|

Østjylland: Iben Sønderup (S) går 100 procent efter Folketinget

Genopstiller ikke til Randers Bhyråd

 

Når indeværende byrådsperiode slutter med udgangen af 2021, vil Iben Sønderup (S) ikke længere være at finde i byrådssalen i Randers. Hun har besluttet at fokusere hundrede procent på det kommende folketingsvalg. 

”Når jeg vælger ikke at genopstille til Randers Byråd, er det fordi byrådsarbejdet tager meget tid. Og den energi er jeg simpelthen nødt til at bruge på at blive valgt til Folketinget ved næste valg,” forklarer Iben Sønderup, som dog fortsætter byrådsarbejdet i hele 2021. 
Iben Sønderup har tidligere været folketingskandidat for Socialdemokratiet i Favrskov-kredsen 2007-2012.

 

Markant politiker

”S-profil” og ”markant politiker” er nogle af de betegnelser, der bruges om Iben Sønderup, som blev valgt ind i Randers Byråd ved valget i 2013. Hun har i sin tid som byrådsmedlem i Randers Kommune engageret sig i sager om forurenede tankstationsgrunde, grundvandsbeskyttelse, nye regnvandsbassiner, klimasikringsprojekter, gangbro over Langå Station, cykelstier og ældrepleje. 

”Jeg vil arbejde for at blive en markant politiker for hele Østjylland,” siger Iben Sønderup.

 

Veteranpolitik er vigtig

Iben Sønderup er også engageret i Randers Kommunes politik for krigsveteraner og pårørende – en sag som også skal løftes landspolitisk. ”Veteranfamilier er i en helt særlig situation, som der kun gradvis er begyndt at komme en forståelse for i samfundet. Det påvirker en familie på mange planer, når far eller mor er eller har været udsendt, og det har vi ikke været gode nok til at anerkende. Det SKAL vi gøre bedre i hele Danmark,” mener Iben Sønderup, som er medlem af Veteran Pårørendegruppen Randers.

 

Hjernerystelsespakke og psykiatri

Senest har Iben Sønderup sat fokus på, at patienter med langvarig hjernerystelse svigtes af systemet. De må selv opsøge den rette behandling og selv betale for den. ”Jeg mener, Folketinget bør vedtage en ”hjernerystelses-pakke” på lige fod med kræftpakkerne, så vi sikrer, at patienterne i hele Danmark får hjælp til behandling og fortsat tilknytning til arbejdsmarkedet.”

Også psykiatrien har Ibens fokus: ”Jeg har mødt nogle patienter og pårørende, hvis historier har gjort dybt indtryk på mig. Vi skal have løftet indsatsen for psykiatrien,” mener Iben Sønderup, som selv er medlem af SIND.

 

Fra Randers til Folketinget

Iben er helt afklaret med at stoppe i Randers Byråd: ”Jeg har det rigtig godt med, at det er min egen beslutning. Jeg arbejder jo altid for fællesskabet. Jeg vil gerne kæmpe for hele Østjylland i Folketinget. Jo flere vi er, der står sammen om Østjylland, jo bedre er det for borgerne.” 

 

”Jeg vil gerne arbejde for fremtidens velfærdssamfund for alle borgere i Danmark,” forklarer hun. ”Nu har vi en corona-krise, hvor vi danskere virkelig har vist, at vi står sammen om at passe på hinanden, selv om det er på afstand. Vi har et stærkt samfund – og en stærk regering – der på rekordtid har formået at omstille sundhedsvæsenet til at håndtere de mange corona-patienter, udrulle en vaccinestrategi og sikre en håndfast struktur på en uforudsigelig situation. Det, synes jeg, giver håb for fremtiden. Og jeg vil gerne bidrage til arbejdet for hele Danmark. Derfor går jeg hundrede procent efter at blive valgt til Folketinget næste gang.”

 

Fotograf: Josefine S. Rasmussen.

 

For flere oplysninger, kontakt:

Iben Sønderup, tlf.: 3048 6763

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Generalforsamling i kunstgræsbaneforeningen

Generalforsamling i kunstgræsbaneforeningen

Kunstgræsbaneforeningen holder generalforsamling den 25. maj ... læs mere
Sigtet for at sætte ild til motorcykel

Sigtet for at sætte ild til motorcykel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Friluftsgudstjeneste i Tungelund Bakker

Friluftsgudstjeneste i Tungelund Bakker

Til pinse når skoven bliver rigtig grøn… ... læs mere
Linjeføringen for rute 26 ligger fast

Linjeføringen for rute 26 ligger fast

Af Birgit Liin, borgmesterkandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre ... læs mere
PET Petersen er kommet med dette indlæg

PET Petersen er kommet med dette indlæg

Jeg har skrevet et lille læserbrev vedr.socialdemokraternes flygtninge og indvandrere politik ... læs mere
Indbrud i Lyngå

Indbrud i Lyngå

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Skiveskåret roastbeef med dårlig lugt og smag

Skiveskåret roastbeef med dårlig lugt og smag

Skare Food A/S tilbagekalder to partier af kogt skiveskåret roastbeef ... læs mere
Loading...