|

NAVNENYT:

Alternativt regionsrådsmedlem skifter job

 
Rasmus Foged
 
Alternativets regionsrådsmedlem i Region Midtjylland har skiftet sit civile job. Rasmus Foged har i 6 år været sekretariatschef ved Retten i Aarhus. I starten af oktober skiftede han til en stilling som funktionschef i retsafdelingen ved Retten i Aarhus. Dermed er han nu blevet chef for de retssekretærer, der behandler alle rettens straffesager.
 
”Jeg har i mange år arbejdet mest med administrativ ledelse og mindre med sagsbehandling, og jeg glæder mig meget til at komme tættere på sagerne. Jeg synes, straffesagerne er særligt interessante at arbejde med, fordi det er en type af sager, alle kan forholde sig til. Samtidig har straffesagerne mange interessante juridiske problemstillinger, blandt andet vedrørende retssikkerhed og menneskerettigheder,” fortæller Rasmus Foged.
 
Som følge af sit hverv som regionsrådsmedlem er Rasmus Foged fraværende fra sit arbejde ved Retten i Aarhus gennemsnitligt 6-7 dage om måneden. Inden Rasmus Foged søgte stillingen, havde han derfor grundige drøftelser med retspræsidenten om, hvordan arbejdet ville kunne tilrettelægges. Blandt andet er der lavet klare aftaler om, hvordan hastende spørgsmål behandles, når han er fraværende.
 
Rasmus Foged udtaler: ”Der er ingen tvivl om, at det er en udfordring at kombinere et lederjob med at være lokalpolitiker og far til tre børn. Særligt i et lille parti, hvor jeg ikke har partifæller at dele opgaverne med, er der meget, jeg skal nå. Samtidig vil jeg gerne være tilgængelig og til stede som leder. Heldigvis kender jeg medarbejderne i afdelingen og rettens dommere rigtig godt i forvejen. Det tror jeg vil gøre det lettere at håndtere nogle ting fra distancen af og til.”
 
Inden Rasmus Foged kom til Retten i Aarhus, var han administrationschef ved Sø- og Handelsretten i København – en funktion han også varetog de første 4 år ved Retten i Aarhus sammen med funktionen som sekretariatschef. Inden da arbejdede han i Domstolsstyrelsen, hvor han blandt andet var souschef i Domstolenes Administrationscenter.
 
Rasmus Foged er også medlem af Alternativets politiske ledelsesorgan ”Politisk Forum”, og han er repræsentant for Alternativets 3 regionsrådsmedlemmer i Politisk Forums Ledelsesudvalg. Han er derudover folketingskandidat og har tidligere været bestyrelsesmedlem i Alternativets lokalforening i Aarhus. Rasmus Foged er 41 år, gift og har tre børn på 4, 7 og 9 år. 
 
Pressefoto vedhæftet (fotograf Jesper Thabo Rasmussen).
Rasmus Foged
Regionsrådsmedlem for Alternativet, Region Midtjylland
Folketingskandidat for Alternativet, Storkreds Østjylland
 
Willemoesgade 31, 8200 Aarhus N.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.”Grevens Fejde” – kapitel 2

”Grevens Fejde” – kapitel 2

I og omkring Lyngå er ”Grevens Fejde” genopstået ... læs mere
Ekspropriation til Vestre Ringvejs forlængelse i Hadsten

Ekspropriation til Vestre Ringvejs forlængelse i Hadsten

Ved ekspropriation skal Favrskov Kommune erhverve arealer og rettigheder til forlængelse af Vestre Ringvej samt ombygning af krydset Skanderborgvej/Toftegårdsvej i Hadsten ... læs mere
SPIS SAMMEN – SAMMEN MED OS I SLØJFEN:

SPIS SAMMEN – SAMMEN MED OS I SLØJFEN:

Hyggelig eftermiddag med besøg af TV2 Østjylland ... læs mere
Jobinformationsmøde hos politiet i Aarhus

Jobinformationsmøde hos politiet i Aarhus

Mød os og få et indtryk af politiets uddannelser og hverdagen i politiskjorten ... læs mere
Sidste sang i den blå

Sidste sang i den blå

Efterårets sidste fællessang i Sløjfen på søndag ... læs mere
25 ¨års jubilæum

25 ¨års jubilæum

Reception/åbent hus hos Kreativ Marketing i Hadsten ... læs mere
Indbrud på Hjaltesvej i Hadsten

Indbrud på Hjaltesvej i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Klinik for indvandrere på tegnebrættet i Region Midtjylland

Klinik for indvandrere på tegnebrættet i Region Midtjylland

Læserbrev af Mercedes Czank, formand, Dansk Folkeparti i Favrskov ... læs mere
Den gamle Austin 8 fra 1939 står stadig helt originalt

Den gamle Austin 8 fra 1939 står stadig helt originalt

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Ny app til vandreture i Favrskov

Ny app til vandreture i Favrskov

Nu har du mulighed for hurtigt og nemt at planlægge vandreturen med appen ”Oplev Favrskov”, der netop er udkommet til både Android og Iphone ... læs mere
Loading...