|

Nu får Hadsten endelig sin kunstgræsbane!

Så er der endelig godt nyt for fodboldfolket i Hadsten, som meget længe har ønsket sig en kunstgræsbane, der vil gøre det muligt at spille fodbold udendørs hele året rundt.

Fra venstre - Rådgivende ingeniør, Ole Heick, Sweco, Formand for Hadsten Kunstgræsbaneforening, Hans Ole Steensig og Formand for HSK Fodbold, Gert Jensen, besigtiger en af Nordens allerførste granulatfri og fuldt miljørigtige kunstgræsbaner i Sverige.

Efter et længerevarende sagsforløb er det nu lykkedes at få de sidste myndighedsgodkendelser på plads for den kommende kunstgræsbane i Hadsten. Det forventes at selve etableringen vil kunne påbegyndes til sommer, så kunstgræsbaneanlægget kan stå klar til indvielse inden vintersæsonen 2020/2021 går i gang.

Allerede i 2017 besluttede Byrådet at bevilge et anlægstilskud på 2,5 mio. kr. til en kunstgræsbane i Hadsten. Et beløb der året efter blev forhøjet med 1,25 mio. kr. som følge af skærpede miljøkrav på området. De samme miljøkrav er dog også den primære årsag til, at sagsbehandlingen omkring myndighedsgodkendelser har trukket så længe ud.

”Vi startede dialogen med kommunen omkring kunstgræsbanens realisering og de nødvendige godkendelser allerede tilbage i august 2018” udtaler formanden for Hadsten Kunstgræsbaneforening, Hans Ole Steensig, ”Siden da, har vores rådgivende ingeniør fra firmaet Sweco, arbejdet på at finde nye løsninger, for at projektet kan leve op til de skærpede krav. Hver gang et punkt er blevet afklaret, er det som om, at der er opstået et nyt. Men nu er vi i mål med det og vi glæder os rigtig meget til at komme i gang!”.

En forudsætning for projektet har også været, at Kunstgræsbaneforeningen selv skulle rejse medfinansiering på mindst 1 mio. kr. Dette beløb er på forhånd sikret igennem donationer fra HSK Fodbold, ELRO Fonden, Hadsten Kultur- og Idrætscenter og Lions Club Hadsten, samt sponsorbidrag fra Hadsten Maskinfabrik og løbeshop.dk.

Formanden fortsætter, ”I de år der er gået, siden projektet første gang kom på tegnebrættet, er der sket en stor udvikling indenfor kunstgræsbaneteknologien. Den teknologi, som det projekterede anlæg baserer sig på, består bl.a. af gummigranulat, som vi kender det fra kommunens andre kunstgræsbaner i Hinnerup og Hammel. Dette er super gode baner, men det er i dag blevet muligt at etablere helt granulatfri miljørigtige kunstgræsbaner, der holder samme høje spillestandard som de traditionelle kunstgræsbaner. Disse baner er desværre ca. 800.000 kr. dyrere at etablere, penge som vi ikke har. Vi drømmer dog fortsat, at der pludselig vil vise sig en mulighed for at rejse disse ekstra penge, så Favrskov Kommune kunne gå hen og blive den første danske kommune, der har en granulatfri og fuldt miljørigtig kunstgræsbane”

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Favrskov Revyen
30. sep. 2020

Favrskov Revyen

"OMVENDT"
4. okt. 2020

“OMVENDT”

Loading...

Regionsbudget i den rigtige retning

Regionsbudget i den rigtige retning

Region Midtjyllands budget for 2021 er nu på plads, og der indgår mange af Alternativets mærkesager i budgettet ... læs mere
Bogsalg på Favrskov Bibliotekerne

Bogsalg på Favrskov Bibliotekerne

Gør et kup, når bibliotekerne sælger bøger, blade og cd’er til faldende priser ... læs mere
Favrskov Affald nedjusterer forventningerne til 2020

Favrskov Affald nedjusterer forventningerne til 2020

Sara Funch, direktør i Favrskov Forsyning ... læs mere
Over 800 sigtet for brug af håndholdt mobil under kørsel

Over 800 sigtet for brug af håndholdt mobil under kørsel

Politiet havde i uge 38 fokus på uopmærksomhed i trafikken herunder håndholdt brug af mobiltelefon ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ikke påvirket af spiritus

Ikke påvirket af spiritus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ny vandretur i Voldby

Ny vandretur i Voldby

I Voldby har to familier en smuk natur på deres grund, der nu også kan nydes af andre på en nyanlagt sti ... læs mere
Gratis influenza-vaccine til alle over 65 år

Gratis influenza-vaccine til alle over 65 år

Fra 1. oktober 2020 kan alle over 65 år i Favrskov Kommune få både en gratis influenza- og pneumokok-vaccination. Sidstnævnte er for at undgå at få lungebetændelse ... læs mere
NYHEDSBREV

NYHEDSBREV

Favrskov Idrætssamvirke Interesseorganisation for idrætsforeninger i Favrskov Kommune ... læs mere
Bliv vaccineret gratis mod influenza på apoteket

Bliv vaccineret gratis mod influenza på apoteket

Fra 1. oktober kan alle, der er fyldt 65 år, få en gratis influenzavaccination på Hadsten og Hinnerup Apotek. Det gælder også borgere i en række risikogrupper. Tilbuddet gælder mandag til fredag fra kl. 9.30-17.00 og der er ingen tidsbestilling ... læs mere
Tid til levende lørdage på bibliotekerne

Tid til levende lørdage på bibliotekerne

Fra d. 3. oktober er der igen lørdagsbetjening på bibliotekerne i Hinnerup, Hadsten og Hammel, og der er masser af hyggelige aktiviteter i vente ... læs mere
Vores hjerte banker for din sundhed

Vores hjerte banker for din sundhed

Vidste du, at 4 ud af 10 kræfttilfælde kan forebygges med en sundere livsstil? ... læs mere
Loading...