|

Når musik bliver grøn – og hjælper til at fremme tilplantning af nye Folkeskove.

Growing Trees Network Foundation har udnævnt producer og sangskriver OYA til Ambassadør

Foto : nr. 2 fra venstre er OYA, Lars Hejselberg og Kim Nielsen

 

  1. Musik er mere end toner, der sammensættes således, at de frembringer en vellydende melodi, hvis du spørger producer og sangskriver OYA, der har produceret og skrevet for artister såsom Nik & Jay og Morten Breum. For ham er musik noget, der er med til at skabe mening i verden, og netop derfor er han stolt af sin nye titel som ambassadør for Growing Trees Network Foundation.

Organisationen planter nye Folkeskove i samarbejde med Naturstyrelsen, danske kommuner og kirker, og har lige nu travlt med at plante de over 1 million træer danskerne donerede via TV2 showet ‘Danmark planter træer’. Det er således med stor glæde, at han løfter sløret for samarbejdet, der lader musikken vokse ind i himlen – bogstaveligt talt – og sætter mere fokus på FN’s 17 verdensmål, herunder klimaforandringer, rent drikkevand og økosystemer på land.

Visionen for Growing Trees Network Foundation er at bidrage til en mere bæredygtig fremtid for nuværende og kommende generationer via plantning af nye Folkeskove i ind- og udland. Organisationens formål er at beskytte og genoprette økosystemet på land, sikre adgang til bynær natur, hjælpe til sikring af rent drikkevand, samt bekæmpe de tiltagende klimaforandringer og deres konsekvenser. Dette er noget, OYA er stolt af at bidrage til:

“Samarbejdet med Growing Trees Network Foundation er helt sikkert en milepæl i min karriere. En forudsætning for at jeg kan skabe musik er nemlig, at jeg er inspireret; naturen er min største
inspirationskilde, og det er her, jeg finder mig selv og finder en dybde, der gør, at jeg kan producere sange, der inviterer lytteren ind i et univers, der skaber mening,” Uddyber OYA omkring betydningen af hans ambassadørrolle for Growing Trees Network Foundation, der i løbet af 2020 vi have plantet mere end 1,4 mio. træer i Danmark. Med andre ord har han tilegnet sig rollen som bannerfører for musikbranchen, og således opfordrer han andre til at reflektere over deres klimaindsats.

“Livet er en rejse, der formes efter, hvordan individet vælger at gribe det an. Det samme gælder med musikken, der altid er åben for fortolkning, og som skaber mening i forskellige liv. I musikken såvel som i livet planter man, symbolsk set, mange frø, og man ser dem vokse og udvikle sig, hvilket er det smukke. Rejsen er det smukke – med andre ord, og jeg glæder mig til at se frøene, vi planter, blive til træer, og jeg glæder mig til at producere musik, der tager sit udgangspunkt i paradiset omkring os, som vi selv kan være med til at skabe og dyrke: nemlig naturen,” Udtaler OYA om samarbejdet med Growing Trees Network Foundation, og han er ikke ene om begejstringen.

Også formanden for Growing Trees Network Foundation, Lars Heiselberg Vang Jensen, ser samarbejdet med den anerkendte producer som et stort skridt på vejen til at skabe en grønnere verden: 

“Mødet med OYA vækker et nyt tiltag i organisationen. Hans engagerede, sanselige, kreative og medmenneskelige natur ramte os alle dybt. Hans person og det netværk, han bevæger sig i – såvel nationalt som internationalt – er en gave for os at samarbejde med,” 

Forklarer Lars, der uddyber, at den musikalske vinkel er oplagt, fordi musik kan være med til at sprede budskabet mere effektivt. Folk husker og påvirkes af musik og lyrik på en anden måde end ved at læse endnu en artikel, herved kan musikken være med til at samle mennesker i den gode sags tjeneste. Spørger man OYA, er der da heller ingen tvivl om, at musik kan være med til at skabe grønnere fremtidsudsigter

“På nuværende tidspunkt kan jeg ikke løfte sløret for, hvilke konkrete musikalske tiltag der er i støbeskeen, men der er mange idéer på “tegnebrættet”, og jeg er sikker på, at det bliver smukt. Men kan det i det hele taget blive andet, når man kombinerer de smukkeste ting i verden – musik og natur?” 


Afslutter OYA, der håber, at Danmark vil tage godt imod samarbejdet og de mange tiltag, der ligger i fremtidsplanerne.

Growing Trees Network Foundation der hjælper sammen med danskerne og virksomheder til, at rejse nye Folkeskove over vigtige drikkevandsmagasiner på kommunal- , stats- , og kirkejord skriver. (I Aarhus kommune pt. sket i Beder, Malling, Åbo, Trige og snart Hasselager og Spørring).

SOME: Hvordan når vi ud til unge mennesker, børn og voksne. Med miljø & naturbudskaber de ønsker at være en del af?  Musik er en kæmpe delsvarnøgle til det svar! Derfor er vi ufatteligt glade for at kunne offentliggøre vores nye samarbejde med sangskriver og producer OYA.

OYA vil fra nu af som ”musik-ambassadør” for Growing Trees Network Foundation, være med til at fremme plantning af flere træer i nye Folkeskove. 

Formand Lars Hejselberg Vang Jensen

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Vi leger fortsat

Vi leger fortsat

Fortæller Hadsten Håndbold ... læs mere
Venstre ligner mere og mere en lilleput i Folketinget!

Venstre ligner mere og mere en lilleput i Folketinget!

Meningsmålingerne sender partiet i én retning: Nedad? ... læs mere
Bil udsat for hærværk i Laurbjerg

Bil udsat for hærværk i Laurbjerg

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
KvægNYT:

KvægNYT:

Webinar om arbejdssikkerhed, Lov om Dyrevelfærd, vitamin- og mineraltildeling ved non-GM ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Tema: Børnebøgernes digitale verden ... læs mere
Ny dag, men også nyt ord fra Hadsten Håndbold

Ny dag, men også nyt ord fra Hadsten Håndbold

Bogstav-skattejagten kører igen i dag rundt om vestjyskBANK Arena - Hadsten ... læs mere
Vintervedligehold

Vintervedligehold

Vi hjælper både ERHVRV og PRIVATE når vinteren er over os - fortæller entrepenør Ole Sørensen fra Holkjærgård ... læs mere
UD I NATUREN (1)

UD I NATUREN (1)

Endelig fik vi en dag med RIGTIG VINTERVEJR. Det var piv koldt og piv smukt ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
annonce :  PRØV NOGET NYT : Eksotisk kød fra Laurbjerg - det er helt VILDT

annonce : PRØV NOGET NYT : Eksotisk kød fra Laurbjerg – det er helt VILDT

- stort udvalg af eksotiske specialiteter i Laurbjerg ... læs mere
VENSTRE:  NEJ TIL FULD PRIS FOR PASNING PÅ PAUSE

VENSTRE:  NEJ TIL FULD PRIS FOR PASNING PÅ PAUSE

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre, formand for Børne- og Skoleudvalget ... læs mere
Loading...