|

Ny optagelsesrunde til Randers Teaters Talentskole

Det er blevet tid til at tilmelde sig optagelsesprøven til talentlinjen på Randers Teaters Talentskole for unge med interesse for scenekunst og skuespil


Tine Eibye
”Alle unge mellem 17 og 26 år kan ansøge, og der optages maksimalt 10 elever på holdet. Det eneste, det kræver for at søge ind, er en lyst til at arbejde seriøst med sit skuespil”, siger leder af talentskolen, Tine Eibye.
”Det skal være nogle unge mennesker, der har en særlig interesse for at arbejde med skuespillerkunsten i deres fritid. Og som i det lille år, forløbet varer, har lyst til at prioritere den tid, som det tager at gå på talentskole,” siger leder af Randers Teaters Talentskole, Tine Eibye, som til gengæld for deres engagement kan garantere et forløb ud over det sædvanlige.
”De får den mest fantastiske pakke af både undervisning og teateropleveler. Og så bliver de her 10 unge mennesker jo et teater-ensemble i et år. Det giver et helt særligt sammenhold, og de bliver tæt knyttet både til hinanden og til teatret,”
siger hun.

Undervisning af skuespillere
Underviserne på talentlinjen er professionelle udøvende scenekunstnere. I år er de to grundlærere Kirsti Kærn og Sune Abel, der begge er uddannede skuespillere. Eleverne skal i løbet af sæsonen se omkring 10 forskellige teaterforestillinger på Randers Teater, og derudover arrangeres der en tur i foråret til København, hvor eleverne også skal se en forestilling.
Selve undervisningen består af en ugentlig øveaften og en weekend om måneden med gæsteundervisere, der har forskellige specialer inden for arbejdet med skuespil. Forløbet slutter med en stort anlagt afgangsforestilling i foråret, som skabes i det professionelle teaters rammer. “Og det er ikke de samme unge mennesker, der står på scenen i afgangsforestillingen, som stod på gulvet til optagelsesprøven”, siger Tine Eibye.
”Hvert år er det en fantastisk oplevelse at møde de unge mennesker på talentholdet og se, hvor meget de udvikler sig i løbet af en sæson. Det er helt vildt. Og lige meget, om man vil være professionel skuespiller eller ej, får de rigtig meget med sig, som de kan bruge, lige meget hvad de kommer til at lave i deres professionelle liv,” siger hun.

En hyggelig optagelsesprøve
Optagelsesprøven består af fremførelse af en kort tekst, som eleverne selv har valgt og øvet på forhånd. Der ligger tekstforslag på teatrets hjemmeside. Og så vil der være en kort improvisation med en af underviserne. Selve prøven varer mellem 10 og 15 minutter og foregår i en hyggelig og afslappet atmosfære. Hvis man ikke kommer gennem nåleøjet til Talentlinjen i denne omgang bliver man tilbudt en plads på grundholdet på talentskolen, der er med frit optag, så længe der er ledige pladser.
Optagelsesprøverne foregår torsdag den 2. juni om eftermiddagen og aftenen, og fristen for at ansøge er sat til 26. maj. Man kan læse mere om optagelsesprøven og hvordan man ansøger på teatrets hjemmeside.

Kom gratis til talentlinjens afgangsforestilling

Det er blevet tid til, at talentlinjen på Randers Teaters Talentskole viser deres årlige afgangsforestilling. Årets talent-forestilling er bygget op omkring Simon Stephens dramatiske forestilling “Vrede”, hvor udvalgte scener har fået et format, som passer til holdet og de områder inden for skuespillerarbejdet, de har arbejdet med. 

Forestillingen skildrer en flok unge mennesker, der driver rundt i gaderne i en storby på jagt efter den rette stemning til at synge det nye år ind. Alle håber de på en festlig aften og måske endda lidt kærlighed. Indimellem giver de unge anledning til, at politiet må tage affære. Som natten skrider frem, bliver stemningen mere og mere fortvivlet, vanvittig og desperat – og politiopgaven mere og mere uudholdelig.

”Vrede” har premiere onsdag den 18. maj og spiller også 19. maj. Da Randers Teater er under ombygning, spiller den på Kulturhuset Underværket på Stemannsgade. Alle er velkomne til at komme og se forestillingen, man skal bare huske at hente gratis billetter på Randers Teaters hjemmeside.

På talentlinjen går denne sæson 9 elever, der er udvalgt gennem en optagelsesprøve. Deres hovedlærer har været Kirsti Kærn, der også instruerer afgangsforestillingen.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Vestjysk Bank ansætter historisk højt antal trainees

Vestjysk Bank ansætter historisk højt antal trainees

Der er hård kamp om arbejdskraften i den finansielle sektor i disse år. Det tager Vestjysk Bank nu konsekvensen af og øger antallet af finanstrainees væsentligt med henblik på fastansættelse efterfølgende ... læs mere
VIDEN PÅ VEJEN

VIDEN PÅ VEJEN

Favrskov Biblioteker og kulturhuse er klar med en ny runde af de eftertragtede gåture med kyndige lokale guider, som har en særlig viden om et emne eller en lokation. Alle ture er gratis. Billetterne kan hentes på Favrskovbib.dk ... læs mere
UD I NATUREN (88)

UD I NATUREN (88)

Sikke en sol og varme, der har været over landet. Måske lige i overkanten, men vi ved jo hvor hurtigt det kan vende ... læs mere
Ni ugers barsel skal tilbage til familierne

Ni ugers barsel skal tilbage til familierne

Af Lone Glarbo, kandidat til Folketinget for Danmarksdemokraterne (Æ) ... læs mere
Jeg kan ikke slippe politik

Jeg kan ikke slippe politik

Af Lone Glarbo, Folketingskandidat for Danmarksdemokraterne (Æ) ... læs mere
Højt aktivitetsniveau i første halvår: Vestjysk Bank fastholder forventninger til 2022

Højt aktivitetsniveau i første halvår: Vestjysk Bank fastholder forventninger til 2022

I 1. halvår 2022 realiserede Vestjysk Bank et resultat før skat på 196 mio. kroner ... læs mere
Socialdemokratiets prioriteringer i de kommende budgetforhandlinger

Socialdemokratiets prioriteringer i de kommende budgetforhandlinger

Af Isabell Friis Madsen, Borgmesterkandidat Socialdemokratiet i Favrskov Kommune ... læs mere
ERIK VEJE RASMUSSEN STILLER OP FOR VENSTRE I FAVRSKOV

ERIK VEJE RASMUSSEN STILLER OP FOR VENSTRE I FAVRSKOV

”Jeg glæder mig som et lille barn, for jeg har altid interesseret mig meget for politik, og jeg har stort set altid stemt på Venstre” ... læs mere
Tema: Bogbingo

Tema: Bogbingo

Vil du gerne udfordres til at læse noget andet end det du plejer, kan du med fordel være med i bibliotekets bogbingo, hvor der netop er kommet nye bingoplader til det kommende halvår. Her omtales eksempler på tre af de ... læs mere
Sikring af skoleveje

Sikring af skoleveje

Fra byrådsmedlem Grethe Villadsen ... læs mere
Loading...