarhus kommune pt. sket i Beder, Malling, Åbo, Trige og snart Hasselager og Spørring).

SOME: Hvordan når vi ud til unge mennesker, børn og voksne. Med miljø & naturbudskaber de ønsker at være en del af?  Musik er en kæmpe delsvarnøgle til det svar! Derfor er vi ufatteligt glade for at kunne offentliggøre vores nye samarbejde med sangskriver og producer OYA.

OYA vil fra nu af som ”musik-ambassadør” for Growing Trees Network Foundation, være med til at fremme plantning af flere træer i nye Folkeskove. 

Formand Lars Hejselberg Vang Jensen

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld ved Hinnerup

Færdselsuheld ved Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Familiefilm til hjemmebiografen ... læs mere
Klamme møgdyr og magtens 3-deling

Klamme møgdyr og magtens 3-deling

Kriser får det bedste og det værste frem i folk ... læs mere
”Forladte traktorer og entreprenørmaskiner”

”Forladte traktorer og entreprenørmaskiner”

Af Motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Favrskov står sammen om at holde afstand

Favrskov står sammen om at holde afstand

I tre uger har borgerne i Favrskov Kommune fulgt myndighedernes retningslinjer om at holde afstand og i videst muligt omfang blive derhjemme. Nu opfordrer borgmesteren og politiet til at holde fast – også når det bliver påske ... læs mere
Spred dine påskeindkøb

Spred dine påskeindkøb

Rigspolitiet anbefaler ... læs mere
Genforenet efter 1500 år!

Genforenet efter 1500 år!

af forfatter og detektorfører Jørgen Kjær Hadsten, Hadsten ... læs mere
TE er sundt - udtaler Peter Aschelund fra Skjold Burne i Søndergade i Hadsten

TE er sundt – udtaler Peter Aschelund fra Skjold Burne i Søndergade i Hadsten

Forretningen har et meget stort udvalg - måske Østjyllands største - ikke mindre end 80 forkellige slags ... læs mere
Savner du din tid i militæret?

Savner du din tid i militæret?

Af Motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Trængsel på Genbrugspadsen i Hadsten

Trængsel på Genbrugspadsen i Hadsten

Køen er lang og kun 8 biler må være inde af gangen ... læs mere
Hvorfor fejrer vi påske

Hvorfor fejrer vi påske

Hvorfor vi fejrer påske, er en ganske lang historie som mange rent faktisk mere eller mindre kender. De fleste ved, at påsken på en eller anden måde hænger sammen med religion. Her får du lige en hurtig genfortælling af påskenhistoriens ... læs mere
Sådan vasker du coronavirus ud af vasketøjet

Sådan vasker du coronavirus ud af vasketøjet

Korrekt vask af tøj, sengetøj og håndklæder er afgørende for at slippe af med virus og bakterier i hjemmet. Det er særligt vigtigt i en tid hvor risikoen for at blive smittet med corona-virus er øget. Nyhed | Publiceret d ... læs mere
Loading...