|

Ny energi til Natteravnenes campingvogn

Natteravnenes campingvogn fik nye installationer på Den jydske Haandværkerskole (DjH), hvor tre unge elektrikerlærlinge i skolepraktik glædede sig over en lidt anderledes udfordring.

Elektrikerlærlingene Jacob Mortensen, Mads Christophersen og Tobias Jensen fik en anderledes opgave, da de skulle sørge for, at der kom lys i Natteravnenes campingvogn. Her ses de foran campingvognen sammen med Michael Timmermann og Heidi Hagen Siem.

Natteravnene kender vi fra gaderne, hvor de flere gange om ugen går rundt og får en snak med unge mennesker i lokalområdet. Campingvognen kommer frem, når Natteravnene viser flaget på markeder og ved lignende arrangementer i Hadsten, Hinnerup og Søften.

”Det er en gammel sag, som vi købte meget billigt”, fortæller Heidi Hagen Siem der er formand for Natteravnene Hadsten-Hinnerup, som udelukkende er drevet på frivillig basis.
”Med hjælp fra gode sponsorer har vi fået den malet sort og gul og sat Natteravnenes logo på, så den nu er flot og indbydende at se på”. Indvendigt kneb det dog lidt, da strømmen efter tegn på en del løse forbindelser til sidst gav helt op. 

Campingvogn på DjH
En henvendelse til DjH viste sig at være løsningen på campingvognens strømproblem. SKP-instruktør Michael Timmermann, der står for at holde styr på opgaver til skolepraktikeleverne, som skal være elektrikere, satte tre elever Jacob Mortensen, Mads Christophersen og Tobias Jensen på opgaven med at få lys i campingvognen.

”Det er spændende og meget motiverende at få kunder udefra, og så er det jo en meget anderledes opgave, end det vi ellers arbejder med,” fortæller Mads.

Det var hurtigt klart, at installationerne i campingvognen var helt udtjente, og at alt skulle udskiftes, så første trin var at udarbejde en plantegning – en oversigt over et nyt system, og hvad der skal indkøbes.
”Der er nogle andre regler til det udstyr, der sidder i rullende materiel end i bygninger, så vi har for eksempel købt vandtætte dele ind til det nye elnet,” siger Jacob. Stedet hvor strømmen er ført ind i campingvognen er naturligvis også nyt og vandtæt og for at bevare campingvognens fine ydre, er der blevet spraymalet rundt om strømføringen efter endt arbejde.

God reklame for natteravnene
Heidi Hagen Siem er jævnligt kommet forbi for at følge arbejdet. Hun har bidraget til opgaveløsningen med lidt opmuntrende slik og kage samt en hyggesnak.
”Vi er rigtigt glade for arbejdet og sponsoratet, så campingvognens lys nu fungerer igen. Det er god reklame for Natteravnene, og det de gør i lokalsamfundene, når vi har campingvognen med rundt. Der ud over har det været et fornøjelse at arbejde sammen med de unge elektrikere”, siger hun. 

Campingvognen har nu lys indvendigt og er synlig i mørket, men det kunne nu også være rart med lidt fint lys udvendigt, erkender Heidi Hagen Siem. Det er så igen et andet regelsæt, der skal i brug. Så måske er der grundlag for et projekt 2.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Det er svært at spå - især om fremtiden - sagde StormP.

Det er svært at spå – især om fremtiden – sagde StormP.

Om internettes fremtid er der blandt andet sagt følgende : ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: PÅ SKYGGESIDEN AF SOLSKINSTATEN ... læs mere
Hvorfor fejrer vi HALLOWEEN

Hvorfor fejrer vi HALLOWEEN

Allehelgen og Halloween i nutidens Danmark ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
2019 blev rekordernes år på Rømø Motor Festival

2019 blev rekordernes år på Rømø Motor Festival

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
DET ER HELT VILDT..........

DET ER HELT VILDT……….

Vi tilbyder opskæring af dyr fortæller slagter Knud Schou fra Bakkjærsminde Gårdbutik på Hammelvej ved Laurbjerg ... læs mere
Er din bil et oplagt offer for tyveri?

Er din bil et oplagt offer for tyveri?

Østjyllands Politi opfordrer bilejerne til at tage nogle forholdsregler ... læs mere
Sigtet for flere tyverier fra personbiler

Sigtet for flere tyverier fra personbiler

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Gratis influenza-vaccine til alle over 65 år

Gratis influenza-vaccine til alle over 65 år

Hvis man er i målgruppen, handler det om at bestille tid hos ens læge, så man kan blive vaccineret ... læs mere
22-årig bilist taget for spirituskørsel

22-årig bilist taget for spirituskørsel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...