|

Natteravnene lancerer Fællesskabslinjen

Fællesskabslinjen startet den 27/3 klokken 12.00

 

 

Natteravnene kan ikke længere være med til at skabe tryghed i nattelivet under nedlukningen af Danmark. Men nu igangsætter Natteravnene Fællessskabslinjen, som kan gøre en forskel for dem der har brug for det.  

I disse Corona-tider, hvor hele landet bliver anbefalet at blive hjemme, har Natteravnene desværre også måtte indstille al Natteravneaktivitet.  Det betyder, at der er rigtig mange frivillige Natteravne, som ikke kan skabe den tryghed, som de normalt gør.

Det gør Natteravnene nu noget ved.

Fra klokken 12 fredag den 27/3 lancerer Natteravnene Fællesskabslinjen. Fællesskabslinjen er en service, hvor man, hvis man føler sig ensom, har mulighed for at blive ringet op af en Natteravn.

Som Natteravne er vi vant til at tale med alle om løst eller fast, nårvi er på gaden.

Det kan vi desværre ikke lige i øjeblikket, men til gengæld kan vi tilbyde en snak over telefonen hvor vi har også tavshedspligt.

Fællesskabslinjen fungerer således, at man går ind på Natteravnenes hjemmeside og udfylder en formular med sit navn og telefonnummer. Inden for 24 timer, bliver man så ringet op af en Natteravn til en uforpligtende snak, som kan hjælpe modden ensomhed og isolation, som mange føler i disse tider.

Fællesskabslinjen er ikke en terapi. Personer som har brug for dette, vil blive oplyst om, hvor de kan få hjælp til sådanne samtaler. Fællesskabslinjen er en form for besøgsven i telefonen og ikke møntet på krisesamtale.

”Vores forening har mange som gerne vil ud og gøre en forskel. Det får vi nu muligheden for ved etableringen af Fællesskabslinjen. Vi er klar, at over det er lidt anderledes end, hvad vi normalt gør, vi er jo vant til få en snak med dem vi møder – uanset alder, fortæller formand Heidi Hagen Siem hos Natteravnene Hadsten-Hinnerup/Søften

Omkring 40 natteravne fra hele landet vil sidde klar fra i Fredag 27/3 klokken 12 til at ringe til dem, der henvender sig.

Aktiviteten med Fællesskabslinjen er et tiltag, som kun er aktivt under denne nedlukning af Danmark. Herefter vil den ophøre med at bestå.

Fællesskabslinjen er tilgængelig på natteravnene.dk.

Eller på den lokale facebook: Natteravnene Hadsten-Hinnerup

Fakta om Natteravnene:
Siden 1998 har erfaringer med Natteravnene vist, at det er et effektivt middel til at skabe større tryghed og livsglæde blande de unge, med mindre vold og hærværk, som sideeffekt.

De 5 Gyldne Regler

Danmarks Natteravne optræder med ens adfærd og etik. Det er sikret gennem blandt andet en grundtræning og løbende dialog.

Natteravnenes indsats er funderet i “De 5 gyldne regler”:


  1. Natteravnene er synlige og observerer, de blander sig aldrig fysisk i uroligheder – men tilkalder professionel hjælp om, hvis det er nødvendigt.

  2. Natteravnene går altid i hold på tre i den karakteristiske gule beklædning. Helst med deltagelse af begge køn og forskellig baggrund, også etnisk.

  3. Natteravnene færdes altid i det offentlige rum (på gaden, i bus eller tog) – aldrig inde, hvor de unge morer sig, i ungdomsklubber, værtshuse, diskoteker.

  4. Natteravnene giver sig tid til at lytte og tale med børn og unge (på de unges initiativ), men uden at yde egentlig rådgivning. Det overlades efter situationen til professionelle i det lokale netværk eller de unges forældre, familie og bekendte.

  5. Natteravnene hjælper “forulykkede” børn og unge – helst gennem deres venner og familie. Holdet følger ikke nogen hjem alene og låner aldrig penge ud.

    Natteravnene optræder aldrig som lokalt vagtværn.

Natteravne påtager sig hverken politimæssige- eller professionelle sociale opgaver, og Natteravnene har ingen særlige beføjelser, men stor gennemslagskraft alene ved deres tilstedeværelse.

 Se mere på www.natteravnene.dk

De bedste Hilsner

Heidi Hagen Siem

Formand

Natteravnene Hadsten- Hinnerup

Tlf: +45 71 28 46 30

Mail: hhs.natteravnene@hotmail.com

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Foreningslivet lever – Det skal det blive ved med

Foreningslivet lever – Det skal det blive ved med

Af Byrådsmedlem Morten Bang - Venstre ... læs mere
Fra ægtemand til plejer

Fra ægtemand til plejer

I påsken mistede Torben Gorm Larsen i Ulstrup sin kone efter 11 års sygdom. Han har samlet gode erfaringer, som han gerne vil give videre til andre ... læs mere
Nu bliver det ulovligt at købe koncentrerede sprøjtemidler

Nu bliver det ulovligt at købe koncentrerede sprøjtemidler

1. juli 2020 vil det ikke længere være muligt for private danskere at købe ukrudtsmidler, bl.a. Roundup, og andre pesticider i koncentreret form ... læs mere
NYT fra LECA

NYT fra LECA

I denne måneds nyhedsbrev kan du blive klogere på nogle Leca®-løsninger, du måske ikke kendte i forvejen ... læs mere
48 trafikanter sigtet efter Kalø-kontrol

48 trafikanter sigtet efter Kalø-kontrol

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
NYT fra VELAS

NYT fra VELAS

Kvægnyt skifter udseende og afsender ... læs mere
Personlige opråb hjælper andre

Personlige opråb hjælper andre

Sammenholdet i arbejdet for et liv uden kræft er stort. En del af sammenholdet er bl.a., at kræftpatienter deler deres personlige historier ... læs mere
Loading...