|

NAVNENYT:

Alternativt regionsrådsmedlem skifter job

 
Rasmus Foged
 
Alternativets regionsrådsmedlem i Region Midtjylland har skiftet sit civile job. Rasmus Foged har i 6 år været sekretariatschef ved Retten i Aarhus. I starten af oktober skiftede han til en stilling som funktionschef i retsafdelingen ved Retten i Aarhus. Dermed er han nu blevet chef for de retssekretærer, der behandler alle rettens straffesager.
 
”Jeg har i mange år arbejdet mest med administrativ ledelse og mindre med sagsbehandling, og jeg glæder mig meget til at komme tættere på sagerne. Jeg synes, straffesagerne er særligt interessante at arbejde med, fordi det er en type af sager, alle kan forholde sig til. Samtidig har straffesagerne mange interessante juridiske problemstillinger, blandt andet vedrørende retssikkerhed og menneskerettigheder,” fortæller Rasmus Foged.
 
Som følge af sit hverv som regionsrådsmedlem er Rasmus Foged fraværende fra sit arbejde ved Retten i Aarhus gennemsnitligt 6-7 dage om måneden. Inden Rasmus Foged søgte stillingen, havde han derfor grundige drøftelser med retspræsidenten om, hvordan arbejdet ville kunne tilrettelægges. Blandt andet er der lavet klare aftaler om, hvordan hastende spørgsmål behandles, når han er fraværende.
 
Rasmus Foged udtaler: ”Der er ingen tvivl om, at det er en udfordring at kombinere et lederjob med at være lokalpolitiker og far til tre børn. Særligt i et lille parti, hvor jeg ikke har partifæller at dele opgaverne med, er der meget, jeg skal nå. Samtidig vil jeg gerne være tilgængelig og til stede som leder. Heldigvis kender jeg medarbejderne i afdelingen og rettens dommere rigtig godt i forvejen. Det tror jeg vil gøre det lettere at håndtere nogle ting fra distancen af og til.”
 
Inden Rasmus Foged kom til Retten i Aarhus, var han administrationschef ved Sø- og Handelsretten i København – en funktion han også varetog de første 4 år ved Retten i Aarhus sammen med funktionen som sekretariatschef. Inden da arbejdede han i Domstolsstyrelsen, hvor han blandt andet var souschef i Domstolenes Administrationscenter.
 
Rasmus Foged er også medlem af Alternativets politiske ledelsesorgan ”Politisk Forum”, og han er repræsentant for Alternativets 3 regionsrådsmedlemmer i Politisk Forums Ledelsesudvalg. Han er derudover folketingskandidat og har tidligere været bestyrelsesmedlem i Alternativets lokalforening i Aarhus. Rasmus Foged er 41 år, gift og har tre børn på 4, 7 og 9 år. 
 
Pressefoto vedhæftet (fotograf Jesper Thabo Rasmussen).
Rasmus Foged
Regionsrådsmedlem for Alternativet, Region Midtjylland
Folketingskandidat for Alternativet, Storkreds Østjylland
 
Willemoesgade 31, 8200 Aarhus N.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Ny hjemmeside viser Favrskovs herligheder

Ny hjemmeside viser Favrskovs herligheder

Hjemmesiden Flyttilfavrskov.dk er navnet ... læs mere
Danske boligejere er ikke gode nok til at klimasikre

Danske boligejere er ikke gode nok til at klimasikre

På trods af større opmærksomhed på klimaforandringerne bekymrer danske husejere sig fortsat ikke om vandskader i boligen, før skaden allerede er sket ... læs mere
Når musik bliver grøn - og hjælper til at fremme tilplantning af nye Folkeskove.

Når musik bliver grøn – og hjælper til at fremme tilplantning af nye Folkeskove.

Growing Trees Network Foundation har udnævnt producer og sangskriver OYA til Ambassadør ... læs mere
Fiskerhytte på en stand

Fiskerhytte på en stand

Ny workshop for børnefamilier hos Modelbane Europa ... læs mere
Fra det gamle album i Hadsten Lokalarkiv

Fra det gamle album i Hadsten Lokalarkiv

På motorcykle og med automobil i 1917 og 1924 ... læs mere
700 tyrolere festede løs i VestjyskBANK Arena i Hadsten

700 tyrolere festede løs i VestjyskBANK Arena i Hadsten

For 5. år afholdt Hadsten Håndbold den nu snart traditionsrige Hadsten Bierfest, hvor over 700 tyrolerklædte gæster, skabte en fantastisk fest fra 12:00-20:00 i VestjyskBANK Arena i lørdags ... læs mere
Så er HØST på gaden

Så er HØST på gaden

af Rikke Møller Antvorskov ... læs mere
Efterlysning Østjyllands Politi beder om hjælp til at finde Julie

Efterlysning Østjyllands Politi beder om hjælp til at finde Julie

Østjyllands Politi beder offentligheden om hjælp til at finde 58-årige Julie Nathanielsen, der ikke er set siden den 8. januar 2020 ... læs mere
Indbrud i Hammel

Indbrud i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Djøf erkender: De offentligt ansatte er druknet i bureaukrati!

Djøf erkender: De offentligt ansatte er druknet i bureaukrati!

De lyder næsten for godt til at være sandt. Og det er det også… ... læs mere
Loading...