|

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Egons arv skal gavne kræftramte børn og voksne

07-11-2017

Gennem et langt liv har Egon Løvbirk støttet Kræftens Bekæmpelses arbejde. For ham har det derfor været et naturligt valg også at betænke foreningen i sit testamente.

Egon Løvbirk har støttet Kræftens Bekæmpelse gennem mange år. For 15 år siden traf han en beslutning om at skrive testamente, hvori han har betænkt Kræftens Bekæmpelses arbejde med kræftramte børn og voksne.

 

Egon Løvbirk har altid været lidt af en bogorm. Som barn kunne hans forældre give ham en bog, og så hørte de ikke noget som helst til den videbegærlige dreng i timevis. Som ung kom han på Askov Højskole, og det førte til et livslangt arbejde med forskning i præsten og modstandsmanden Kaj Munk.

-Jeg holdt mit første foredrag om Kaj Munk tilbage i 1976. Det var hos Syvendedags Adventisterne på Vejlefjordsskolen. Jeg udbad mig et honorar på 1.500 kr. og bad om, at beløbet ville blive indbetalt på et girokort til Kræftens Bekæmpelse til fordel for kræftpatienter og kræftsyge børn, siger Egon Løvbirk.

Ekspert i Kaj Munk

Foredraget var en succes, og Egon Løvbirk har siden da været en efterspurgt foredragsholder i hele landet på grund af sin store ekspertise. Arbejdet med Kaj Munk har givet Egon Løvbirk et utal af spændende oplevelser og gode minder. Et af højdepunkterne var, da han blev bedt om at arkivere og registrere en mængde af Kaj Munks personlige breve og papirer. Det var Kaj Munks søn, Arne, der havde hørt om Egons ekspertise og derfor bad ham udføre arbejdet.

-Jeg boede hos Arne og Hanne Munk i Vedersø i fire måneder. Jeg gennemgik 25 flyttekasser fyldt med hidtil ulæste papirer og fik derved et helt unikt indblik i Kaj Munks liv og tanker, fortæller Egon Løvbirk.

Egon Løvbirk har ikke tal på, hvor mange foredrag det er blevet til gennem årene, men det er mange, og hver eneste gang har beskeden til arrangørerne været: Vær venlig at indbetale honoraret på 1.500 kr. til Kræftens Bekæmpelse.

Egon Løvbirk er i dag 77 år, og selv om han nu er for dårligt gående til at kunne tage ud og holde foredrag, klarer han selv de daglige opgaver i lejligheden på anden sal i Vejle. Hukommelsen er skarp, og foruden læsning af den daglige avis bliver dagene fyldt med samtaler med en gammel ven, der er historiker.

Orden i tingene

Egon Løvbirk trives med at have orden i tingene. Derfor traf han for godt 15 år siden beslutningen om at skrive testamente. Og da der ikke er børn, der skal arve, var det nemt at beslutte, hvem der skulle betænkes.

– Jeg ønsker at støtte det arbejde, som Kræftens Bekæmpelse gør til fordel for kræftpatienter og kræftsyge børn, siger Egon Løvbirk.

Sygdommen har fyldt en del i Egons liv, hvor han har flere nære familiemedlemmer, der er døde af kræft.

Egon Løvbirk tog derfor kontakt til en advokat, der hjalp ham med at gøre papirerne klar:

– Jeg fortalte ham, hvad jeg ønskede, og så skrev han papirerne og ordnede det praktiske. Det var nemt, fortæller han.

Samlingen af materiale om Kaj Munk har Egon Løvbirk valgt skal tilfalde Kaj Munk Forskningscentret i Aalborg.

– Jeg har haft et godt liv, som har budt på mange gode oplevelser og gode venner. Det gør mig glad, at jeg samtidig har kunnet hjælpe dem, der trænger, gennem Kræftens Bekæmpelses arbejde, også når jeg ikke længere er her, siger Egon Løvbirk.

Hjælp til testamente

Hvis du ønsker at læse mere om, hvorfor det kan være en god idé at oprette et testamente, og hvordan du kan få hjælp til det, kan du gøre det på hjemmesiden www.cancer.dk/arv  
 
Donerer du en del af din arv til Kræftens Bekæmpelse, har du mulighed for at få hjælp til at dække omkostningen til advokaten. Ring og hør mere om betingelserne for denne ordning på tlf. 35 25 75 81.

Du kan også læse mere i en ny folder om arv og testamente. Den kan hentes på www.cancer.dk/arv, hvor den også kan bestilles. Folderen er gratis.

Læs mere om samarbejdet Det Gode Testamente

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


SYNG SAMMEN - SAMMEN
23. sep. 2021

SYNG SAMMEN – SAMMEN

SMAGEN AF HØST
26. sep. 2021

SMAGEN AF HØST

Højskoletime
7. okt. 2021

Højskoletime

Loading...

Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Svar på Eva Damsgaards læserbrev

Af byrådsmedlem Grethe Villadsen Socialdemokratiet ... læs mere
Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

Venstre ønsker ny skiltepolitik i Favrskov

af Lone Glarbo Byrådsmedlem Favrskov Byråd (V) Optiker/optometrist og Cand.merc.aud Mobilnr.: 0045 6169 5287 ... læs mere
Fordebat om solcelleanlæg

Fordebat om solcelleanlæg

Et projekt med et solcelleanlæg ved Voldby er blevet revideret og sendes nu i en fordebat frem til 13. oktober 2021 ... læs mere
Sløjfen er sløjfet. Red den – stem lokalt!

Sløjfen er sløjfet. Red den – stem lokalt!

af Michael Jensen - Formand og kandidat ved kommunalvalget for Venstre Favrskov ... læs mere
Venstre: Læg ideologien væk, så vi får mest muligt for pengene

Venstre: Læg ideologien væk, så vi får mest muligt for pengene

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre ... læs mere
Uansvarlig kørsel i Lyngå!

Uansvarlig kørsel i Lyngå!

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti www.reneschneider.dk ... læs mere
Boligsalget flader ud

Boligsalget flader ud

og rammer næstlaveste niveau for året ... læs mere
Hvem i  Søndergade i Hadsten har 30 års JUBILÆUM ????

Hvem i Søndergade i Hadsten har 30 års JUBILÆUM ????

Torben og Peter fylder 30 år tirsdag ... læs mere
Usædvanligt jubilæum, 75 år.

Usædvanligt jubilæum, 75 år.

Flemming Mortensen har været sanger i 75 år ... læs mere
STOR SEJR

STOR SEJR

Hadsten Håndbold piger vandt stort over AGF ... læs mere
Regionsledelse kaster ansvaret fra sig

Regionsledelse kaster ansvaret fra sig

Når Region Midtjylland kommunikerer via sociale medier, er det et ledelsesmæssigt ansvar, at sikre, at budskaberne forstås ... læs mere
Loading...