|

NYT fra LMO

Hjælp til det vellykkede generationsskifte

 

Landbrugsrådgivnings-virksomheden LMO oplever stor interesse med nyt initiativ, der skal klæde landmandsfamilier på til et vellykket generationsskifte – også selv om realiseringen kan ligge en del år ude i fremtiden.

Målgruppen er landmænd og ægtefæller over 55 år når landbrugsrådgivnings-virksomheden LMO ved et seminar 23.-24. marts 2017 på Hotel Årslev Kro tilbyder landmandsfamilier halvanden dags intensivt fokus på de relevante temaer i forbindelse med et generationsskifte.

  • Det er første gang, LMO arrangerer et seminar med dette indhold, og at dømme efter forhåndsinteressen har vi ramt et behov. Tanker omkring generationsskifter er noget mange skubber foran sig. Derved risikerer de at komme uhensigtsmæssigt sent i gang, siger adm. direktør i LMO, Jan Winther.Seminaret er sammensat med et mix af korte indlæg, gruppearbejde og individuelle drøftelser med landmændenes partner samt rådgivning fra LMO’s eksperter. Med hjem får deltagerne en konkret handlingsplan.Fokus ved seminaret rettes bl.a. på temaer som den menneskelige faktor i generationsskifte-processen, deltagernes individuelle mål og bekymringer, hvad man kan gøre for at optimere og få det økonomiske overblik.  
  •  
  • Formålet med dette tilbud er hjælpe landmændene til at komme videre i generationsskifteovervejelserne. Det kan være svære beslutninger. Ofte er det en af landmandens tre vigtigste beslutninger i livet: Konen, gården og så at man skal derfra igen, siger chefrådgiver hos LMO, Sonja Sørensen og uddyber:
  •  
  • Vi forsøger at komme hele vejen rundt om problematikken. Dels de personlige relationer og så selvfølgelig de hårde økonomiske ting vedrørende salget, herunder skatteoptimering. Disse ting skal man typisk have tilrettelagt lang tid i forvejen, hvis det skal gøres mest optimalt. Det bedste afsæt for et godt resultat Den overordnede målsætning med processen er, at sikre landmandsfamilierne en så harmonisk og fordelagtig proces som muligt i forbindelse med et ejer- og generationsskifte. 

      Inger Kristensen

  •  

Et vellykket generationsskifte indenfor familien er til stor glæde, fordi der videregives noget meget værdifuldt til næste generation. Men det kan også være rigtig svært, når man blander familie og virksomhed sammen. Derfor er det vigtigt at få lavet klare aftaler og afstemme forventningerne. Det er det bedste afsæt for et vellykket generationsskifte, fastslår socialkonsulent hos LMO, Inger Kristensen idet hun tilføjer:

  • Der er mange konstruktionsmuligheder af økonomisk og juridisk art, men man skal samtidig huske, at det ikke kun skal lykkes for virksomheden, men også for de mennesker, der skal leve i den. Det handler meget om hvilke ønsker den enkelte har for fremtiden, hvilke personlige værdier der vægtes højt, samt at få sat på dagsorden, hvor der er ligheder og forskelle.Generationsskifte-seminaret finder sted 23. – 24. marts 2017. Der kan maksimalt deltage 40 personer. For nærmere oplysninger og tilmelding se www.lmo.dkKontaktpersoner for yderligere oplysninger:

          Sonja Sørensen

 

Chefrådgiver i LMO, Sonja Sørensen, mobil: 3050 1295, mail: sos@lmo.dk 

Socialkonsulent i LMO, Inger Kristensen, mobil: 2999 5722, mail: ink@lmo.dk

 

Kort om LMO

LMO rådgiver om regnskab & skat, økonomi, planteavl, kvæg, svin, økologi, miljø, jura, byggeri, ejendomshandel, socialøkonomi, ledelse, IT m.m. Vi står klar til at assistere dig fra LMO-huse i Søften, Horsens, Viborg, Aars, Silkeborg og på Samsø.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Lej en PØLSEVOGN

Lej en PØLSEVOGN

Knud Slagter er klar med en dejlig pølsevogn ... læs mere
Kom ind til Peter og Torben Aschelund i Skjold Burne i Søndergade i Hadsten

Kom ind til Peter og Torben Aschelund i Skjold Burne i Søndergade i Hadsten

Vi har stort udvalg i Vine, spiritus, Chocolader, blade, lotto og lotteri m.m ... læs mere
Nyt etagebyggeri i Hinnerup med parkeringskælder, grønt gårdrum og fælleshus

Nyt etagebyggeri i Hinnerup med parkeringskælder, grønt gårdrum og fælleshus

Boligselskabet AL2bolig ønsker at opføre 75 attraktive og bynære etageboliger i Hinnerup ... læs mere
Færdselsuheld i Galten ved Hadsten

Færdselsuheld i Galten ved Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Vestjysk Banks bestyrelse offentliggør redegørelse om købstilbud ... læs mere
Nielstrup Museum er på banen igen.

Nielstrup Museum er på banen igen.

Vi har åben, hver Onsdag & Søndag fra den 16-6 til 1-9- 2021 ... læs mere
2 indbrud i Favrskov

2 indbrud i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hadsten Håndbolds store årsmøde

Hadsten Håndbolds store årsmøde

Bjarne Frislev blev førstevalget til FØRSTEHOLDET ... læs mere
Informationsmøde for kommende byrådskandidater

Informationsmøde for kommende byrådskandidater

Mødet holdes enten i Hinnerup eller Hammel.   ... læs mere
Pas på i solen og støt kræftsagen

Pas på i solen og støt kræftsagen

Vidste du, at du med dit køb af solcreme kan støtte kræftsagen? ... læs mere
Kampen for skolen – fra 1849 til 2021

Kampen for skolen – fra 1849 til 2021

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre ... læs mere
Loading...