|

Østjyllands Brandvæsen klar med endnu en spareplan

Beredsskabsinfo

 

Sidste år gennemførte Østjyllands Brandvæsen en reorganisering, hvor brandvæsenets organisation blev ændret og flere ledelseslag blev fjernet. Men der er fortsat ubalance i økonomien, hvis de fremtidige udfordringer skal kunne håndteres. Derfor er brandvæsenet nu klar med en ny spareplan, som skal give effektiviseringer på 2,45 mio. kr.

Det er ifølge Østjyllands Brandvæsen nødvendigt at anvise besparelser på driften, hvis brandvæsenet skal have en fremtidssikret økonomi, så man kan leve op til det politisk fastsatte serviceniveau. Samtidig skal der skabes et økonomisk råderum, så brandvæsenet kan håndtere væksten i store arrangementer, vækst i antal og kompleksitet af store byggeprojekter i ejerkommunerne, drift af nye brandstationer og drift af et nyt øvelsesanlæg.

I alt vurderer beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl, at der skal findes effektiviseringer for 2,45 mio. kr., og nu er beredskabsdirektøren klar med en spareplan, som omfatter seks punkter.

Lukker kantine og reducerer udviklingsafdeling

På brandvæsenets uddannelsescenter – Kirstinesminde – bliver den underskudsgivende kantine lukket, og der indgås en fratrædelsesaftale med kantinelederen.

I udviklingsafdelingen genbesætter man ikke to ledige stillinger, og deres opgaver overtages primært af beredskabsdirektøren selv. Også en stilling som teamleder for drift og frivillige nedlægges, hvorefter beredskabsdirektøren overtager personaleansvaret. Opgavekoordinationen i afdelingen placeres hos to koordinatorer, hvor den ene primært tager sig af værksteder, køretøjer og logistikkørsel, mens den anden tager sig af bygningsvedligehold, indkøb, kemi og eksternt salg.

Automatisering sparer stillinger

I brandvæsenets operationscenter ændres der på funktionerne, så en ny teknisk koordinator skal sammenkoble den operative it, opsætningen af ny vagtcentralsoftware, operativ support samt radio- og udkaldssystemer.

I sekretariatet nedlægges receptionen og erstattes af en ubemandet reception, hvor medarbejderne selv henter deres gæster ved indgangen, ligesom der indføres en automatisk telefonsluse med funktionsvalg. Det sparer en halv stilling, mens yderligere en halv stilling spares ved at digitalisere og automatisere kursusadministrationen, herunder ved at instruktørerne selv skal udstede kursusbeviser.

Sidste punkt i spareplanen omfatter beredskabsafdelingen, hvor brandvæsenets bestyrelse i 2019 godkendte en effektivisering af de objekter, hvor Østjyllands Brandvæsen skal foretage brandsyn. Effektiviseringen har medført nedlæggelse af ca. 1.000 brandsynsobjekter, hvilket medfører, at der skal udføres knap 300 færre brandsyn om året. Dermed kan der nedlægges en stilling blandt brandvæsnets forebyggende medarbejdere.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Røde Kors Butikken i Thorsø, har gjort noget af en scoop her i sommertiden.

Røde Kors Butikken i Thorsø, har gjort noget af en scoop her i sommertiden.

De har nemlig været så heldige at få del i en donation af tøj fra den kendte damekonfektion MASAI ... læs mere
½ pris på entrébilletten hos Modelbane Europa

½ pris på entrébilletten hos Modelbane Europa

Modelbanen oplever en stor stigning i besøgstallet her i højsæsonen, hvor voksne kun skal betale 45 kr., børn 25 kr. og pensionister kun 40 kr. En familiebillet koster nu kun 115 kr ... læs mere
Foredrag med Daniel Svensson

Foredrag med Daniel Svensson

Mit livs kamp – på banen og udenfor banen ... læs mere
SENIORDANS starter

SENIORDANS starter

EVA sender en sommrhilsen ... læs mere
Favrskov Revyen er klar til at spille i efteråret.

Favrskov Revyen er klar til at spille i efteråret.

Forestillingen hedder NYE TONER og er stort set identisk med den forestilling som var planlagt gennemført i marts ... læs mere
Pas på med ukrudtsbrænderen

Pas på med ukrudtsbrænderen

BRANDFARLIGT HAVEREDSKAB ... læs mere
annonce : Lej en PØLSEVOGN med "DET HELE" (læs ny historie)

annonce : Lej en PØLSEVOGN med “DET HELE” (læs ny historie)

Lej en komplet pølsevogn med alt hvad der hører sig til. Inklusiv en pølsemand/kvinde. 1964 : Læs yderligere NOSTALGI om tilladelse til at sælge Pølser med REMOULADE og AGURKESALAT ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 475.

Ugens naturbilleder nr. 475.

Sikke en drejning vejret har taget😖Men husk lige dette: UD PÅ TUR - ALDRIG SUR😊Her kommer fotos fra Kollerup møllesø samt fra søen og bøgeskoven i Skanderborg ... læs mere
Færdseksuheld

Færdseksuheld

Østjyllands politi oplyser ... læs mere
Stigende salg presser boligpriserne op på højeste niveau i 10 år

Stigende salg presser boligpriserne op på højeste niveau i 10 år

Nye juni-tal fra Boligsidens Markedsindeks viser stigende salgspriser for alle boligtyper. Det bringer den gennemsnitlige kvadratmeterpris for både villaer og rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse op på det højeste niveau i de seneste 10 år ... læs mere
Loading...