|

Nu bliver det helt vildt på Østervangskolen

Temaet for årets store, nationale Naturvidenskabsfestival er ”Helt vildt”. I den sidste uge i september udforsker tusindvis af skoleelever over hele Danmark den vilde natur.

På Østervangskolen skal alle elever undersøge biodiversiteten på skolens eget område og give plads til et vildere liv.

Skal man blive klogere på, hvad biodiversitet egentlig er, er der kun én vej frem: Man må ud i naturen med alle sanser. Østervangskolen bruger den nationale Naturvidenskabsfestival til at skabere et vildere liv på skolens område. I samarbejde med eksperter fra Naturhistorisk Museum i Aarhus, udvælger skolen en håndfuld biotoper, hvor planterne skal vokse vildt.

Med i projektet er cirka 140 børn fra 3., 6. og 7. klasse.

– Biodiversitet er et emne, børnene møder overalt nu. Vi kan mærke, de lægger mærke til det. Vi vil gerne lære dem, at de også selv kan gøre noget aktivt for at hjælpe naturen. Og hvis man ikke ved noget om naturen, er der ingen grund til at passe på den, forklarer lærer på Østervangskolen, Anne Ørskov. 

Når biotoperne er valgt, skal eleverne grave, putte sandjord på, afgrænse græsområder, finde råddent træ, osv.

– Alt hvad der skal til for at rewilde vores skole. Vi vil gerne have helt op under neglene, hvad der egentlig skal til for at lave god biodiversitet, siger Anne Ørskov. 

Viden og handlekraft

I alt deltager omkring 130.000 børn og unge over hele Danmark i den store, nationale Naturvidenskabsfestival under temaet ”Helt vildt”. I uge 39 arbejder eleverne i tusindvis af forskellige varianter og projekter med både den vilde og den tæmmede natur og undersøger, hvordan vi mennesker påvirker miljøet lokalt og globalt. 

”Alle taler om natur, biodiversitet og bæredygtighed. Men uden viden og handlekraft hos den enkelte helt ned i børnehøjde, dør det hele hurtigt ud igen. Her får eleverne alle sanser i spil, når de arbejder fysisk med naturens elementer. På den måde oplever de, at naturfag kan bruges til at påvirke deres egen hverdag og skabe forandringer,” siger projektleder for den nationale Naturvidenskabsfestival, Ea Eskildsen.  

I år kommer Naturvidenskabsfestival i høj grad til at bidrage til et grønnere, vildere og mere insektvenligt Danmark. Så godt som alle deltagere i Naturvidenskabsfestival har nemlig lige som Østervangskole valgt at følge temaet ”Helt vildt”.

Hvert år er festivalen en fejring af naturfagene helt ned i detaljen, samtidig med at eleverne får følelsen af at være med i noget større. Det er en uge med højt til himlen, hvor der bliver sat spot på naturfagene på nye, overraskende måder. 

”For eleverne kan Naturvidenskabsfestival være en øjenåbner for naturens betydning for menneskets overlevelse og omvendt, men også for, hvad naturfag kan bruges til. For lærerne er det en chance for at hente inspiration til nye måder at undervise i naturfag på, og for forældrene – tja, måske kommer der et glad barn hjem fra skole med snavsede gummistøvler på”, siger Ea Eskildsen. 

Østervangskolen har fået 15.000 kr. fra Poul Due Jensens Fond til at købe materialer til festen for. Årets store fejring af naturvidenskaben og dens muligheder foregår fra d. 27. september til d. 1. oktober og arrangeres af Astra – det nationale naturfagscenter, der bistår skolerne med undervisningsforløb, materialer og inspiration. Festivalen er 100 procent fond-finansieret. 

 

Se også: 

Naturvidenskabsfestival i uge 39

 

_______________________

 

Yderligere oplysninger:

 

Programleder for Naturvidenskabsfestival, Ea Eskildsen 

mobil: 60 15 91 61, mail: ee@astra.dk

 

Pressekoordinator, Naturvidenskabsfestival, Metha Loumann, 

mobil:  60 82 04 03, mail: ml@methamedia.dk

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Æbledag
22. okt. 2021

Æbledag

Højskoletime
4. nov. 2021

Højskoletime

Loading...

BREDT UDVALG

BREDT UDVALG

GADEBERG XL GØR DET IGEN ... læs mere
”Four more years”…

”Four more years”…

Selv om man ikke får Nils Borring til at sige ”den er hjemme”, så virker det mest sandsynligt, at han også sidder for bordenden i kommunen efter valget i november ... læs mere
Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Fortræffelig god dag for Hadsten Petanque Klub

Den nye formand Jan Kjærulff-Møller var rigtig godt tilfreds med Petangue Sportens dag ... læs mere
Lille boks lover store ord –

Lille boks lover store ord –

kan Voltbox skære 90 procent af din elregning? ... læs mere
Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

Nyt Plejecenter i Hadsten      HVOR? 

En kreds af borgere har sendt følende til Pingvinnyt ... læs mere
Standset af Politiet

Standset af Politiet

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Cafémøde med Lars Storgaard

Cafémøde med Lars Storgaard

I rækken af cafémøder hos Mester Jacob i Hadsten er turen denne gang kommet til de konservatives spidskandidat Lars Storgaard ... læs mere
UD I NATUREN (45)

UD I NATUREN (45)

EFTERÅRSFERIE🍁EFTERÅRSSTEMNING🍁EFTERÅRSFARVER🍁EFTERÅRSHYGGE🍁EFTERÅRSMOTIVER🍁EFTERÅRSVEJR🍁 ... læs mere
Vi må ikke glemme landsbyerne

Vi må ikke glemme landsbyerne

Af Morten Bang - Hinnerup Venstre kandidat til det kommende Byrådsvalg ... læs mere
En ”fuldblods” SF’er…

En ”fuldblods” SF’er…

Søren Frandsen - spidskandidat for SF i Favrskov – var til cafémøde med PingvinNyt ... læs mere
VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

VALGMØDE OM ÆLDREPOLITIK

Hvordan ser det ud med ældreboliger i Favrskov Kommune? Hvordan er bemandingen i ældreplejen, og hvordan ser fremtiden ud for kernevelfærden? ... læs mere
Loading...