|

Nu er boligsalget i 2020 højere end i hele 2019

BOLIGSIDEN

 
,

Der blev solgt 87.856 boliger i Danmark i 2019. Efter bare 10 måneder har 2020-salget nået samme niveau. Det står klart, efter der i går blev handlet 550 boliger, der bragte det samlede antal boliger solgt gennem danske ejendomsmæglere op på 88.046. Det viser nye tal fra Boligsiden.

Dermed har 2020 to måneder før årets afslutning overgået 2019, hvor salget ellers var rekordhøjt. Det sker på trods af, at 2020 har været et år præget af coronausikkerhed og profetier om massiv tilbagegang på boligmarkedet.

”2020 er på alle måder et helt vildt år. I starten af året var boligsalget forrygende, og så kom corona og satte en midlertidig dæmper på aktiviteten. Men allerede i foråret og henover sommeren eksploderede salget igen. Det har gjort, at vi har gennem hele året har fortalt historier om stigende priser og et rekordhøjt antal bolighandler,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og tilføjer:

”Nu står vi så ved en ny milepæl, og det skal gå meget galt, hvis ikke salget runder en hidtidig uopnåelig grænse på 100.000 bolighandler, inden året er omme.”

Vilde tal efter efterårsferien

Grunden til at boligsalget allerede i dag når samme niveau som sidste år bunder i mange boligsalg efter efterårsferien. Uge 43 var således den bedste, hvad angår antal salg siden uge 27 lige før sommerferien. Desuden startede denne uge (44) med en mandag med 537 salg, og det blev altså overgået i går fredag med 550 salg. Salget har ikke været så højt på en enkelt dag siden 22. juni.

”Da vi så tallene for efterårsferien, var salget højere end sædvanligt, men det så mere almindeligt ud, og vi begyndte at tale om, at vi skulle til at indstille os på, at vi var på vej tilbage mod en normaltilstand. Det var tilsyneladende bare køberne, der tog en lille feriepause, for salget er kommet tilbage for fuld udblæsning på den anden side af uge 42,” siger Birgit Daetz.

Ejerlejligheder er kommet godt med

Det har gennem længere tid især været salget af villaer og rækkehuse samt sommerhuse, der har trukket overskrifterne for store stigninger i boligsalget, men på det seneste er salget af ejerlejligheder også steget markant.

I sidste uge var salget af ejerlejligheder 51 procent højere end gennemsnittet for samme uge i årene 2015 til 2019.

”Salget af ejerlejligheder led et knæk, da Danmark lukkede ned i marts. Efter nedlukningen var salget lavere end normalt i 11 uger i træk. Der kom fart på igen i juni og juli, inden august bød på et sommerdyk. Siden starten af september har salget af ejerlejligheder igen været ekstremt højt, og det kulminerede i sidste uge med 547 lejlighedssalg. Det er det højeste for en enkelt uge i år,” siger Birgit Daetz.

Salget af boliger i 2020 sammenlignet med andre år:

År

Antal bolighandler

2015

78.382

2016

79.403

2017

86.401

2018

84.226

2019

87.856

2020 (Januar-oktober)

88.046

(I tabellen indgår alle boligtyper villa, rækkehus, fritidsbolig, helårsgrund, fritidsgrund, villalejlighed, land- og lystejendom, andelsbolig og kolonihave. Kilde: Boligsiden)

Kontakter
 

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Tak skæbne!

Tak skæbne!

Det er i aften - mandag den 21. juni - at Danmarks ”skæbne” afgøres… ... læs mere
HSK `s 100 års Jubilæums reception

HSK `s 100 års Jubilæums reception

Fodbolden i Hadsten fylder 100 år ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: Bibliotekarer i bøger ... læs mere
Sukker i sækkevis

Sukker i sækkevis

Chauffør Kristian Mainz er vant til at agere "julemand". Her er han med sin store lastvogn. Foto: J. Kr. Søgaard ... læs mere
UD I NATUREN (26)

UD I NATUREN (26)

I dag kommer du med til Løjstrup Hovedgård beliggende mellem Laurbjerg og Langå - et dejligt sted med flot natur😊 ... læs mere
Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Dåse-fjolser og smøg-idioter!

Cykelstier og vejgrøfter er ikke skraldespande! ... læs mere
Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Simon Olsen , Venstre cykler der ud af

Anledningen er HSK`s 100 års jubilæum ... læs mere
Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsoratet

Vestjysk Bank forlænger hovedsponsorat med 2 år ... læs mere
SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

SPAR 210 KR PÅ VILDT WEEKENDTILBUD

17% APPASSIMENTO🚨 fra Skjold Burne ... læs mere
Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

Nyt fra Nordea juni 2021, nr. 2

MitID erstatter NemID ... læs mere
Loading...