|

Ny fællessti i Foldby, Korsholm og Norring

Fortov og tynde cykelstrimler på vejbanen er blevet omdannet til brede fællesstier, som giver mere plads og større tryghed for fodgængere og cyklister.

 

 

Trafikanter, borgere og lokale butiksejere har ventet tålmodigt, men nu er anlægsarbejdet afsluttet, og en ny fællessti gennem Foldby, Korsholm og Norring er klar til at blive taget i brug.

Hvad er en fællessti?

En fællessti er en sti for både cyklister og gående, hvor begge parter skal give plads og tage hensyn til hinanden. En af fordelene ved at anlægge fællessti er, at det samlede stiareal bliver større og mere fleksibelt, så f.eks. en dagplejer med både barnevogn og gående børn kan være på stien.

Vigtigt at vise hensyn

Fordi cyklister og gående deler stien og ikke bevæger sig i samme hastighed, er det ekstra vigtigt at vise hensyn og give plads på en fællessti.

I forbindelse med anlægget af fællestien er der desuden anlagt hævede flader på kørebanen flere steder langs med fællestien. En hævet flade er et langt bump, som sænker hastigheden på biltrafikken og giver gående bedre muligheder for at krydse vejen. Bilister anmodes derfor om at være opmærksomme på krydsende trafik ved de hævede flader.

Et stærkt samarbejde

Det har været en lang proces fra idé til færdig fællessti, men der har hele vejen igennem været en god dialog og opbakning fra de lokale borgere, ligesom butiksejerne langs ruten har udvist stor tålmodighed og fleksibilitet.

Indvielsesfest til september

Favrskov Kommune vil gerne fejre, at fællesstien er færdig, og kommunen inviterer derfor til indvielsesfest, der på grund af forsamlingsforbuddet i forbindelse med COVID-19 dog først afholdes lørdag d. 26. september kl. 15.00. Til festen vil der være lidt mad og drikke samt en gratis refleksvest til både børn og voksne.

Vedligehold af fællesstierne

Fællestierne er registreret som cykelstier. Det vil sige, at kommunen fejer, salter, rydder sne og står for vedligeholdelsen af stierne. Grundejere ud til stierne bedes holde deres hække, så de ikke begrænser pladsen og sikkerheden på fællesstien.

Fællestien er medfinansieret af statens cykelpulje.

Dato:30. juni 2020

Senest opdateret:

30. juni 2020

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Risiko for kvælningsfare ved indtagelse af mini Jelly-Cups

Flere varianter af mini Jelly-Cups kaldes tilbage grundet kvælningsfare hos små børn ... læs mere
LÆNGE LEVE BILEN

LÆNGE LEVE BILEN

"Jeg vil bygge en bil, der tiltaler alle. Så stor, at den kan rumme en familie, men ikke større, end den enkelte kan køre den og vedligeholde den". Henry Ford ... læs mere
Hold dig væk fra den offentlige transport!

Hold dig væk fra den offentlige transport!

Her er et råd, der er uhyre nemt at følge i Favrskov… ... læs mere
Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune

Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune

Favrskov Kommunes brug af konsulenter på det sociale område ... læs mere
Flere bolighandler ender i budrunde

Flere bolighandler ender i budrunde

Grundet et historisk lavt udbud af boliger og en stigende efterspørgsel, ender flere og flere bolighandler nu i budrunde.  ... læs mere
Ekstra penge til kultur- og folkeoplysningsområdet

Ekstra penge til kultur- og folkeoplysningsområdet

Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune ... læs mere
Farlige studentervogne fik kørselsforbud

Farlige studentervogne fik kørselsforbud

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Tip førte til narkofund

Tip førte til narkofund

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...