|

Natteravnene lancerer Fællesskabslinjen

Fællesskabslinjen startet den 27/3 klokken 12.00

 

 

Natteravnene kan ikke længere være med til at skabe tryghed i nattelivet under nedlukningen af Danmark. Men nu igangsætter Natteravnene Fællessskabslinjen, som kan gøre en forskel for dem der har brug for det.  

I disse Corona-tider, hvor hele landet bliver anbefalet at blive hjemme, har Natteravnene desværre også måtte indstille al Natteravneaktivitet.  Det betyder, at der er rigtig mange frivillige Natteravne, som ikke kan skabe den tryghed, som de normalt gør.

Det gør Natteravnene nu noget ved.

Fra klokken 12 fredag den 27/3 lancerer Natteravnene Fællesskabslinjen. Fællesskabslinjen er en service, hvor man, hvis man føler sig ensom, har mulighed for at blive ringet op af en Natteravn.

Som Natteravne er vi vant til at tale med alle om løst eller fast, nårvi er på gaden.

Det kan vi desværre ikke lige i øjeblikket, men til gengæld kan vi tilbyde en snak over telefonen hvor vi har også tavshedspligt.

Fællesskabslinjen fungerer således, at man går ind på Natteravnenes hjemmeside og udfylder en formular med sit navn og telefonnummer. Inden for 24 timer, bliver man så ringet op af en Natteravn til en uforpligtende snak, som kan hjælpe modden ensomhed og isolation, som mange føler i disse tider.

Fællesskabslinjen er ikke en terapi. Personer som har brug for dette, vil blive oplyst om, hvor de kan få hjælp til sådanne samtaler. Fællesskabslinjen er en form for besøgsven i telefonen og ikke møntet på krisesamtale.

”Vores forening har mange som gerne vil ud og gøre en forskel. Det får vi nu muligheden for ved etableringen af Fællesskabslinjen. Vi er klar, at over det er lidt anderledes end, hvad vi normalt gør, vi er jo vant til få en snak med dem vi møder – uanset alder, fortæller formand Heidi Hagen Siem hos Natteravnene Hadsten-Hinnerup/Søften

Omkring 40 natteravne fra hele landet vil sidde klar fra i Fredag 27/3 klokken 12 til at ringe til dem, der henvender sig.

Aktiviteten med Fællesskabslinjen er et tiltag, som kun er aktivt under denne nedlukning af Danmark. Herefter vil den ophøre med at bestå.

Fællesskabslinjen er tilgængelig på natteravnene.dk.

Eller på den lokale facebook: Natteravnene Hadsten-Hinnerup

Fakta om Natteravnene:
Siden 1998 har erfaringer med Natteravnene vist, at det er et effektivt middel til at skabe større tryghed og livsglæde blande de unge, med mindre vold og hærværk, som sideeffekt.

De 5 Gyldne Regler

Danmarks Natteravne optræder med ens adfærd og etik. Det er sikret gennem blandt andet en grundtræning og løbende dialog.

Natteravnenes indsats er funderet i “De 5 gyldne regler”:


  1. Natteravnene er synlige og observerer, de blander sig aldrig fysisk i uroligheder – men tilkalder professionel hjælp om, hvis det er nødvendigt.

  2. Natteravnene går altid i hold på tre i den karakteristiske gule beklædning. Helst med deltagelse af begge køn og forskellig baggrund, også etnisk.

  3. Natteravnene færdes altid i det offentlige rum (på gaden, i bus eller tog) – aldrig inde, hvor de unge morer sig, i ungdomsklubber, værtshuse, diskoteker.

  4. Natteravnene giver sig tid til at lytte og tale med børn og unge (på de unges initiativ), men uden at yde egentlig rådgivning. Det overlades efter situationen til professionelle i det lokale netværk eller de unges forældre, familie og bekendte.

  5. Natteravnene hjælper “forulykkede” børn og unge – helst gennem deres venner og familie. Holdet følger ikke nogen hjem alene og låner aldrig penge ud.

    Natteravnene optræder aldrig som lokalt vagtværn.

Natteravne påtager sig hverken politimæssige- eller professionelle sociale opgaver, og Natteravnene har ingen særlige beføjelser, men stor gennemslagskraft alene ved deres tilstedeværelse.

 Se mere på www.natteravnene.dk

De bedste Hilsner

Heidi Hagen Siem

Formand

Natteravnene Hadsten- Hinnerup

Tlf: +45 71 28 46 30

Mail: hhs.natteravnene@hotmail.com

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Vil du vinde en Volkswagen Passat?

Vil du vinde en Volkswagen Passat?

Følg med i Knæk Cancer ... læs mere
Hinnerup Egnsarkiv udstiller lokale fortællinger fra Genforeningen og Befrielsen.

Hinnerup Egnsarkiv udstiller lokale fortællinger fra Genforeningen og Befrielsen.

Hinnerup Egnsarkiv udstiller lokale fortællinger fra Genforeningen og Befrielsen ... læs mere
Derfor er dit postnummer afgørende for prisen på en indboforsikring

Derfor er dit postnummer afgørende for prisen på en indboforsikring

Bor du i en kommune med mange indbrud, kan prisen på din indboforsikring stige markant, også selvom der ikke er mange indbrud i lige netop dit område ... læs mere
Helt og aldeles grotesk!

Helt og aldeles grotesk!

EU har bremset dansk tiltag mod rygning ... læs mere
2 indbrud iFavrskov

2 indbrud iFavrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Søndagsmatiné med sang og keltisk harpe

Søndagsmatiné med sang og keltisk harpe

Stemningsfuld søndagsmusik i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 491.

Ugens naturbilleder nr. 491.

Efteråret er halvvejs og på søndag er sommertid helvejs. Om vi vil eller ej, er det den mørke tid vi går i møde. Dette giver anledning til at nyde det farverige efterårsløv, for inden længe er det væk ... læs mere
KEND NATURPERLERNE I FAVRSKOV

KEND NATURPERLERNE I FAVRSKOV

Danmarks Naturfredningsforening viser nye film om de flotteste naturperler i Favrskov ... læs mere
Fuld butikstyv i Netto

Fuld butikstyv i Netto

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Information om coronasituationen

Information om coronasituationen

Her kan du finde information og seneste nyt om situationen i Favrskov Kommune i forbindelse med udbruddet af corona ... læs mere
Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Boligsalget i tredje kvartal er det højeste i 10 år

Det samlede salg af huse, ejerlejligheder og sommerhuse gør tredje kvartal i 2020 til det bedst sælgende i 10 år. Det viser nye handelstal fra Boligsiden ... læs mere
Loading...