|

National øvelse: Kemiske hændelser rammer Danmark

Rigspolitiet oplyser

Foto: Rigspolitiet

Hvad sker der, når en eller flere virkelig alvorlige hændelser rammer Danmark? Det bliver testet ved krisestyringsøvelsen KRISØV 2019 den 12. september. Scenariet kredser om kemiske hændelser.

Hvad sker der, når Danmark rammes af en eller flere alvorlige og omfattende kemiske hændelser? Hvordan opretholdes og videreføres samfundsvigtige funktioner som transport, forsyning, kommunikationsveje osv.? Det bliver testet under den store nationale krisestyringsøvelse KRISØV 2019 den 12. september.

Hele apparatet sættes under pres

KRISØV sætter samfundets evne til at komme igennem en alvorlig krise under maksimalt pres – fra regeringens krisestyringsorganisation til det lokale niveau. Scenariet i år kredser om kemiske hændelser centreret i Sydøstjylland.

Der er deltagelse fra ministerier, styrelser, politi, rednings- og sundhedsberedskab, Kemisk Beredskab, medier, virksomheder og ambassader. Deltagerne skal demonstrere, at de er fortrolige med planer, roller, ansvar og procedurer, og at de kan reagere hurtigt og arbejde sammen om at komme igennem en alvorlig krise.

“Danmark er heldigvis et fredeligt land. Men vi kan ikke udelukke, at vi en dag bliver ramt af en eller flere alvorlige hændelser. Vi skal være parat, når den store ulykke rammer landet. Derfor er det nødvendigt at træne hændelsestyper, som optræder sjældent og involverer en meget bred kreds af deltagere i et meget alvorligt scenarie,” siger øvelseschef Ulrik Keller fra Beredskabsstyrelsens Center for Krisestyring.

KRISØV 2019 bliver en øvelse med høj intensitet.

“Vi presser deltagerne på deres evne til at handle og samarbejde og i fællesskab styre samfundet igennem en eller flere meget alvorlige hændelser med så få konsekvenser for borgene som muligt. Målet med øvelsen er at lære, så vi kan udvikle og forbedre vores krisestyringssystem og krisestyringskapacitet generelt. Derfor bliver tempoet højt, så vi kan se, hvor sprækkerne eventuelt begynder at opstå i en presset national krisestyringsorganisation,” siger øvelseschef Michael Kristiansen fra Rigspolitiet.

Om KRISØV

KRISØV er den største krisestyringsøvelse i Danmark. Øvelsen har siden 2003 været afholdt hvert andet år. I år deltager over 30 aktører – ministerier, styrelser, lokale myndigheder, medier, virksomheder og ambassader.

Hovedsporet for KRISØV 2019 er kemiske hændelser i Sydøstjylland. Deltagerne vil blive stillet over for dilemmaer omkring bl.a. redning, evakuering, ordenshåndhævelse, præhospital indsats og varetagelse af Danmarks udenrigsdiplomati.

Efter KRISØV foretages en evaluering, så alle deltagere kan justere og forbedre planer og procedurer med henblik på at styrke samfundets beredskab mest muligt.

KRISØV planlægges af Beredskabsstyrelsen, Rigspolitiet og repræsentanter for de deltagende myndigheder og organisationer.

Følg med under hashtagget #KRISØV2019 på Twitter.

Pressekontakt

Tlf.: 4174 0440

E-mail: presse@rigspoliti.dk

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Vil du vinde en Volkswagen Passat?

Vil du vinde en Volkswagen Passat?

Følg med i Knæk Cancer ... læs mere
Hinnerup Egnsarkiv udstiller lokale fortællinger fra Genforeningen og Befrielsen.

Hinnerup Egnsarkiv udstiller lokale fortællinger fra Genforeningen og Befrielsen.

Hinnerup Egnsarkiv udstiller lokale fortællinger fra Genforeningen og Befrielsen ... læs mere
Derfor er dit postnummer afgørende for prisen på en indboforsikring

Derfor er dit postnummer afgørende for prisen på en indboforsikring

Bor du i en kommune med mange indbrud, kan prisen på din indboforsikring stige markant, også selvom der ikke er mange indbrud i lige netop dit område ... læs mere
Helt og aldeles grotesk!

Helt og aldeles grotesk!

EU har bremset dansk tiltag mod rygning ... læs mere
2 indbrud iFavrskov

2 indbrud iFavrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Søndagsmatiné med sang og keltisk harpe

Søndagsmatiné med sang og keltisk harpe

Stemningsfuld søndagsmusik i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 491.

Ugens naturbilleder nr. 491.

Efteråret er halvvejs og på søndag er sommertid helvejs. Om vi vil eller ej, er det den mørke tid vi går i møde. Dette giver anledning til at nyde det farverige efterårsløv, for inden længe er det væk ... læs mere
KEND NATURPERLERNE I FAVRSKOV

KEND NATURPERLERNE I FAVRSKOV

Danmarks Naturfredningsforening viser nye film om de flotteste naturperler i Favrskov ... læs mere
Fuld butikstyv i Netto

Fuld butikstyv i Netto

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Information om coronasituationen

Information om coronasituationen

Her kan du finde information og seneste nyt om situationen i Favrskov Kommune i forbindelse med udbruddet af corona ... læs mere
Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Det samlede salg af huse, ejerlejligheder og sommerhuse gør tredje kvartal i 2020 til det bedst sælgende i 10 år. Det viser nye handelstal fra Boligsiden ... læs mere
Loading...