|

Ny optagelsesrunde til Randers Teaters Talentskole

Det er blevet tid til at tilmelde sig optagelsesprøven til talentlinjen på Randers Teaters Talentskole for unge med interesse for scenekunst og skuespil


Tine Eibye
”Alle unge mellem 17 og 26 år kan ansøge, og der optages maksimalt 10 elever på holdet. Det eneste, det kræver for at søge ind, er en lyst til at arbejde seriøst med sit skuespil”, siger leder af talentskolen, Tine Eibye.
”Det skal være nogle unge mennesker, der har en særlig interesse for at arbejde med skuespillerkunsten i deres fritid. Og som i det lille år, forløbet varer, har lyst til at prioritere den tid, som det tager at gå på talentskole,” siger leder af Randers Teaters Talentskole, Tine Eibye, som til gengæld for deres engagement kan garantere et forløb ud over det sædvanlige.
”De får den mest fantastiske pakke af både undervisning og teateropleveler. Og så bliver de her 10 unge mennesker jo et teater-ensemble i et år. Det giver et helt særligt sammenhold, og de bliver tæt knyttet både til hinanden og til teatret,”
siger hun.

Undervisning af skuespillere
Underviserne på talentlinjen er professionelle udøvende scenekunstnere. I år er de to grundlærere Kirsti Kærn og Sune Abel, der begge er uddannede skuespillere. Eleverne skal i løbet af sæsonen se omkring 10 forskellige teaterforestillinger på Randers Teater, og derudover arrangeres der en tur i foråret til København, hvor eleverne også skal se en forestilling.
Selve undervisningen består af en ugentlig øveaften og en weekend om måneden med gæsteundervisere, der har forskellige specialer inden for arbejdet med skuespil. Forløbet slutter med en stort anlagt afgangsforestilling i foråret, som skabes i det professionelle teaters rammer. “Og det er ikke de samme unge mennesker, der står på scenen i afgangsforestillingen, som stod på gulvet til optagelsesprøven”, siger Tine Eibye.
”Hvert år er det en fantastisk oplevelse at møde de unge mennesker på talentholdet og se, hvor meget de udvikler sig i løbet af en sæson. Det er helt vildt. Og lige meget, om man vil være professionel skuespiller eller ej, får de rigtig meget med sig, som de kan bruge, lige meget hvad de kommer til at lave i deres professionelle liv,” siger hun.

En hyggelig optagelsesprøve
Optagelsesprøven består af fremførelse af en kort tekst, som eleverne selv har valgt og øvet på forhånd. Der ligger tekstforslag på teatrets hjemmeside. Og så vil der være en kort improvisation med en af underviserne. Selve prøven varer mellem 10 og 15 minutter og foregår i en hyggelig og afslappet atmosfære. Hvis man ikke kommer gennem nåleøjet til Talentlinjen i denne omgang bliver man tilbudt en plads på grundholdet på talentskolen, der er med frit optag, så længe der er ledige pladser.
Optagelsesprøverne foregår torsdag den 2. juni om eftermiddagen og aftenen, og fristen for at ansøge er sat til 26. maj. Man kan læse mere om optagelsesprøven og hvordan man ansøger på teatrets hjemmeside.

Kom gratis til talentlinjens afgangsforestilling

Det er blevet tid til, at talentlinjen på Randers Teaters Talentskole viser deres årlige afgangsforestilling. Årets talent-forestilling er bygget op omkring Simon Stephens dramatiske forestilling “Vrede”, hvor udvalgte scener har fået et format, som passer til holdet og de områder inden for skuespillerarbejdet, de har arbejdet med. 

Forestillingen skildrer en flok unge mennesker, der driver rundt i gaderne i en storby på jagt efter den rette stemning til at synge det nye år ind. Alle håber de på en festlig aften og måske endda lidt kærlighed. Indimellem giver de unge anledning til, at politiet må tage affære. Som natten skrider frem, bliver stemningen mere og mere fortvivlet, vanvittig og desperat – og politiopgaven mere og mere uudholdelig.

”Vrede” har premiere onsdag den 18. maj og spiller også 19. maj. Da Randers Teater er under ombygning, spiller den på Kulturhuset Underværket på Stemannsgade. Alle er velkomne til at komme og se forestillingen, man skal bare huske at hente gratis billetter på Randers Teaters hjemmeside.

På talentlinjen går denne sæson 9 elever, der er udvalgt gennem en optagelsesprøve. Deres hovedlærer har været Kirsti Kærn, der også instruerer afgangsforestillingen.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Kæmpe svigt af unge generationer hvis tobaks- og alkoholforslag skydes til hjørne

Kæmpe svigt af unge generationer hvis tobaks- og alkoholforslag skydes til hjørne

Kræftens Bekæmpelse reagerer skarpt på nye udmeldinger fra Christiansborg, hvor en snarlig aftale om en sundhedsreform ikke kommer til at indeholde forebyggelsestiltag på tobaks- og alkoholområdet ... læs mere
UD I NATUREN (75)

UD I NATUREN (75)

I dag kommer du med til maj's gul-grønne farvefest ved mark og skov ... læs mere
Bank forudser markante fald i boligpriserne

Bank forudser markante fald i boligpriserne

Ejendomsmæglere i Hadsten er ikke enige i prognosen ... læs mere
Bliver det et JA eller et NEJ den 1. juni?

Bliver det et JA eller et NEJ den 1. juni?

Det er et godt spørgsmål… ... læs mere
Plan for det videre arbejde med udsatte anlægsprojekter

Plan for det videre arbejde med udsatte anlægsprojekter

I forbindelse med budgetlægningen for 2022-25 udsatte Byrådet i Favrskov i efteråret 2021 en række forslag til nye byggerier og større renoveringsprojekter ... læs mere
Inner Wheel Hadsten donerer beløb til Summer Camp 2022 for Diversitetet

Inner Wheel Hadsten donerer beløb til Summer Camp 2022 for Diversitetet

Inner Wheel Hadsten har valgt at donere 5000 kr. fra vinterens lokale indsamling til Diversitetets Summer Camp ... læs mere
Rideskolen Skovfryd

Rideskolen Skovfryd

- en anderledes rideskole ... læs mere
Det falske bankbud er nu blevet en kvinde

Det falske bankbud er nu blevet en kvinde

73-årig kvinde i Hadsten franarret dankort og pinkode ... læs mere
UD I NATUREN (74)

UD I NATUREN (74)

Maj byder igen i år på et dejligt festfyrværkeri
 med farver og lys og duft ... læs mere
Borgermøde i InSide

Borgermøde i InSide

Tirsdag aften den 11. maj inviterede byrådet Favrskovs borgere indenfor i det ”politiske værksted” ... læs mere
Loading...