|

Nu er boligsalget i 2020 højere end i hele 2019

BOLIGSIDEN

 
,

Der blev solgt 87.856 boliger i Danmark i 2019. Efter bare 10 måneder har 2020-salget nået samme niveau. Det står klart, efter der i går blev handlet 550 boliger, der bragte det samlede antal boliger solgt gennem danske ejendomsmæglere op på 88.046. Det viser nye tal fra Boligsiden.

Dermed har 2020 to måneder før årets afslutning overgået 2019, hvor salget ellers var rekordhøjt. Det sker på trods af, at 2020 har været et år præget af coronausikkerhed og profetier om massiv tilbagegang på boligmarkedet.

”2020 er på alle måder et helt vildt år. I starten af året var boligsalget forrygende, og så kom corona og satte en midlertidig dæmper på aktiviteten. Men allerede i foråret og henover sommeren eksploderede salget igen. Det har gjort, at vi har gennem hele året har fortalt historier om stigende priser og et rekordhøjt antal bolighandler,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og tilføjer:

”Nu står vi så ved en ny milepæl, og det skal gå meget galt, hvis ikke salget runder en hidtidig uopnåelig grænse på 100.000 bolighandler, inden året er omme.”

Vilde tal efter efterårsferien

Grunden til at boligsalget allerede i dag når samme niveau som sidste år bunder i mange boligsalg efter efterårsferien. Uge 43 var således den bedste, hvad angår antal salg siden uge 27 lige før sommerferien. Desuden startede denne uge (44) med en mandag med 537 salg, og det blev altså overgået i går fredag med 550 salg. Salget har ikke været så højt på en enkelt dag siden 22. juni.

”Da vi så tallene for efterårsferien, var salget højere end sædvanligt, men det så mere almindeligt ud, og vi begyndte at tale om, at vi skulle til at indstille os på, at vi var på vej tilbage mod en normaltilstand. Det var tilsyneladende bare køberne, der tog en lille feriepause, for salget er kommet tilbage for fuld udblæsning på den anden side af uge 42,” siger Birgit Daetz.

Ejerlejligheder er kommet godt med

Det har gennem længere tid især været salget af villaer og rækkehuse samt sommerhuse, der har trukket overskrifterne for store stigninger i boligsalget, men på det seneste er salget af ejerlejligheder også steget markant.

I sidste uge var salget af ejerlejligheder 51 procent højere end gennemsnittet for samme uge i årene 2015 til 2019.

”Salget af ejerlejligheder led et knæk, da Danmark lukkede ned i marts. Efter nedlukningen var salget lavere end normalt i 11 uger i træk. Der kom fart på igen i juni og juli, inden august bød på et sommerdyk. Siden starten af september har salget af ejerlejligheder igen været ekstremt højt, og det kulminerede i sidste uge med 547 lejlighedssalg. Det er det højeste for en enkelt uge i år,” siger Birgit Daetz.

Salget af boliger i 2020 sammenlignet med andre år:

År

Antal bolighandler

2015

78.382

2016

79.403

2017

86.401

2018

84.226

2019

87.856

2020 (Januar-oktober)

88.046

(I tabellen indgår alle boligtyper villa, rækkehus, fritidsbolig, helårsgrund, fritidsgrund, villalejlighed, land- og lystejendom, andelsbolig og kolonihave. Kilde: Boligsiden)

Kontakter
 

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.NU ER DET JUUL IGEN...

NU ER DET JUUL IGEN…

I morgen er det den 29. november - 1. søndag i advent ... læs mere
Hyggelig lørdag formiddag i Søndergade i Hadsten

Hyggelig lørdag formiddag i Søndergade i Hadsten

Julen kommer nærmere og nærmere og det viste sig også i Hadsten ... læs mere
Borgermøde om opklassificering af veje i Hadsten

Borgermøde om opklassificering af veje i Hadsten

Favrskov Kommune inviterer til borgermøde om opklassificering af veje i Hadsten ... læs mere
15 FAMILIER FÅR JULEN I ÅR

15 FAMILIER FÅR JULEN I ÅR

I et fantastisk samarbejde med vores 3 fantastiske samarbejdspartnere EDC Huset Hadsten & Hinnerup, Wineboutique.dk og Madekspressen samt Red Barnet ... læs mere
Landmand giver bedriftens IT en overhaling: Nu undgår jeg dyre nedbrud

Landmand giver bedriftens IT en overhaling: Nu undgår jeg dyre nedbrud

"Der er ingen tvivl om, at det er langt dyrere, hvis tingene bryder sammen en enkelt gang, end det er at få skiftet computerne ud", fortæller midtjysk svineproducent ... læs mere
Julekoncert i Hadsten Bio med supersopran.  

Julekoncert i Hadsten Bio med supersopran.  

Den klassiske superstar, sopranen Katherine Jenkins står i spidsen for en enestående julekoncert fra Royal Albert Hall.   ... læs mere
INTENS OG FYLDIG

INTENS OG FYLDIG

I Skjold Burne i Søndergade i Hadsten ... læs mere
Favrskov sætter fokus på boliger med fællesskab

Favrskov sætter fokus på boliger med fællesskab

Leder du efter et sted at bo, hvor I kommer hinanden ved, hjælper hinanden i hverdagen og måske endda spiser aftensmad sammen? Så er der godt nyt til dig, hvis du bor i Favrskov Kommune ... læs mere
Hvorfor må Dannebrog ikke komme ind i varmen?

Hvorfor må Dannebrog ikke komme ind i varmen?

Af Mette Nøhr, Bestyrelsesmedlem, Det Konservative Folkeparti, Grønhøjvej 33, 8450 Hammel ... læs mere
Loading...