Hvad synes danskerne så er det vigtigste valgtema op til det kommende Folketingsvalg. Det har Megafon undersøgt, og i valgkampen er sundhedsområdet det, der er vigtigst og som bør fylde mest.
Hele 33 pct. af vælgerne betragter nemlig ”hospitaler og sundhed” som det allervigtigste, når de skal til stemmeurnerne og sætte deres kryds.
Megafon havde listet 19 emner og respondenterne skulle udvælge de to politikområder, de anså for de vigtigste. Og her kom sundhedsområdet på en klar førsteplads.
Dernæst fulgte miljø og klima, økonomi og… psykiatri, (som vel også har lidt med sundhed at gøre…).
Det er vel ikke overraskende, at netop sundhed står øverst på listen.
Årelange ventelister som konsekvens af coronapandemien og sygeplejeskestrejken har gjort de i forvejen urimeligt lange ventelister endnu længere.
Skævvridningen af Danmark med udtalt mangel på praktiserende læger i ”udkanten” og problemer med at skaffe tilstrækkeligt personale på landets sygehuse, herunder ikke mindst på de mindre sygehuse i de mindste byer, gør mennesker utrygge og… utilfredse.
De to nye partier, Moderaterne og Danmarksdemokraterne, vil få ”medvind på cykelstien”, hvis sundhed bliver det altoverskyggende valgtema.
Lars Løkke Rasmussen vil med sit parti Moderaterne have ”hjemmebanefordel” med sin fortid som sundhedsminister og de store sundhedsreformer, han stod bag i 00’erne.
Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne har allerede som et af de mere konkrete politikområder sat danskernes utryghed og utilfredshed med det ”skæve” sundhedsvæsen i yderområderne på deres dagsorden.
Alle andre partier vil få endog meget svært ved at forklare, hvorfor de har siddet på deres hænder og gjort ingenting for at løse sundhedsproblemerne.
De har brugt tiden inde på ’borgen’ med langt ”vigtigere” ting, så som samtykkelov, juridisk kønsskifte for småbørn, MeeToo, seksuelle krænkelser, identitetspolitk, samt Instruks- og Minkkommissioner og meget andet vigtigt…
”SYNSPUNKT” skrives og redigeres af Eigil Jacobsen,
og som oftest både respektløst og unuanceret sætter fokus
på både store og små finurligheder, nyheder og tildragelser,
og hvor navnlig politik og politikere fylder meget.
Både lokalt, regionalt og nationalt.
Hensigten med klummen er at skabe debat og eftertanke,
og indholdet er alene udtryk for skribentens egne holdninger.